rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Strategia de dezvoltare turistică a Constanței: primăria a dat 85 de mii de lei pe 199 de pagini în care nu se spune nimic nou!

Strategia de dezvoltare turistică a Constanței a fost prezentată printr-o dezbatere în cursul zilei de marți, 6 martie, în sala Remus Opreanu, din cadrul Prefecturii Constanța. Toate bune și frumoase, evident: o sală plină, invitați de seamă – primar, lideri de autorități publice locale, primărița de la Cumpăna (nelipsită de la evenimentele de amploare, evident!), hotelieri, oameni de afaceri de seamă. O strategie care a costat 85.000 de lei fără TVA din bani publici. 199 de pagini, dar lipsa noutății a fost clară.

Problemele expuse în strategie erau deja cunoscute, iar proiectele propuse, o parte, desigur a recunoscut și edilul Constanței, Decebal Făgădău, erau mai vechi și trebuiau incluse. O analiză a numărului de turiști din anii anteriori nu reprezintă o strategie, asta dacă ne îmbătăm cu apă rece. Turismul este într-adevăr într-o evoluție dinamică de la an la an: publicul țintă se schimbă în funcție de ce se oferă la fața locului. Iar cum Constanța are deja probleme cu infrastructura, cu oferta turistică, iată că s-a găsit soluția. Un grup de tineri a câștigat o licitație pentru care au oferit jumătate din suma propusă (de reținut!) pentru ca să facă o strategie cu aspecte deja cunoscute de orășeni, iar proiectele, unele greu de atins în următorii 10 ani, să nu aibă o nuanță puternică.

Să revenim totuși câteva minute la ce s-a petrecut la dezbatere. Mihaela Pușnava, unic asociat al firmei Agorapolis, a câștigat licitația publică în luna august 2017 pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare și promovare a turismului în municipiul Constanța. Suma contractată: 85.000 lei fără TVA. Municipalitatea stabilise cheltuieli de 136.000 de lei, firma venind cu o ofertă greu de refuzat. Zis și făcut. Și-a format o echipă de non-constănțeni (pentru un proiect de promovare a turismului constănțean, unde un principal aspect era dezvoltarea din interior pentru turiști), formată din: Jamil Benabdallah, Andreea Ciortea, Sabina Leopa, Teodor Manea, Mihaela Pușnava, Ilie Rotaru, Vlad Tăușance. Echipa a fost lăudată de către primarul Constanței pentru modul în care au conceput strategia. Asta pentru că ei „propun” construcția unui stadion de mari dimensiuni, unui centru de conferință, unui acvariu mare etc. Totuși, nu vorbește nimeni de reabilitarea stadioanelor deja existente? De faptul că avem Pavilionul Expozițional, care deși are un spațiu generos, este de multe ori evitat de organizatorii de conferințe și întruniri (exceptând cele politice), faptul că acvariul din vecinătatea Cazinoului nu are vizitatori, deși în momente de crize precum cele curente, intrarea costă doar 2 lei pentru elevi și studenți? Aceste aspecte de ce nu sunt dezbătute de inițiatori? Vorbim de construcții, deci investiții care nu se fac peste noapte. Vorbim de infrastructură care trebuie dezvoltată, de căi de acces, pe care primărița din Cumpăna, Mariana Gâju, a punctat un aspect foarte important: „primăria Constanța trebuie să se îngrijească de căile de acces din metropolă către zonele limitrofe, care încet vor acapara și comunele din apropiere, implicit Cumpăna”.

