REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Stilul militar, imprimeurile: trendurile toamnei 2012

Stilul militar, imprimeurile: trendurile toamnei 2012

Replica API 17 august 2012 | 00:00 86

Un nou sezon, un nou look

Un nou sezon, un nou look

Două săptămâni ne despart de începutul toamnei. Un nou sezon, un nou look. Din fericire pentru buzunarele noastre, designerii şi-au lăsat imaginaţia să zboare, fără a veni însă cu ceva cu adevărat nou. Ce avem noi de făcut? Ne uităm la ce ne recomandă marile case de modă, căutăm bine prin şifonier, facem câteva combinaţii noi şi retuşuri... et voila: efect maxim, cheltuială minimă.

Combinaţiile coloristice navale care au dominat sezonul cald - alb, albastru, cu o atingere de roşu - iau o turnură puţin mai sobră, dar la fel de atrăgătoare. Albastrul (mai ales bleumarinul) împreună cu negrul formează un cuplu irezistibil în această toamnă. Carolina Herrera a fost prima care a adus pe podium ţinute în dungi bleumarin/negre. I-au urmat o serie de alţi designeri, precum Donna Karan sau Marc Jacobs. Pe prima treaptă a culorilor uni s-a instalat pentru acest sezon vişiniul: de la rochii din dantelă şi satin la geci de piele şi accesorii. Cel care a pornit trendul este Tommy Hilfiger, trenciurile şi deux-piece-urile sale din piele, accesorizate cu cizme în aceeaşi culoare, cu o nuanţă mai închisă. Pielea este oricum mereu la modă. Sezonul acesta poate fi neagru, însă designerii l-au preferat pe cel colorat. Rochiile din piele moale, comodă, au putut fi admirate în colecţiile mai multor designeri. Dacă nu este piele, măcar un imprimeu să fie. Modelele "animal print" nu s-au demodat niciodată în ultimii (50 de) ani, însă toamna asta pe val sunt modelele care imită pielea reptilelor. În plus, la modă sunt şi imprimeurile florale, care s-au purtat din plin şi în această vară. Şi vara trecută. Acestea ne pot acoperi din cap până la picioare - asta înseamnă că pantofii nu fac excepţie. Nu doar miresele vor putea fi văzute în alb din cap şi până în picioare. În sezonul rece, albul va fi căutat şi apreciat. Inclusiv în combinaţii precum tricot în partea de sus şi fustă ori pantaloni din materiale uşoare, vaporoase, ca mătasea ori sifonul. De fapt, glamour.com recomandă pentru sezonul rece pulovere confortabile şi călduroase - mohairul, angora şi casmirul sunt pe val -, îmbinate cu pantaloni cu printuri sau fuste diafane. Diferenţa de materiale va fi mult mai uşor digerabilă dacă se păstrează aceeaşi coloristică. Din nou? Cam aşa. Sunt deja câţiva ani de când trendul a venit la putere, iar oamenii şi designerii nu s-au plictisit încă de el. Tacâmul este complet: piele, ţinte, butoni, totul în negru şi nuanţe de camuflaj. Tommy Hilfiger a ales pentru prezentarea sa mantale cu guler înalt şi două rânduri de nasturi, accesorizate cu cizme înalte şi mănuşi din piele. Victoria Beckham a impresionat şi ea printr-o colecţie de rochii, pe cât de milităroase, pe atât de feminine, conform smartwoman.hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212