REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Steven Spielberg, cap de afiş la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto 2022

Steven Spielberg, cap de afiş la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto 2022

Replica API 1 august 2022 | 00:00 384

Steven Spielberg, Jennifer Lawrence şi Harry Style vor asista la premierele mondiale ale celor mai recente lungmetraje ale lor, ce vor fi prezentate în luna septembrie la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, marcând astfel revenirea în forţă a starurilor celei de-a şaptea arte la cel mai important festival cinematografic organizat în America de Nord, informează AFP.

Steven Spielberg

După două ediţii ce au avut loc la capacitate redusă din cauza pandemiei de coronavirus, cinefilii aşteaptă cu nerăbdare debutul acestui festival, pe 8 septembrie, şi sosirea regizorului Steven Spielberg, care va fi prezent la lansarea filmului său "The Fabelmans", inspirat din copilăria sa petrecută în statul american Arizona şi din distribuţia căruia fac parte actorii Michelle Williams, Paul Dano şi Seth Rogen, citează Agerpres.

Programul festivalului include şi avanpremiera thrillerului "Glass Onion: A Knives Out Mystery", regizat de Rian Johnson şi produs de Netflix, în care starul britanic Daniel Craig reia rolul detectivului privat Benoit Blanc, jucând alături de alţi actori celebri, precum Edward Norton, Ethan Hawke şi Jada Pinkett Smith.

Peter Farrelly, a cărui dramă "Green Book" (2018) a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj după ce obţinuse premiul publicului la Toronto, va prezenta în oraşul canadian noul său film, "The Greatest Beer Run Ever".

Zac Efron interpretează în această peliculă rolul unui marinar, fost militar, care acceptă pariul unor prieteni de a le duce cutii de bere foştilor lui camarazi de arme rămaşi pe frontul din Vietnam în 1967.

Festivalul canadian, care, spre deosebire de Cannes şi Berlin, nu decernează trofee, ci doar un premiu al publicului, este adeseori considerat o rampă de lansare pentru filmele care se înscriu apoi cu şanse mari în cursa premiilor decernate la Hollywood.

Anul trecut, spre deosebire de festivalurile de la Veneţia şi de la Cannes, care au revenit la formate foarte apropiate de versiunile lor obişnuite, Festivalul de la Toronto a optat pentru o combinaţie între proiecţii virtuale şi lansări în format fizic, cu capacităţi de primire reduse în sălile de proiecţii.

Printre starurile care îşi vor face marea revenire pe covorul roşu de la Toronto se vor afla în acest an actorii Jessica Chastain şi Eddie Redmayne, prezenţi pe afişul filmului "The Good Nurse", precum şi starul pop Harry Style, care joacă rolul unui poliţist gay din anii 1950 în filmul "My Policeman".

Actriţa Jennifer Lawrence va fi şi ea prezentă la Toronto şi va asista la proiecţia celui mai recent film al ei, "Causeway", o peliculă despre o fostă activistă care încearcă să se reintegreze în viaţa civilă din New Orleans, iar Viola Davis va prezenta filmul ei de proporţii epice "The Woman King".

Ewan McGregor şi Ethan Hawke vor fi prezenţi la avanpremiera mondială a peliculei "Raymond & Ray", în timp ce Halle Berry, Morgan Freeman, Denzel Washington şi Quincy Jones vor veni la Toronto pentru a promova "Sidney", un documentar despre Sidney Potier, produs de Oprah Winfrey.

Festivalul de la Toronto, care se va desfăşura până pe 18 septembrie, va găzdui şi premiera comediei romantice cu personaje gay "Bros", cu Billy Eichner în distribuţie, precum şi premiera dramei "A Jazzman's Blues", regizată de Tyler Perry.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212