REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Strada ȘTEFAN cel MARE se transformă într-o ESPLANADĂ MODERNĂ

Strada ȘTEFAN cel MARE se transformă într-o ESPLANADĂ MODERNĂ

Replica API 22 ianuarie 2021 | 23:22 8596

În mai puțin de două luni, zona centrală a orașului va intra în proces de reabilitare, prin implementarea unui proiect cu fonduri europene destinat promovării mobilității urbane durabile.

Pe strada Ștefan cel Mare, traseele pietonale vor fi reabilitate și extinse pe o suprafață de aproximativ 15.800 mp. Fântânile arteziene, spațiile verzi, mobilierul urban inteligent, iluminatul public modernizat vor readuce la viață locul de promenadă.

Pe bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân, se va reabilita infrastructura pietonală și vor fi introduse benzi unice de transport public și piste pentru biciclete. Stațiile de autobuz vor fi modernizate. Zona va beneficia de iluminat public pentru carosabil, trotuare, piste de biciclete și iluminat smart pentru trecerile de pietoni.

Investițiile în infrastructura vor cuprinde și străzile Mihai Viteazu, I. Gh. Duca, Atelierelor, Ștefan Mihăileanu, Cuza Vodă, General Manu, Răscoalei 1907, Miron Costin, Ion Lahovari și Jupiter.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pana nu este curatata zona de toti "ciocolatii " , sunt bani aruncati aiurea . Degeaba modernizezi zona daca o mare parte dintre riverani se comporta ca si cand acum au coborat din copaci , autoritatea statului este sublima dar lipseste cu desavarsire .
10
1
Bine ca v-a data Fagadau de munca, frustratii dracu! Ovanesian, Vergil... toti retarzii, care nu stiu sa construiasca, doar sa strice.
3
10
E clar ca e proiect din administratia anterioara. Fagadau nu ar fi pierdut al doilea mandat daca isi alegea mai bine echipa. L-a tinut in spate pe Babu si asta i-a pus capac. Plus, a lasat multe din ce a facut pe ultima suta de metri, ca sa nu uite oamenii pana la alegeri. Daca le ianugura din timp, era primar si acum.
6
13
Ce nu stii tu este ca acest proiect , si multe altele ce vor urma , sunt proicte realizate si finantate de fosta administratie a lui fagadau , da , exact asa....amiralul va avea ''de lucru '' cel putin 2 ani pe proiectele si finantarile lui fagadau , asa cum a mai spus cineva pe aici....singurul merit al amiralului va fi atunci cand taie panglica !
6
12
De la Policlinica nr 2 pana la Irish Pub este plin de case nationalizate sau aflate in litigii. Sunt tare curios ce va face in zona hanul Balcan, pe urma zona Piata Grivitei. Pe urma Casa Modei. Acolo unde pare ca au trecut jdihadistii ISIS. Proiectu pl. Proiect facut de Ovanesian intr o seara la Eforie.mai da va n plm de mincinosi. Sunteti mai mizerabili decat ciumatii iar in tandem cu mafiotii usr plus o sa faceti nimic. O sa va abonati la contracte cu statu si o sa va faceti plinul si voi
5
15
Ma are cateva luni si a facut cat ala in 4 ani.Dar romanu cu ajutor social stie doar sa judece.Ce vina apre primaru asta ca , Constanta arata asa din cauza Psd si fagadu mazare .Care e logica oamenilor.
14
8
Pe cand modernizare zona de faleza lAnga Casa Casatorior.? Arata deplorabil.Focar de infectie
5
0
Poze din Franta sau Olanda
3
5
E proiectul Constantei si Constantenilor si Adevarat e ca NU a fost in stare sa-l construiasca Fagadau. NICI Babu si NICI Rasauteanu. Amiralul IL VA FACE. Asta e marea diferenta.
14
8
In sfarsit , era si momentul sa se face ceva in CT.
5
3
Bun da amiralul ce face? Mananc praz din diplomat? Ca astea sunt proiecte ale psd.ului, doar sa nu le strice si pe astea bou de amiral
6
12
Proiecteaza, finanteaza, autorizeaza Fagadau si....... Construieste Amiralul. Si uite ce a facut marinerul in Constanta. Concluzie, spuneti ca galbenii taie doar panglica!
10
12
Asta e banc!?
6
9
E bine sa refacem ,,dar zona trebuie readusa cu magazine noi renovate ...ar avea potential...strica locatarii zonei un pic.....
8
1
Poti sa faci ceva de genul din mircea pana in mihai viteazul dupa intram in somalia poate cu multa garda patruland prin zona poate e o sansa s fie bine pana in icil dar slabe sanse ca militie sa dezvolte patrole pe acolo cand ei chiar acolo au sectia ca sa vedeti ce corupta e militia in constanta!