Legătura dintre echipa care a conceput strategia și Organizația Patronală Mamaia-Constanța

Revenim la lauda adusă echipei care a elaborat strategia. Întrebat de către reporterii „Replica de Constanța” ce părere are primarul despre cei care au lucrat la proiect, edilul a răspuns numai cu apelative evlavioase. „O echipă foarte dinamică! Este una dintre cele mai dinamice strategii pe care le-am citit. De altfel, vorbeam cu domnul Jugănaru, prin mâna căruia au trecut foarte multe strategii, și chiar am apreciat abordarea multidisciplinară, foarte actuală, care ține cont de toate tendințele, nu doar europene, ci mondiale în materie de turism. Turismul a căpătat o altă dinamică și din nefericire am văzut că amenințările neînțelese au generat pe anumite zone probleme mari de tot. Nu vreau să dau exemple punctuale. Această strategie ne va ajuta foarte bine să construim tema de proiectare pentru strategia de branding și comunicare a orașului și a stațiunii. Suntem ombilical legați. Nu mai putem trata spațiul separat. Mamaia este o stațiune de sine stătătoare. Îi felicit, le mulțumesc pentru abordare și au avut înțelepciunea să asculte și să își însușească foarte multe dintre propunerile mai vechi, mai noi ale constănțenilor”, a spus Decebal Făgădău.

Ce este cu atâta accent pus pe stațiunea Mamaia? Hai să ne amintim de conferința de presă de acum câteva săptămâni, în care era prezentat Organizația Patronală Mamaia-Constanța, unde în fruntea acestuia nu se află decât nimeni alta decât Anca Nedea, alături de Nicolae Bucovală. Acolo se vorbea de viitoarea implicare a Organismelor de Management al Destinației (OMD), proiect amplu susținut de Anca Nedea. Până la legiferarea acestuia, Organizația Patronală Mamaia-Constanța s-a ocupat de standul de la Târgul de Turism al României. La conferința respectivă se vorbea clar că este necesară o strategie clară de dezvoltare a turismului, dar și de un branding al orașului. Aspect confirmat și la dezbaterea de marți de către primarul Constanței. „Urmează foarte clar: OMD, strategia va fi urmată de un action plan, veți vedea un branding al orașului Constanța, un concurs de branding, o agendă de evenimente din ce în ce mai încărcată și mai dinamică, cu elemente de vizual și cu foarte mulți ambasadori din rândul constănțenilor. Veți vedea o comunitate care va cupla publicul nostru țintă: tinerii români și străini, care au cea mai mare notă”, a spus primarul Constanței.

Este clar că între Organizația Patronală Mamaia-Constanța, echipa care s-a ocupat de strategia prezentată și viitorul branding al municipiului va exista o cooperare activă. Edilul Constanței a precizat faptul că există deja bani alocați din bugetul local pentru branding. Deci, acest lanț: atribuire licitație pentru strategie către Mihaela Pușnava, implicarea activă a Organizației Patronale Mamaia-Constanța, condusă de directorul executiv Anca Nedea și viitorul brand al orașului a fost gândit strategic dinainte.

Firma Agorapolis a licitat la jumătate majoritatea proiectelor la care a aplicat

Nu doar strategia pentru dezvoltare a turismului municipiului Constanța a fost câștigat de firma Agorapolis, unic asociat fiind Mihaela Pușnava, pentru o sumă la jumătate aproape din cât s-a propus. Reamintim câteva proiecte pe care le-a câștigat firma înființată în anul 2015: în noiembrie 2017 a câștigat contractul privind „achiziționarea serviciului de elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivelor de investiții: Reabilitare școală gimnazială nr. 16 Marin Ionescu Dobrogianu”. Au fost mai multe firme înscrise la licitație, suma propusă de primăria Constanța fiind de 73.400 lei, iar Agorapolis a licitat 49.500, cu care a și câștigat. La Râmnicu Vâlcea a folosit aceeași tehnică. La atribuirea unui contract pentru renovarea grădiniței a licitat 45.000 de lei, față de suma propusă de 83.500, concurența neavând nicio șansă.

Cine sunt ceilalți oameni din spatele proiectului de strategie de dezvoltare a turismului din Constanța

Jamil Benabdallah este un afacerist care deține o firmă de consultanță, SC Detente Consultants SRL, prin care a câștigat mai multe proiecte cu statul român pe strategii. A încercat să câștige și un contract de la Prefectura Constanța, dar fără succes. Desigur, în 2017 presa de specialitate îl prezenta ca și președintele Asociației pentru Dezvoltarea Turismului de Sănătate și Social din Franța.

