REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

STILA GOȘU își ia ADIO de la PROIECTUL din zona FLĂMÂNDA

STILA GOȘU își ia ADIO de la PROIECTUL din zona FLĂMÂNDA

Replica API 30 ianuarie 2021 | 14:57 6376

Planul urbanistic zonal pentru teritoriul din zona Flămânda inițiat de Stila Groșu nu a trecut de votul consilierilor. Proiectul avea două avize negative și de la comisiile de specialitate. Liberalii au anunțat că nu vor aproba construcția de blocuri între case iar cei de la USR PLUS au declarat că nu susțin haosul urbanistic.

Printre cele 31 de proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi din ședința susținută în data de 29 ianuarie a.c., s-a aflat și unul legat de aprobarea Planului urbanistic zonal pentru teritoriul delimitat de strada Ion Lahovari, strada Flămânda, aleea Panselei și IE 211047, inițiatorul fiind Stila Groșu. Despre acest proiect, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a declarat că în zonă sunt doar locuințe individuale, iar demersurile au fost făcute pentru un bloc de trei etaje. “Este un plan pentru construirea de locuinţe colective şi are avize negative. În acea zonă sunt doar locuinţe individuale”, a declarat primarul Vergil Chiţac.

Proiectul nu a fost aprobat, fiind 18 voturi împotrivă şi 8 abţineri, din partea aleșilor locali.

Primăria Constanța nu a avizat PUZ-ul

Vă reamintim că Primăria Municipiului Constanța a anunțat, zilele trecute, că nu a avizat favorabil un Plan Urbanistic Zonal prin care, într-un cartier de case, ar fi urmat să se construiască un bloc. Inițiatorul acestui PUZ intenționa să ridice un imobil D+P+3 niveluri cu funcțiunea de locuire colectivă pe un teren situat pe strada Ion Lahovari la intersecție cu strada Ioan D. Chirescu. Edificarea acestui bloc ar fi modificat caracterul zonei, și anume din locuințe individuale, în locuințe individuale și colective.

Ce spun reprezentanţii PNL Constanţa

„În cadrul ședinței de Consiliu Local, desfășurată vineri, a fost respins PUZ-ul ce ar fi permis construirea unui imobil D+P+3 niveluri cu funcționarea de locuință colectivă. Votul de vineri, 29 ianuarie, vine după ce în cadrul comisiei de specialitate proiectul a primit vot negativ din partea consilierilor PNL și USR-PLUS, în timp ce consilierii locali PSD s-au abținut. PUZ-ul în cauză a fost început pe vremea vechii administrații și ar fi trecut fără probleme sau urme de regret, pentru că, din păcate, timp de 12 ani, pe vremea fostei administrații, am fost martori neputincioși la distrugerea orașului, întrucât votul consilierilor liberali în CL era minoritar. Astăzi, cu sprijinul domnului primar Vergil Chițac, consilierii PNL împreună cu USR-PLUS, au putut spune STOP unei noi ilegalități. Astfel de decizii, acolo unde se încearcă încălcarea legii, vor deveni o normalitate. Normalitate pe care constănțenii și-o doresc și au votat-o. De fapt, votul a fost votul constănţenilor care au spus STOP construirii blocurilor între case!“ au transmis reprezentanţii PNL Constanţa.

Făgădău a aprobat PUZ-ul blocului dintre case

Punctul de vedere al direcției urbanism a fost însușit de consilierii locali PNL și USR în cadrul comisiei de specialitate nr.2, care nu au avizat proiectul, spre deosebire de fosta administrație care anul trecut a aprobat un PUZ similar pentru un teren situat pe strada Nicolae Iorga nr 5-7. Atunci, într-o zonă în care se puteau construi doar locuințe individuale, s-a aprobat și ridicarea de locuințe colective iar caracterul zonei a fost modificat.

Cine este Stila Goșu

După o perioadă îndelungată în care a avut probleme cu legea, Stila Goşu, este acum om de afaceri. Acesta a cumpărat, în trecut, proprietăţi în zona Flămânda, pe strada Ion Lahovari nr 152 şi pe Prelungirea Ioan D. Christescu 2A, pe care le-a dezafectat, intenționând să ridice un imobil cu mai multe etaje.

