REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

STRADA FELIX STROE din comuna Cumpăna. Cum s-a ajuns la asta: povestea în detaliu, spusă de cetăţeanul de onoare Felix Stroe - VIDEO!

STRADA FELIX STROE din comuna Cumpăna. Cum s-a ajuns la asta: povestea în detaliu, spusă de cetăţeanul de onoare Felix Stroe - VIDEO!

Replica API 28 septembrie 2019 | 00:27 2210

Pre-campania pentru alegerile prezidenţiale transformă politicienii! Istorioare vesele, comice, care dezvăluie latura umană a liderilor politici ne sunt servite “absolut întâmplător” în discuţiile cu aceştia sau în cadrul conferinţelor de presă. Bunăoară, PSD Constanţa a stabilit un calendar de întâlniri cu presa în următoarea perioadă – de pre-campanie şi campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale –, iar la prima conferinţă de presă de acest fel, din discuţie în discuţie, liderul organizaţiei judeţene, Felix Stroe, a povestit cum a ajuns o stradă din comunca Cumpăna să îi poarte numele. Istorisirea este savuroasă: Felix Stroe a refuzat, Mariana Gâju a insistat, iar în final s-a făcut voia primăriţei!

"Vă dau cuvântul meu de om, nu am niciun avantaj material că o stradă îmi poartă numele. Nu sunt atât de redus mintal să fi cerut cuiva să pună numele meu la o stradă. Eram convins de atunci că voi avea neplăceri. N-am avut nici o contribuție... n-am putut să opresc entuzismul populației. Mi s-a acordat unanimitate de voturi", a început să relateze Stroe.

"A venit la mine Marian Gâju, oficial... când vine oficial, vorbește cu dumneavoastră. S-a încheiat la deux-pieces... O întreb: 'Mariana, e de bine sau de rău, că văd că te închei la deux-pieces?’. Zice: 'Domnul președinte....'. Mamă, când mă ia cu domnule președinte.... așteptam să văd ce zice, avea și o mapă... A desfăcut mapa și a început să citească o hotărâre... că se acordă cetățeanului Felix Stroe titlul de cetățean de onmoare și că se acordă numele lui Felix Stroe la o stradă...Vreau să știți că de două ori m-au făcut cetățean de onoare în România și de două am refuzat orice drept material cuvenit la notar. I-am zis: ‘Băi, Mariana, îți mulțumesc din suflet că m-am făcut cetățean de onoare, nu mă așteptam, cred că o să-mi crească ratingul în familie, dar chestia asta cu strada... Băi, de regulă, când moare omul... eu n-am făcut nimic deosebit...’. Și a plecat. Am făcut o scrisoare fiecărui consilier și le-am mulțumit pentru onoarea acestui titlu și că nu pot fi de acord cu strada, i-am rugat frumos să se mai gândească, că nu pot să fiu strada Felix Stroe, că nu e în regulă. Trece o lună jumătate și apare Mariana, la deux-pieces. Tot așa, cu dumneavoastră, și cu altă mapă. Mă uit la ea și zic: ‘Ce mai e?’ Zice: ‘Am primit scrisoarea pe care ne-ați trimis-o. Avea altă hotărâre, în urma scrisorii pe care am trimis-o, a citit-o: ‘Am reanalizat și în unanimitate de voturi strada rămâne Felix Stroe’. Și a rămas strada Felix Stroe”, a povestit Felix Stroe. „M-am gândit cum să fac eu să nu afle Radu Mazăre și Nicușor?! Radu ca Radu, că nu-l pasionau chestiile astea, Nicușor se mai oftica. Trec doi ani și jumătate, trei...eu am mers pe burtă, n-am spus nici la familia mea... Era o carmangerie la Cumpăna. Fii-miu cu prietenii lui, când mai fac câte un grătar, își iau friptura și mititi de la cârciuma. Mă sună fii-miu: ‘Bătrâne, ești șmecher! Mergi pe burtă, nouă nu ne spui nimic?!’ Nu mă mai gândisem la strada Felix Stroe. M-am întrebat ce are fii-miu cu mine. Zic: ‘Dar ce s-a întâmplat, Cosmin?’. Zice: ‘Ți-ai tras stradă și noi nu știm?’. Și-mi dă poză. Zic: ‘Ce vorbești?! Mamă, e nasol!’ Pot să spui de Mariana orice, dar dacă spui că n-are realizări, ne-ar bate Dumnezeu”, a încheiat Stroe.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212