Andreea Ciortea a fost director executiv al Fundației Baia Mare 2021 și din această poziție a reușit să ducă Baia Mare pe lista scurtă a orașelor românești rămase în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Andreea Ciortea a lucrat la Sibiu ca manager de proiect în Centrul Cultural German Sibiu și a implementat o serie de proiecte culturale în cadrul acțiunii Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007.

Sabina Leopa a fost director de proiecte Urbasofia, urbanist de meserie, cu predilecție către smart city-uri.

Vlad Tăușance s-a ocupat de campania online a lui Klaus Iohannis, el afirmând în 2014 că s-a ocupat de „branding și de strategie online, apoi de strategie de conținut, implementare, tuning și certuri cu colegii". Acesta a colaborat în mai multe proiecte cu Mihaela Pușnava.

Claudia CORBU

miercuri, 7 martie 20181690
Comentarii

02Demostene(7 mar 19:59)
Orasul Constanta stagneaza de vreo 25 ani, sursa de voturi PSD pentru marele partid national, pe care il doare in fund de un oras vechi de peste 2000 ani. Liberalii sunt praf, iar aia de la USR si PMP sunt prea iresponsabili pentru a le incredinta in administrare macar wc ul public. Constantenii carora le pasa de orasul asta -indiferent de sex, religie si conditie sociala ar trebui sa candideze ca independenti, sa stranga semnaturi pe strada. Daca au un program fezabil, realist eu ii voi vota. Mandat dupa mandat, primaria a devenit mijloc de parvenire pentru niste mediocritati ignorante.
04ionut(7 mar 16:12)
Nici nu stiu cu ce sa incep traiesc in acest oras de 50 de ani nu cred ca a aratat mai rau ca acum niciodata pe toate planurile constructii anapoda oare cine le aproba, caini vagabonzi exact in centru in nasul edilului, mizerie peste tot, infrastructura praf, de ce oare nici o investitie in portul Constanta sa ajungem pe locul 7 in Romania este pur si simplu caraghios propun o dezbatere publica de care sa se tina cont si pana sa facem o strategie haideti sa facem macar curatenie si sa vopsim marcajele din Constanta sa lasam gratuitatile si sa scoatem la munca toti cei carora le dam bani.
04miroase a DNA(7 mar 15:53)
cum ma, sa dai 1 miliard pe o carte care spune ce? despre kitsch-ul din Mamaia, despre stucaturile care-ti cad in cap cand treci pe langa Cazinou sau Casa cu Lei, despre cartierul Henri Coanda, despre pavelele din centrul istoric ce-ti rup picioarele, despre jefuirea parcului Tabacarie, despre singurul oras dintre marile orase ale tarii fara stadion sau sala de sport decente? mai spuneti si voi...
01Alooo(7 mar 14:38)
Dar Corina? Corina Martin nu se mai ocupa de turism? Nu a participat ea la elaborarea strategiei astea de 2 lei??? Am inteles. A plecat in Madagascar
01adi(7 mar 14:03)
Decii se cunosc toate smenurile prin Interpusi...la intelegere aia or sa te toarne de nu o sa mai sti de tine ...
01Claudia CIOARA(7 mar 10:57)
O mai musti mult de chur pe primarita de la Cumpana? Daca a fost prezenta, inseamna ca a fost invitata. Nu cred ca cei din sala, au trecut prin fata Primariei si au zis sa intre in cladire sa vada daca are loc vreo expunere publica. Hai sa ne facem fiecare meseria cu maxim profesionalism....ca sa nu ne mai injure lumea
115constantean(7 mar 09:25)
Orasul Constanta este praf, fara infrastructura si macinat de intrigi machidonesti. este condus de incompetenti. de oameni care nu au facut nimic reprezentativ in viata lor. Fagadau pus acolo de Mazare, luat de la Delfinariu unde a fost tot pus. acum Anca Nedea care nu mai poate daca nu apare public, moare sa fie vazuta. In afara de blanuri ce o reprezinta? Pusa la ANT pe influenta securista. Juganaru, ce sa mai discutam - un incompetent rasfoittor de hartii. Toti imbracati frumos, ca la nunta in fiecare zi, in rest nonvalori.
47Vrabia malai viseaza(7 mar 00:30)
Cucule mori de ciuda ca n-ai prins si tu un os de ros ? Sa critici in halul asta o alta femeie pentru ca are succes doar la Constanta mai merge, de aia avem un atat de .. minunat ..
mai mult...Replica
22 iul 00:00ReplicaPrimăria Constanţa cumpără pavele şi borduri de la Videanu

