REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

STENOGRAME. Iată cum discutau între ei hoţii din Portul Constanţa, dar şi poliţiştii care îi ajutau să fure!

STENOGRAME. Iată cum discutau între ei hoţii din Portul Constanţa, dar şi poliţiştii care îi ajutau să fure!

Replica API 22 martie 2012 | 00:00 664

Neştiind că telefoanele le erau ascultate, unii dintre indivizii implicaţi în furturile din Portul Constanţa, fie ei poliţişti, paznici sau hoţi, nu se fereau să se converseze cu ceilalţi pe probleme "profesionale". Iată câteva discuţii din care reiese clar activitatea în care aceştia erau implicaţi, fără a fi nevoie de interpretări (n.r.: este vorba despre stenograme ale înregistrărilor).

Exemple:

Poliţistul Neacşu Tiberiu, către Daniel Corîciu: "Bravo mă. Faci peste capul meu? Treburi?"

Daniel Corîciu către agentul de pază Dumitru Cristian: "Ia zi, care-i treaba pe acolo? Furăm ceva, nu furăm?

Poliţistul Silviu Ghica, despre unii hoţi care riscau să iasă din "joc": "Îi dai afară..., da' el ştii ce o să facă el? Se duce şi bâzâie. Bâzâie pe la judiciar ..., bâzâie pe partea aia" ... Că zice: Tu mănânci şi eu nu mănânc? Adică trebuie şi ei lăsaţi, dar trebuie lăsaţi cu cap, ca să nu încurce".

Poliţistul Viorel Mitu, contactat de o persoană neidentificată "Câte ţi-a dat mă? Două?"

Interlocutorul: "Da. Hai, că eu îi zic şi poate îţi dă şi ţie unul

Poliţistul Cosmin Buştiuc, sunat de Daniel Corîciu, despre Ionuţ Arotăriţei: "A zis că sună aseară când termină şi nu m-a mai sunat, a închis telefonul. Îmi pun pe ăştia ai mei în cap. Mă stresează ăştia ai mei", ca şi cum din banii pe care trebuie să-i ia de la Arotăriţei mai trebuie să dea şi la alţi colegi de-ai lui.

Poliţistul Cosmin Buştiuc, contactat de Daniel Corâciu, despre Ionuţ Arotăriţei: "Este sănătos la cap? A început să dea ţepe?", deoarece în port au fost şase persoane, care au stat mai multe ore şi el a primit doar "1 leu", exprimându-se "Eu nu înţeleg, e glumă, care-i ...? Şi lu' Florin i-a făcut la fel. Tot aşa i-a dat şi lui pentru asta un leu, pentru nu ştiu ce seară. Şi ăla i-a zis la fel, eu nu îi mai las măi frate, la mine nu mai intră. Am vorbit şi cu el mai devreme şi mi-a trimis şi mie tot aşa prin el tot aşa un leu. Ce un leu? Ce înseamnă aia?" şi continuă pe un tot supărat "Nu se poate aşa ceva, nu se poate să mă ia de prost, poate merge cu Florin, cu mine nu merge. Dacă vrea să mai ...să mai fim în relaţii, să-şi achite datoria. Să-şi achite, că aşa e omeneşte şi aşa e normal". În continuare Buştiuc îi spune lui Corîciu că în varianta în care Arotăriţei nu se achită de "datoria" pe care o are faţă de el "îl elimină pe el şi vorbeşte cu altcineva de acum încolo". În finalul discuţiei, Buştiuc îi spune lui Corîciu să-i transmită lui Arotăriţei "să mai pună patru acolo, să fie bine, pentru că va afla exact cât a fost acolo".

Daniel Corîciu l-a contactat, la un moment dat, pe învinuitul Iulian Dorel Munteanu şi l-a întrebat unde să vină cu maşina pentru a se întâlni. Aceiaşi învinuiţi discută, câteva ore mai târziu, iar Munteanu spune "Stai puţin frate, hai că te sun io imediat", iar peste puţin timp, învinuitul Arotăriţei, răspunzând la un apel primit de la Dănuţ Andrei Botez, care îl sunase şi cu o oră mai devreme, îi spune acestuia să vorbească cu tovarăşii lui că "am două laptopuri de vânzare acuma". Lucrurile se complică pentru învinuiţi iar la un interval scurt de timp, Munteanu îi răspunde la un apel învinuitului Daniel Corîciu şi îi spune "Frate, la sens, fă stânga repede .... hai repede că aleargă după noi", după care învinuitul Corîciu Dumitru Daniel revine cu un apel şi spune "fugiţi cât puteţi de tare că mie mi-a făcut garda semn să opresc".

Iată un alt exemplu: la data de 18.01.2012, ora 15:34, agentul de poliţie Cristian Badea ia legătura cu o persoană de sex masculin (posibil Puşcaşu Cristian) cu care discută despre Cocârciu Dumitru Daniel şi datoria pe care acesta o are faţă de el, poliţistul sfătuindu-l pe interlocutorul său să îi transmită lui Cocârciu următorul mesaj: "Bă, prietene, dacă azi, în seara asta, nu vii la mine...mă duc la mama ta şi îi dau drumul la hârtie şi cu asta basta!". Persoana apelată de ag. de pol. menţionează "Îl mai las în seara asta. A zis că, dacă face ceva, prima dată la mine vine".

La ora 19:32:35, învinuitul Corîciu Dumitru Daniel discută cu învinuitul Munteanu Iulian Dorel câteva secunde după care telefonul este preluat de învinuitul Arotăriţei Ionuţ Dumitru care continuă discuţia şi îi explică primului învinuit că trebuie să ia un taxi şi să meargă să ia cele 2 laptop-uri şi că au fugit în grabă de la faţa locului pentru că "mortul, fraierul, a venit acasă" şi "da, mă, el intra pă uşă şi io săream pă geam".

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272