REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Strateg politic american: „Un acord de pace între Ucraina și Rusia este foarte puțin probabil“

Strateg politic american: „Un acord de pace între Ucraina și Rusia este foarte puțin probabil“

A.F. 30 ianuarie 2023 | 00:00 443

Washingtonul nu ia în considerare eventualitatea unui acord de pace între Rusia şi Ucraina, în următoarele şase luni. Declaraţia a fost făcută de Dan Shomon, strateg politic american, într-un interviu.

Strateg politic american: „Un acord de pace intre Ucraina si Rusia este foarte putin probabil“Dan Shomon

Întrebat dacă există posibilitatea de a se ajunge la un acord de pace în următoarele şase luni, strategul american a negat.

"Nu există această posibilitate pentru că noi în general operăm. Cred că preşedintele Biden şi cei mai mulţi membri ai Congresului american cred că trebuie să negociem în forţă.

Deci dacă începem să vorbim despre a ajunge la un acord... într-o democraţie, dacă cedezi bucăţi din Ucraina Rusiei, asta nu este democratic.

Noi credem într-o Ucraină democratică, o ţară solidară, independentă, şi a ceda părţi din Ucraina nu face parte din ecuaţie.

Deci unde începem să vorbim despre un acord de pace? Sper că în următoarele trei-patru luni ceva se întâmplă pentru a schimba situaţia, dar nu cred că se pune problema începerii unor negocieri de pace acum sau vreo posibilitate pentru aşa ceva, nu cred că asta se va întâmpla.

Statele Unite nu vor susţine Ucraina care cedează Crimeea, decât dacă Ucraina vrea să renunţe la Crimeea.

Statele Unite vor susţine Ucraina şi integritatea ei teritorială, nu cred că vom spune: "Cedaţi o parte din ţara voastră"! Nu cred că aceasta poate fi considerată o posibilitate. De aceea, asta este o aşa provocare, cum ajungem la finalul jocului? Avem de-a face cu o persoană nebună în Rusia şi avem ucrainenii care nu sunt dispuşi să renunţe nici măcar la un centimetru, în mod justificat, deci nu este niciun final de joc, niciun rost pentru negocieri, ceea ce este foarte îngrijorător", a spus strategul politic american Dan Shomon, scrie Antena 3 CNN.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367