Confort Urban SRL, firmă din subordinea Consiliului Local Constanţa, a cumpărat pavele şi borduri de la fostul lider...100

22 iul 00:00ReplicaFemeie TRÂNTITĂ la PĂMÂNT, în Faleză Nord! Agresorul DROGAT, prins cu ajutorul unui CÂINE de URMĂ204
22 iul 00:00ReplicaȘofer cu handicap, AMENDAT cu 600 de lei pentru că nu și-a plătit parcarea prin SMS. Înstanța a ANULAT contravenția171
22 iul 01:21ReplicaMARE ATENȚIE! A REVENIT PE LITORAL METODA CLASICĂ A AGENȚIILOR FANTOMĂ DE MODELLING

Mare atenție! Țeparii și-au început din nou activitatea pe litoral și continuă să ademnească și să...162

22 iul 00:00ReplicaAflat în plin divorț cu soția, încearcă să-și salveze copilul din mediul în care trăiește. Bebelușul s-a îmbolnăvit de TBC!122
22 iul 00:00ReplicaTanatopraxia, noua tehnică de îmbălsămare a decedaților. Casa Albastră, singură firmă din Constanța AUTORIZATĂ să utilizeze acest procedeu286
22 iul 00:00ReplicaLUXUL de a fi student: de la cazare, la taxa de studii

Ce se întâmplă cu cei care vin în orașul Constanța pentru studii? Unde se pot caza? Cu ce cheie își pot...156

22 iul 00:00Replica`De câți morți e nevoie pentru un sens giratoriu?`. VIDEO: Cum s-a petrecut accidentul de la intrare în Lumina!232
22 iul 00:00ReplicaPERCHEZIȚII la contrabandiștii care aduc bijuterii din aur, parfumuri și țigări din Turcia!150
22 iul 23:43ReplicaStudiul de fezabilitate pentru racordarea comunei Tuzla la gaze, finalizat. Iată variantele propuse!

Studiul de fezabilitate privind înfiițarea distribuției de gaze naturale în comuna Tuzla a fost finalizat, a...1078

22 iul 00:26ReplicaUn polițist aflat în concediu pe litoral a salvat un tânăr de la înec521
22 iul 00:34ReplicaȘofer la un pas de COMĂ ALCOOLICĂ, prins la volan în stațiunea Mamaia: 'Am băut doar o bere...'1011
Vremea
19.3°19.3° - 19.3° duminică, 21 iulie 2019
cer seninUmiditate: 52%
Vânt: 2.73 m/s din SV
Presiune: 1018.39 milibari

Loto
6/4912728353740
5/4011829363940
joker92629364011
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 iul 00:00SportDinamo - Craiova 0-2. Oltenii se impun la capătul unui meci în care fotbalul a trecut în plan secund

Fotbalul a căzut în plan secund pe Arena Naţională, din momentul în care Eugen Neagoe a suferit infarct ventricular...38

22 iul 00:00SportDarren Cahill, impresionat de felul în care a fost primită Simona Halep la Constanța: „Își iubește țara”

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a urmărit festivitatea de la Constanța în care campioana noastră...111

22 iul 00:00SportGabi Tamaș, de negăsit! S-a întors în țară și a fugit de la echipă: a petrecut în club și a lipsit de la antrenament, clubul anunță poliția

Gabriel Tamaș (35 de ani), fundașul lui Hapoel Haifa, e de negăsit de mai bine de 12 ore în România, după ce a...104

22 iul 00:00SportLiga I: Poli Iaşi - Astra Giurgiu 1-0

Politehnica Iaşi a învins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci...80

Local
22 iul 00:00LocalCe trebuie să ştiţi despre transcrierea certificatelor de stare civilă emise de autorităţile străine

