REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Strada Nucilor din Năvodari va fi asfaltată şi extinsă

Strada Nucilor din Năvodari va fi asfaltată şi extinsă

Replica API 23 noiembrie 2015 | 00:00 227

Lucrări

Lucrări

Primăria oraşului Năvodari demarează în această perioadă mai multe proiecte, iar unul dintre acestea este asfaltare şi lărgirea străzii nucilor între strada Albinelor şi Biserica Sf. Nicolae. Obiectivul proiectului îl constituie asigurarea unei legături auto şi pietonale între cartiere cât şi a accesului autovehiculelor de intervenţie prin realizarea unui sitem rutier capabil să suporte traficul auto actual şi de perspectivă.

În cadrul acestor lucrari s-a studiat și stabilit profilul transversal al străzii pentru asigurarea condițiilor desfășurării unui trafic auto corespunzător necesităților funcționale ale zonei respective, ținând cont tema de proiectare și studiile de teren realizate. Pentru asigurarea unei bune circulații auto și pietonale se vor realiza lucrări de terasamente în vederea lărgirii sistemului rutier la lățimea proiectată.

Beneficiile rezultate în urma asfaltării ar fi următoarele: asigură condiții de acces tuturor categoriilor de autovehicule pe tot timpul anului, indiferent de condițiile meteorologice care se produc în acest spațiu; elimină definitiv disfuncționalitățile de circulație rutieră existente în prezent datorită existenței degradărilor străzilor; asigură scurgerea apelor meteorice fără a mai genera inundări ale zonelor carosabile.

În baza proiectului, se precizează că acesta nu va avea impact advers asupra factorului de mediu sol, pe amplasament nu vor exista emisii de poluanți ce ar putea afecta solul și subsolul. Pe perioada de construcție, beneficiarul va asigura supravegherea lucrărilor pentru respectarea organizării de șantier ce va ține cont de impactul temporar asupra factorilor de mediu. Se vor monitoriza în principal modul de colectare și depozitare a deșeurilor.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108