9
4
la litoral tv babuta ofilita si mitocanul zvapaiat fac emisiune ei intre ei din lipsa invitatilor care se jeneaza sa apara cu astia. Babuta molfaie cuvintele de nu intelegi ce spune iar tanarul VeCe rade singur ca prostul citind ce au scris altii. Cine e seful lor?
6
3
vise taica, vise, si la ce mai bagati bani acolo ca zona aia este moarta
11
6
pescarusii negrii vor fi prezenti la inaugurare si se vor bucura sincer de darurile lui mos chitac tac-pac
10
7
Vafi occident cred eu
7
7
Bastinasii locului abia asteapta sa ,,sarbatoreasca,, evenimentul in stilul lor caracteristic!
12
2
Iar m-ati facut sa zambesc.
14
16
pas este sa-i relocati pe afro-americanii din zona Grivitei, apoi restul
31
2
Si Piata Grivitei ramane la fel de jegoasa? Dar cartierul de case darapanate unde stau numai imputiti ingropati in gunoaie ?
28
2
FELICITARI! Sa se monteze si camere de luat vederi
36
2
Ca prim pas al acestui proiect trebuie scoase toate ciorile. Altfel, e lumea lor. Chiar si in evul mediu ar fi fost pedepsiti tiganoii astia pentru comportamentul pe care il au. Deja tot Stefan cel Mare si strazile adiacente sunt mascarite de ciori. Pipi caca voma la tot pasul. Mi-e sila sa ies cu copio l plimbare ca nu cumva sa calce in ceva. Basca parte din tigani care sunt vesnic sub influenta etno botanicelor. Lasa ca e bine si secti de militie a fost mutata si pus sri ul acolo. Ca nu mai aveau loc...
22
3
Cladirile....tiganii..... Cine se plimba pe acolo....
17
2
Nu conteaza cine a facutproiectul, daca este bun sa se execute. Atentie la persoanele care circula prin zona si la cei certati cu legea.Bunul simt se poate implementa prin mijloace nu tocmai ortodoxe si la concetatenii nostril care au cuiburile in zona.
24
3
Proiectul este 100% al lui Fagadau
14
35
Ideea este buna,dar ce facem cu personajele din zona , or sa doarma pe banci, or sa joace barbut si 21 la lumina ledurilor,etc. Cand au fost montate tasnitorile cu apa faceau coada la umplut bidoane iar pe banci se urcau cu picioarele si cu bicicletele. Dimineata isi beau cafeaua la colt de strada iar seara manaca seminte in acelasi loc. Barbutul se joaca ziua in amiaza mare in fata la fostul CEC, iar daca treci dupa ce se intuneca te simti urmarit de tot feleul de indivizi. Succes, dar daca nu vor fi politisti locali sa monitorizeze zona,in timp se va distruge.
25
4
Vrem fapte ca promisiuni am mai avut
21
4
Zona aceea s-a depopulat si pustiit din cauza faunei ,specia albinosi de munca iubitori,seara nici un erou cu epoleti nu calca pe acolo,ca e zona pietonala si nu pot intra cu masina de serviciu,e jale seara ,despre investitie ,numai de bine,sa se faca si vb dupa.
27
3
Vise taica, vise...
22
4
Cu sens unic ca pe tomis sa ajunga repede bugetarii de la cjc la munca
22
2
Fagadau un prostanac fricos care a dat numai di maini si gura nefacand nimic pt oras
32
6
Bani aruncati.Chitac,pana nu scapi de tiganii aia din Grivitei,nu rezolvi nimic cu St cel mare.Intre ICIL si Tomis Mall,de foarte multi ani, iti e teama sa mergi sa te plimbi de teama tiganilor ce apar ca sagetile de pe strazile intersectate.Ca idee,fa un test.Dar singur.
40
13
Ciorile vor scumpi tigarile ashima ca e zona esplanada
31
2
Cum se impaca modernizare cu fatadele cladirilor care stau sa cada pe Stefan cel Mare?
42
1
Daca va fi la fel de prost implementt ca si cel din piata ovidiu...sare piatra cubica intr-o veselie, plus ca degeaba implementezi daca nu intretii
39
1
Super. Sa aiba undr.sa.se.plimbe tiganii.sa vanda tigari cu 10 lei pachetul.
31
5
MLM - nu mai fiti Xenofobi
9
2
Pe aceasta artera se vor gasi si kurve?Ca nu se mentioneaza......Si la ce tarif?
28
5
sa fie evacuati minoritarii superdiscriminati.Destinatia auschwitz
40
6
asta numai este proiectul lui fagadau??!?! mizerii imputite!!!
18
26
Handicapatule tu si cu machidonii tai nu ai facut nimic! Bravo d.le Chitac ca interveniti asa repede in Cta.
46
24

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614