Aţi revenit în ţară şi aţi obţinut peste hotare acte de stare civilă întocmite de autorităţile străine?...102

22 iul 01:43LocalUn copil, DISPĂRUT de pe o plajă din Mamaia, GĂSIT de polițiști

Polițiștii stațiunii Mamaia au fost sesizati, în jurul orei 13.20, despre dispariția unui minor, de pe o plajă din...1844

22 iul 02:08LocalPrichindeii, așteptați alături de Zbumzzi, în Țara Piticilor

Ce poate fi mai plăcut în vacanța mare, pentru copii, dar și pentru părinți, decât activitățile recreative în...204

22 iul 02:03LocalACȚIUNEA TRUCK & BUS. Polițiștii verifică mijloacele de transport persoane

Polițiștii rutieri vor controla, zilele acestea, autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport...396

22 iul 02:07LocalHoț din Eforie, prins în flagrant pe plaja din Vama Veche

La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai au...669

22 iul 02:06LocalIdentificat de polițiștii din Mangalia, după comiterea unei infracțiuni de furt calificat

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...936

22 iul 02:06LocalDonație de la voluntarii LIONS către Spitalul Județean Constanța

Întotdeauna o inima mare poate face lucruri minunate, însa imaginați-vă ce pot face inimile a 1.500 de oameni? Numai...413

22 iul 02:05LocalAccident la intrare în Valu lui Traian

Intrarea în localitatea Valu lui Traian, dinspre Constanța, este o zonă unde în mod frecvent au loc accidente...1341

22 iul 02:04LocalAccident în Ovidiu. Victima este un pieton

Un accident rutier a avut loc duminică, 21 iulie a.c., în cursul dimineții, la ora 09.30. Victima este un pieton, iar...560

22 iul 01:44LocalComerțul ambulant pe plajă, sancționat de polițiști în stațiunile Saturn, Eforie și Mamaia

La data de 19 iulie a.c., în intervalul orar 10.00 - 12.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au...675

Politică
22 iul 00:16PoliticăAndrei Stoican - candidatul Partidului ADER pentru alegerile prezidenţiale

Andrei Stoican va candida la alegerile prezidenţiale din partea Partidului "Ader la Democraţie, Educaţie şi...243

22 iul 02:12PoliticăCioloş: Prea puţin mă interesează părerea lui Dăncilă cu privire la activitatea mea de comisar european

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că "prea puţin" îl...172

22 iul 02:12PoliticăMinistrul Finanţelor anunţă că săptămâna viitoare va fi luată o decizie cu privire la rectificarea bugetelor locale

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a informat, duminică, că săptămâna viitoare va fi luată o...166

22 iul 02:11PoliticăFifor: Barna luptă pentru protejarea intereselor proprii

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susţine că preşedintele USR, Dan Barna, luptă pentru "protejarea"...147

22 iul 02:10PoliticăViorica Dăncilă îi răspunde Gabrielei Firea: „Când ieși în spațiul public și îți ataci colegii, o faci doar pentru imagine“

Viorica Dăncilă spune despre declarațiile recente ale Gabrielei Firea că îi va răspunde în interiorul partidului....203

22 iul 02:08PoliticăViorel Cataramă e nimicitor: Dacian Cioloș e un comunist, Dan Barna e un neomarxist care luptă împotriva capitalului autohton și sprijină numai multinaționalele

Alianța USR-PLUS a stabilit, în urma unor negocieri interne, ca Dan Barna să fie candidatul alianței la...352

22 iul 02:08PoliticăConsiliul Județean Constanța oferă Poliției Constanța CINCI aparate DRUGTEST

Consiliul Județean Constanța va preda, luni, 22 iulie a.c., cinci aparate DrugTest către polițiștii din cadrul...615

22 iul 01:56PoliticăDeputatul Dobre intră în RĂZBOI cu conducerea PSD Constanţa, după tentativa de numire a Marilenei Dragnea la Mamaia SA

Deputatul Pro România Mircea Titus Dobre reacţionează dur după tentativa de numire a Marilenei Dragnea la conducerea...1106

