REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.1° Constanța Lun., 17 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6763
29.1° Constanța Luni, 17 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6763
 

Stere Uda demolează o clădire în Faleză Nord, deși are autorizație doar pentru supraetajare. Video

Stere Uda demolează o clădire în Faleză Nord, deși are autorizație doar pentru supraetajare. Video

Virgil STOIAN 27 mai 2024 | 00:00 4100

În ultimii ani, cartierul Faleză Nord s-a dezvoltat din punct de vedere urbanistic și continuă să reprezinte interes pentru marii sau micii dezvoltatori imobiliari. Există însă și așa-ziși afaceriști care construiesc fără nici o noimă, fără autorizație și fără să respecte legislația în vigoare. Stere Uda, de exemplu, a obținut, în aprilie 2024, o autorizație de construire pentru supraetajare, extindere și demolarea unui corp de clădire. Ei bine, acesta s-a gândit să fenteze puțin... mai mult legea, demolând o clădire pentru care nu avea autorizație sau acordul vecinului. Acesta din urmă a depus mai multe plângeri în legătură cu această încălcare a legii, însă, până acum, acestea au rămas fără răspuns.

Stere Uda demoleaza o cladire in Faleza Nord, desi are autorizatie doar pentru supraetajare. Video
Cartierul Faleză Nord a intrat în vizorul afaceriștilor imobiliari. Spre ghinionul riveranilor, care s-au săturat, spun ei, să se ridice imobile peste imobile, „fără cap și fără coadă”, adică fără să respecte legea. Stere Uda, un afacerist, din oraș, a primit undă verde pentru supraetajare și extinderea unui imobil, dar nu și pentru demolarea unui alt corp de clădire. Uda, însă, s-a „încurcat” în... problemă. În loc să respecte autorizația de construire emisă de primărie, afaceristul a fentat legea în avantajul lui. Concret, s-a apucat de demolat imobilul pentru care obținuse autorizația de supraetajare și extindere. O constănțeancă care deține un magazin și o locuință chiar lângă cea demolată solicită intervenția Inspectoratului de Stat în Construcții, demolarea efectuată de către Stere Uda fiind făcută fără autorizație. Mai mult decât atât, operațiunea s-a făcut fără a nici un fel împrejmuire, toți vecinii fiind afectați de praful rezultat în urma demolării:

Stere Uda demoleaza o cladire in Faleza Nord, desi are autorizatie doar pentru supraetajare. Video

Avem un magazin în fosta piață Filipescu, actuala Pescăruș, iar acolo, proprietarul clădirii lipită de a noastră a început să facă niște lucrări și demolează, în condițiile în care el are autorizație doar de supraetajare corp existent deja. Am tot făcut sesizări peste tot, dar se pare că e foarte bine conectat și nu se face nimic. Nici măcar nu și-a împrejmuit șantierul, iar el face lucrurile astea în văzul lumii, fără să-i pese de nimeni. Am înțeles că au venit în control, dar el flutură autorizația aceea care acum e nulă. El are autorizație să supraetajeze și să modernize un corp și corpul acela nu mai există pentru că l-a demolat. Eu am făcut 5 sesizări, dar el a fentat puțin Primăria. Are două corpuri C2 și C1, și el a ocolit un pic legea, ca să nu trebuiască acordul meu. A obținut pentru C1 autorizația aceea de supraetajare și modernizare, iar pentru C2 a obținut o transformare în parcare. Dar nu scrie nicăieri de nici o demolare. Acea autorizație nu este respectată.

Stere Uda demoleaza o cladire in Faleza Nord, desi are autorizatie doar pentru supraetajare. Video

El m-a sunat să îmi iau contorul de pe clădire, că intră cu buldozerul. Când i-am zis că nu are voie să demoleze, m-a înjurat și acum aș vrea să primesc răspunsul la plângerile mele. El a cerut supraetajarea corpului C1 și de aceea nu a avut nevoie de acordul meu. Dar în momentul când a început să demoleze, trebuia să intervină poliția locală și Inspectoratul de Stat în Construcții. Lucrările de demolare la o clădire care este lipită de o altă clădire nu se fac decât cu acordul notarial al vecinului limitrof. El sfidează pe toată lumea, ne-a umplut de praf pe toți. El acum sapă, face fundație dar nu o să ajungă să construiască pentru că toate pilele sunt până la un punct.

Stere Uda demoleaza o cladire in Faleza Nord, desi are autorizatie doar pentru supraetajare. Videouna dintre plângeri

În continuare, constănțeanca așteaptă intervenția organelor competente și un răspuns la numeroasele sesizări pe care le-a făcut.

Video 1:

Video 2:

Video 3:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din cauza măgăriile care le-ai făcut ai pierdut voturile oamenilor de rand din cauza ca ai dat orașul pe mana hoților și makedonilor ai pierdut voturile
1
0
Găsește chitac o chichita intr-o lege sa îl salveze! Chitac ai distrus orașul! Pute a branza peste tot! Ai vândut tot nemernicule
12
1
Makeedonii au ajuns la un nivel insuportabil de infractionalitate de cand sunt in Romania. Cand o sa inceapa eliminarea lor?
16
0
Stere Uda Stere Usca
12
0
La fel si Gigi Uda a demolat fara nici o autorizatie si nu s-a intamplat nimic. Primarul WC a semnat autorizatii pe banda rulanta la final de mandat iar asa zisii afaceristi branzari se grabesc sa ridice cat mai repede, sa nu cumva sa iasa primar Stelian Ion pentru ca le e clar ca nu vor mai fi tolerate magariile de felul asta! Politia locala e mana in mana cu beneficiarii autorizatiilor, ii anunta de orice reclamatie si ii protejeaza si chiar au tupeul sa te ia la rost ca de ce faci reclamatie...Chitac nu a fost prezent in oras, nu a fost prezent la sedintele de consiliu local si nu poate fi obtinuta nici o audienta la dumnealui! Arhitectul sef semneaza si el tot ca primarul si chiar certifica in scris ca a emis autorizatii in baza legii pe care nu o respecta! Votati Alianta Dreapta Unita pentru ca e singura sansa sa eliberam birourile orasului de acesti impostori! Sa terminam cu haosul, cu bataia asta de joc,ati uitat ca ati avut un oras distrus vreme de 3 ani si acum e doar spoiala?
17
1
Ați votat Făgădău și makedonii? Acum taceți și înghiteți. Geamirache doar continuă șmenul.
18
0
m********i si W chitac!
16
0
Este mana în mana cu chitac și Hira și toți cipanii din primărie nu va plăti amenda nici una de un leu sunt șpăgile prea mari
34
1
cine mai e si personajul asta, al cium panez, cu pene?
30
0
Mana in mana cu chitcanul, nu se va intampla nimic...
31
0
Sa al opreasca si sa faca puscarie!
27
0
Pana cand mai suportam tupeul mak1donilor nespalati?
50
4
Toată administrația publica locala e formata din mach1don1 începând de la prefectură și terminând cu politia locala cine să controleze pe cine dacă ei sânt numai neamuri, au ajuns r*m, ani, minoritari în Constanța
55
0

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616