REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Strada Gării din Eforie Sud SE SURPĂ! Mai multe locuinţe, în pericol

Strada Gării din Eforie Sud SE SURPĂ! Mai multe locuinţe, în pericol

Replica API 31 octombrie 2016 | 15:00 511

Eroziune

Eroziune

Situaţie complicată la Eforie! O stradă întreagă este în pericol să se surpe. Primarul Robert Şerban a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, unde a fost discutată situaţia alunecării de teren de pe Strada Gării din Eforie Sud, care se întinde pe o lungime de aproximativ 13 metri, iar o alta porţiune de aproximativ 53 de metri este lăsată, existând o diferenţă de nivel faţă de axul drumului de aproximativ 40 centimetri.

Din constatarea la faţa locului a reieşit faptul că această situaţie este cauzată de eroziunea naturală a solulului în partea de est a Lacului Techirghiol şi a precipitaţiilor care au căzut în ultima perioadă. Există riscul ca toată strada sa se surpe, facând astfel imposibilă intervenţia la timp a autovehiculelor de intervenţie (Ambulanţă, Pompieri, Poliţie) la locuinţele riveranilor. În zonă funcţionează Gara C.F.R. cu personalul auxiliar, Hotelul Argeş aparţinând U.M. 02241, depozitul de materiale şi circa 6-7 imobile locuite. Au fost luate măsuri urgente de restricţionare a masei maxime autorizate a vehiculelor de peste 3.5 tone, circulatia desfăşurându-se pe o singura bandă şi au fost dispuse dispuse măsuri de semnalizare a zonei. Ca urmare a alunecării de teren, reprezentanţii ENEL au intervenit şi au mutat un stâlp de reţea electrică, iar reprezentanţii RAJA au intervenit pentru remedierea avariei provocate de această surpare. Situaţia create pe strada Gării din Eforie Sud a fost comunicată custodelui Lacului Techirghiol, respectiv Apele Române precum şi Primăriei Oraşului Techirghiol. În acelaşi timp, situaţia a fost comunicată prefectului, Consiliului Judeţean Constanţa, ISU Dobrogea şi ABADL. „Urmare a acestei situaţii trebuie intervenit urgent conform procedurilor legale pentru remedierea situaţiei existente la faţa locului. În Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al oraşului Eforie, la capitolul bugetar 54.02.05, Fondul de rezervă la dispoziţia autorităţii locale, constituit conform prevederilor Legii finanţelor publice locale nr. 273/2006, care poate fi utilizat pentru situaţii de acest fel, este prevăzut la nivelul sumei de 40 000 lei, dar suma nu acoperă cheltuielile necesare pentru remedierea situaţiei de urgenţă prezentată mai sus”, au menţionat reprezentanţii Primăriei Eforie, în timp ce primarul Robert Şerban a solicitat tuturor institutiilor abilitate sprijinul financiar pentru remedierea în regim de urgenţă a situaţiei create.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108