22 iul 01:57PoliticăEugen Teodorovici: 'Noi oferim cele mai bune guvernări, cei mai buni premieri, cei mai buni primari, parlamentari şi, de ce nu, cel mai bun PREŞEDINTE'

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, susţine că ”toţi marii paşi înainte ai acestei ţări s-au...267

22 iul 01:56PoliticăGabriela Firea: 'Intru în cursa pentru prezidențiale! Doamna premier are aceleași instrumente preluate de la domnul Dragnea'

Gabriela Firea a declarat că intră în competiția pentru prezidențiale deoarece lucrurile nu merg în „direcția...840

Monden
22 iul 17:57MondenBianca Drăgușanu, la distracție în club cu Alex Bodi

Bianca Drăgușanu a fugit la mare în weekend, în compania iubitului ei, Alex Bodi. Vedeta și actualul ei iubit s-au...80

22 iul 00:00MondenCornelia Catanga a fost externată. Monica Pop a dat detalii despre starea artistei

Medicul oftalmolog Monica Pop a anunțat, în urmă cu două zile, că a vizitat-o pe Cornelia Catanga la spital și că...75

22 iul 17:45MondenTrupele fenomen ale anilor ‘90 s-au reunit pe aceeaşi scenă

Săptămâna care se încheie a fost una de foc pentru cele mai îndrăgite trupe ale anilor ‘90. Toate s-au reunit,...72

22 iul 02:24MondenCristina Spătar, despre divorțul de fostul soț: „Nu am primit nici un leu de la el“

Cristina Spătar trăiește de ceva vreme o frumoasă poveste de dragoste alături de bărbatul care îi face zilele...128

22 iul 00:00MondenPrimele poze cu Adelina Pestriţu în rochie de mireasă. Toate ţinutele de la nuntă au fost de covorul roşu

A venit ziua cea mare pentru Adelina Pestriţu (32 de ani), acel moment mult aşteptat în care a îmbrăcat rochia de...77

22 iul 00:00MondenCe fată frumoasă are Johnny Depp! Seamănă leit cu Vanessa Paradis în tinereţe

La vârsta de numai 20 de ani, Lily-Rose Depp, fiica Vanessei Paradis (46 de ani) şi a actorului Johnny Depp (56 de...77

22 iul 00:00MondenNoul album al lui Beyonce, „o declaraţie de dragoste pentru Africa“

"O declaraţie de dragoste pentru Africa" cu mai mulţi artişti de pe continent, dar şi cu vedete americane precum...72

22 iul 00:00MondenPrinţul George al Marii Britanii împlineşte 6 ani

Anul trecut, fiul cel mare al ducilor de Cambridge a apărut la balconul Palatului Buckingham şi a făcut o plimbare...72

22 iul 00:00MondenTrump este gata să garanteze personal pentru rapperul american ASAP Rocky, deţinut în Suedia

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat sâmbătă că este gata să garanteze personal pentru rapperul american...74

22 iul 00:00MondenNatalie Portman se întoarce la franciza "Thor" în rolul unei versiuni feminine a super-eroului

Natalie Portman se va întoarce la franciza "Thor" în rolul unei versiuni feminine a super-eroului principal,...72

Mapamond
22 iul 00:00MapamondProblema migranţilor: ''Ajunge'' cu alegerile făcute doar la Paris şi Berlin, afirmă Matteo Salvini

Franţa şi Germania nu pot decide singure politicile privind migraţia, ignorând solicitările ţărilor cele mai...78

22 iul 00:00MapamondComemorarea atentatului eşuat împotriva lui Hitler: "Sunt momente în care nesupunerea poate fi o datorie"

Germania a salutat, sâmbătă, eroismul autorilor atentatului eşuat împotriva lui Hitler, acum 75 de ani, şi al...77

22 iul 00:00MapamondMarea Britanie: Mii de manifestanţi anti-Brexit pe străzile Londrei

Opozanţi ai Brexitului au manifestat sâmbătă la Londra desfăşurând în aer un uriaş balon portocaliu care îl...72