Stila Goșu este cunoscut la nivel local pentru nenumăratele scandaluri în care a fost implicat. În anul 2009, a fost trimis în judecată pentru răpire, șantaj și loviri sau alte violențe. Doi ani mai târziu, Curtea de Apel Constanța l-a condamnat pe Stila Goșu la doi ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate. Ulterior, a fost trimis în judecată pentru spălare de bani.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Om cu suflet mare si talent pe el . Omul se vede pe el ca e golan . Armanu dit tistimelu di a nostru
0
0
Astia lau omarat pe ceausescu sa se imbogateasca ei
4
1
ba stila,basaracule,se sperie si halbele de bere goale de tine,boschetule.tu siinvestitiile,baba si laserul.
2
3
Oamenii investesc fara sa aibe treaba cu oamenii politici. Insa oamenii politici cand vin distrug doar pe criterii politice! Cei care sunt acum s au apucat de demolat si de facut vanatorea vrajitoarelor. Cand vor face si ei ceva constructiv!!! Cand?! Multe din problemele existente sunt moatenite de la fostii edili etc. Hai sa vedem in 4 ani care trec repede ce au facut pozitiv astia!
7
2
inca un machidon rupt in koor,cu masina de 15 ani,deabia are bani ee seminte si vrea proiecte imobiliare,pe banii prostanilor,desigur.ue ba!
6
7
mucanii sunt niste animale proaste chiar ca oi , care au vandut romania la turci la makidoni si la arabi , mucanii sunt niste curve si tradatori
6
8
Frate, cand o sa scapam odata de pte cant ropii asti?
8
6
Ratatii care comentau de Leu si de Eforie sunt aceeasi cu idiotii caraitori de mai jos?
8
4
Ma ai naibii sunteti. Daca e interlop nu e bine, daca face blocuri tot nu e bine. Omu a cerut un PUZ. E o cerere care se admite sau se respinge, nu mai visati ilegalitati, ca furati curent.
14
16
Exista un teren asemanator la intersectia strazilor Steagului cu Poporului, pe care a pus mana un alt puscarias si l-a inchis, blocand accesul pietonilor catre parcul Casei de cultura. Poate se sesizeaza cineva. Zic. De ce un individ sa interzica accesul pietonal. Pentru stila, asta-i treaba fartic, nu mai e cine trebuie la butoane!
13
5
Un puscarias, l-ati denumit "om de afaceri" . Rusine
26
6
Alt machedon, alta golanie...
29
10
Baronu de la tistimelu plin de datorii !
25
5
Flit la machidoni.
29
13
Bai stila E rusine sa iei banibde la bulgari sau sa cresti animale... noi romanii ne dam femeile la pula si copii la fel. Uuu machidonii care muncesc la agricultura si FORTZA romanii care isi vand terenurile pe moca si copii la proxeneti
11
29
Bai dar stiti ca are multi bani asta chiar are ceva !! El numara si voi va bateti capu! Romani retardati!!
15
32
De la atata ura si manie o sa ajungi sa te manance cancerul, hatere. Asta iti si doresc. Pai baiatul asta de dimineata pana seara sta pe santiere iar vreo 50 de familii depind de el. Munceste in constructii de vreo 10 ani si nu are bani de la parinti. Du-te dracului si spanzura-te daca nu te mai suporti, luati-as familia-n pwla
16
33
De urmarit dna,anaf etc....de unde are acest mache atatia bani de a cumparat atata teren....sa se uite de la papu lui stila.....ca la astia pentru manevre papu a ajuns sa fie copilul nepotului....si cu pamanturile de la bulgari tot asa au procedat....trebuie stirpita odata aceasta veriga machedoneasca odata si odata.... bineinteles este valabil pentru secaturi,facaturi si evazionisti...dintre ei mai sunt si corecti...vreo5 la suta,care le este scarba de neamul lor...chiar si cipani....din pacate pentru orasul asta foarte puti...pute prea tare
35
17
Muie fara numar la golani. Ati belit-o escrocilor !
18
8
Fratele cumnatului lui Frumuselu . Mai sigur amandoi frati sunt cumnatii lui
11
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272