REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

'Strange Loop' şi 'Lehman Trilogy', principalii câştigători ai galei premiilor Tony 2022

'Strange Loop' şi 'Lehman Trilogy', principalii câştigători ai galei premiilor Tony 2022

Replica API 15 iunie 2022 | 00:00 562

Producţia ''A Strange Loop'', care spune povestea provocărilor unui artist queer de culoare, a fost desemnată duminică ''cel mai bun musical'' în cadrul galei premiilor Tony, cele mai importante distincţii atribuite de industria teatrală din Statele Unite, informează Reuters.

''The Lehman Trilogy'', un spectacol despre mărirea şi decăderea companiei de investiţii Lehman Brothers, a primit trofeul pentru ''cea mai bună piesă'' în cadrul unei ceremonii transmise live de la Radio City Music Hall din New York.

''Strange Loop'' a triumfat în faţa ''MJ'', un musical despre Michael Jackson. Myles Frost a fost desemnat ''cel mai bun actor într-un musical'' graţie rolului Regelui muzicii pop

A urca pe scenă pentru a accepta un trofeu Tony este asemenea unui ''miracol'', a spus dramaturgul Ben Power, autorul ''Lehman Trilogy'', după ce pandemia de COVID-19 a dus la sistarea spectacolelor timp de 577 de zile.

Foto: (c) Brendan McDermid/REUTERS

''În New York, chiar şi după toate astea, chiar şi după ziua de astăzi, totul este posibil'', a spus Power, adăugând că piesa a fost scrisă asemenea unui ''imn închinat oraşului New York''.

Dramaturgul Michael R. Jackson, autorul piesei ''Strange Loop'', s-a inspirat din propriile îndoieli, precum şi din obstacolele externe pe care a fost nevoit să le depăşească în procesul scrierii unui show pentru Broadway.

''Am vrut să creez o mică barcă de salvare pentru propria persoană, din perspectiva unui bărbat gay de culoare'', a spus el.

Myles Frost, desemnat cel mai bun actor, s-a adresat mamei sale, prezentă în public, după ce urcat pe scenă pentru a-şi primi trofeul pentru rolul din spectacolul ''MJ''.

Foto: (c) Brendan McDermid/REUTERS

''Mamă, am reuşit'', a spus el, mulţumindu-i mamei sale pentru că l-a educat pentru a fi un ''bărbat puternic de culoare''.

La categoria "cea mai bună repunere în scenă a unui musical", juriul a ales ''Company'', ultimul proiect susţinut de compozitorul şi legenda a teatrului Stephen Sondheim, care a decedat în noiembrie.

Foto: (c) Brendan McDermid/REUTERS

Noua punere în scenă a ''Company'' inversează rolurile de gen din piesa originală, care are drept protagonist un bărbat de 35 de ani care îşi cântăreşte alegerile de viaţă. Producătorul Chris Harper i-a mulţumit lui Sondheim ''pentru că ne-a permis să ne reimaginăm acest musical clasic''.

Creatorul producţiei ''Hamilton'', Lin-Manuel Miranda, l-a omagiat la rândul său pe Sondheim, salutând melodiile şi versurile sale ''nemuritoare'', precum şi acţiunile de sprijinire a tinerilor artişti, de care a beneficiat chiar Miranda.

Foto: (c) Brendan McDermid/REUTERS

Ceremonia televizată de decernare a premiilor, care a durat trei ore, a inclus o serie de secvenţe din spectacolele nominalizate, menite să atragă din nou spectatorii în sălile de teatru.

Hugh Jackman a interpretat ''76 Trombones'' din ''The Music Man'', iar actriţa Mare Winningham a cântat melodia lui Bob Dylan ''Like a Rolling Stone'', din musicalul ''Girl from the North Country''.

Foto: (c) Brendan McDermid/REUTERS

Prince şi Paris, copiii lui Michael Jackson, au urcat pe scenă pentru a prezenta o versiunea a piesei ''Smooth Criminal'', interpretată de distribuţia musicalului ''MJ''.

Patti LuPone a fost recompensată cu cel de-al treilea trofeu Tony din carieră pentru rolul secundar din ''Company''. Actriţa le-a mulţumit ''tuturor oamenilor care s-au ocupat de siguranţă în timpul pandemiei de COVID'' şi datorită cărora revenirea pe Broadway a fost posibilă. În public s-au aflat 150 de manageri însărcinaţi cu securitatea spectacolelor pe perioada pandemiei, scrie click.ro.

Simon Russell Beale, protagonistul ''Lehman Trilogy'', a câştigat trofeul Tony la categoria gcel mai bun actor într-o piesă''. Joaquina Kalukango a fost desemnată ''cea mai bună actriţă într-un musical'' pentru rolul proprietarei unei taverne din secolul al XIX-lea din spectacolul ''Paradise Square''.

Foto: (c) Brendan McDermid/REUTERS

''Le mulţumesc tuturor strămoşilor anonimi care au suferit. Acest spectacol le oferă din nou puterea'', a spus Kalukango.

Ceremonia decernării premiilor Tony, ajunsă duminică la cea de-a 75-a ediţie, a onorat unele dintre cele mai mari succese de pe Broadway de-a lungul deceniilor. Ariana DeBose, gazda ceremoniei, a deschis festivitatea cu un tribut adus unor spectacole precum ''Cabaret'', ''Wicked'', ''The Wiz'' şi ''Hamilton''.

Atât ea, cât şi alţi participanţi la ceremonie au salutat eforturile industriei de a diversifica poveştile şi distribuţia spectacolelor.

''Sunt atât de mândră că teatrul reflectă într-o măsură mai mare comunitatea care îl adoră'', a spus DeBose, laureată cu Oscar pentru rolul din ''West Side Story''.

Trofeul pentru ''cea mai bună repunere în scenă a unei piese'' i-a revenit spectacolului ''Take Me Out'', povestea unui jucător de baseball gay.

Actriţa Deirde O'Connell, recompensată cu Tony pentru rol principal într-o piesă graţie personajului ''Dana H'', i-a îndemnat pe scriitorii aspiranţi să ''creeze artă ieşită din tipare''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108