22 iul 00:00MapamondBritish Airways au suspendat zborurile către Cairo timp de şapte zile începând de sâmbătă

British Airways au suspendat zborurile către Cairo timp de şapte zile începând de sâmbătă pentru a permite o...73

22 iul 00:00MapamondCanada: Fiul unui şef al poliţiei australiene a fost găsit mort în Columbia Britanică

Una din cele două victime ale crimelor "suspecte" petrecute în această săptămână în Vestul canadian este fiul...77

22 iul 00:00MapamondAutorităţile japoneze au emis un mandat de arestare pentru bărbatul suspectat că a incendiat un studio de animaţie

Autorităţile japoneze au emis un mandat de arestare pentru bărbatul suspectat că a incendiat un studio de animaţie...80

22 iul 00:00MapamondZeci de mii de manifestanţi proguvernamentali la Hong Kong

Zeci de mii de persoane s-au adunat sâmbătă în Hong Kong pentru a-şi exprima sprijinul pentru poliţie şi guvernul...69

22 iul 00:00MapamondFalsa ameninţare cu bombă pe o cursă Lufthansa la Belgrad: Autorul apelului spera să obţină o întâlnire cu o însoţitoare de bord

Un bărbat sârb de 65 de ani a mărturisit în faţa unui tribunal sâmbătă că a sunat pentru a anunţa o falsă...76

22 iul 16:54MapamondTreizeci şi trei de migranţi, răniţi într-un accident rutier în Macedonia de Nord

Treizeci şi trei de migranţi au fost răniţi vineri într-un accident rutier în Macedonia de Nord după ce vehiculul...77

22 iul 00:00MapamondBărbatul suspectat că a incendiat Kyoto Animation în Japonia credea că studioul i-a plagiat romanul

Bărbatul suspectat că a incendiat un studio de animaţie în care au murit 33 de oameni în Japonia, cel mai grav atac...67

Sănătate
18 iul 00:17SănătateCabinete medicale noi, la Spitalul Municipal Mangalia

La unitatea sanitară din Mangalia s-au înființat, recent, mai multe cabinete medicale și săli de tratament în...700

17 iul 00:24SănătateSpitalul de Boli Infecțioase Constanța așteaptă fonduri europene pentru REPARAȚII CAPITALE!

Un compartiment de terapie intensivă dat în folosință de anul trecut, paturi noi în tot spitalul, un laborator de...1162

17 iul 00:19SănătateÎNGRIJORĂTOR! CREȘTE numărul constănțenilor infectați cu HIV/SIDA!

Numărul constănțenilor diagnosticați cu infecția HIV/SIDA este în creștere. Aceasta este constatarea medicilor de...1830

17 iul 00:19SănătateToxiinfecţiile alimentare au 'umplut' Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Atenție mare la alimentele pe care le consumați, spălați-le bine înainte, la fel și mâinile, pentru a reduce...1391

15 iul 01:48SănătateProdusele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ au un conţinut ridicat de zahăr, avertizează OMS

Produsele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ conţin deseori prea multe zaharuri, iar informaţiile de...515

15 iul 22:47SănătateMalformații cardiace și congenitale, operate la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”

O echipă de chirurgi cardiologi se va afla, în perioada 21 – 28 septembrie a.c. la Spitalul Clinic de Urgență...428

12 iul 00:35SănătateBătaie de joc: medic NEPLĂTIT din 2015! Spitalul CF RECUNOAŞTE, dar zice că NU are bani

Spitalul Universitar Constanţa nu o mai scoate la liman cu datoriile! Pe de o parte, se confruntă cu popririle pe...2667

11 iul 02:07SănătatePlatforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Casei...565

9 iul 01:28SănătateCentrul de Sănătate Năvodari este preluat de Spitalul Județean Constanța

Centrul de Sănătate Multifuncțională Năvodari este preluat, luni, 8 iulie a.c., de Spitalul Clinic Județean de...1434

8 iul 00:00SănătateTESTARE GRATUITĂ pentru BOALA CELIACĂ la Constanța!

Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten lansează prima Caravană Națională „România fără gluten”,...1120