REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

STRATEGIA de SĂNĂTATE a ORAȘULUI, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local

STRATEGIA de SĂNĂTATE a ORAȘULUI, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local

Replica API 25 martie 2021 | 15:12 1782

Primăria Constanţa a elaborat un proiect de hotărâre privind constituirea Comisiei mixte pentru elaborarea Strategiei de sănătate a municipiului în perioada 2021-2031. Acest proiect urmează să fie supus spre aprobare în şedinţa de Consiliu Local ce va avea loc pe data de 26 martie. Din comisie vor face parte trei consilieri locali şi reprezentanţi ai mai multor instituţii publice din Constanţa.

Cine va face parte din comisia mixtă

Primăria municipiului Constanţa doreşte să elaboreze Strategia de sănătate a oraşului, astfel că a iniţiat un proiect de hotărâre ce prevede constituirea unei comisii mixte care să se ocupe de acest lucru. Din componența grupului de lucru vor face parte trei consilieri locali, precum și reprezentanți ai următoarelor instituții: Consiliul Județean Constanța, Direcția Generală de Asistență Socială, Direcția Generală de Protecția Copilului, Universitatea Ovidius Constanța- Facultatea de Medicină, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Direcția de Sănătate Publică și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Municipiul Constanţa se confruntă cu numeroase probleme

Potrivit celor relatate în proiectul de hotărâre, municipiul Constanţa se confruntă cu fenomene precum îmbătrânirea demografică a populației, scăderea populației active, creșterea prevalenței bolilor cronice, creșterea incidenței bolilor transmisibile, scăderea natalității, sporul natural negativ şi creșterea mortalității generale. De asemenea, constănţenii se confruntă cu inegalitățile de acces la servicii medicale și sociale, iar direcțiile posibile pe care Strategia municipiului Constanţa le poate urma sunt legate de susținerea asistenței comunitare în comunitățile defavorizate, creșterea accesibilității serviciilor, precum și dezvoltare serviciilor medico-sociale și de îngrijiri la domiciliu.

Infrastructura de transport necesită îmbunătăţiri

Strategia de Sănătate a municipiului Constanţa prevede intervenţii la reţeaua de transport. “Este nevoie de a se interveni și a se lua măsuri pentru reducerea numărului de traumatisme rezultate din producerea accidentelor și a violenței. În ceea ce privește rețeaua de transport, la nivelul municipiului Constanţa se remarcă nevoia de a îmbunătăți infrastructura de transport cu scopul de a încuraja utilizarea mijloacelor de transport alternative. Primăria Constanţa mai precizează că este necesară şi implementarea de strategii care să combată sedentarismul și să promoveze un stil de viața sănătos, atât în rândul copiilor, cât și pentru celelalte grupe de vârstă, ţinta fiind reprezentată de prevenirea apariției bolilor cronice.

Consultări publice şi dezbateri tematice

Procesul de elaborare a Strategiei se va realiza pe baza principiului participării maximale și a asigurării unei largi consultări publice a tuturor actorilor locali și naționali relevanți interesați de furnizarea de contribuții, recomandări sau de sprijinire efectivă a procesului de elaborare a Strategiei. “În procesul de elaborare a Strategiei vor avea loc consultări publice, dezbateri tematice cadru, dezbateri și reuniuni sectoriale, consultări cu reprezentanții instituțiilor de sănătate și operatori de servicii de sănătate active”, explică Primăria Constanţa.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe cine pui in comisia asta mixa ??? Pe horica derbedeul constantinescu sau pe infractoarea merla ??? Si cine sa-i controleze ??? Famiglia martin ???
2
0
VRAJELI !-----ei n-au inlocuit nici locul de adapost al pietonilor in statia Bus de la Tomis dupa ce au darimat-o aia veche fara perete si mai vorbesc de cai verzi pe pereti !----vai de ei si de planul lor!
5
0
Da, dar avem City Managerian de toata isprava, isi posteaza poze alaturi de asistatii sociali care strang gunoaie din parcuri ! Managerian adevaratian !
3
0
avem spitale vechi si vai de capul lor preturi la utilitati ca n vestul salbatic taxa de gunoi este cat impozitul de pe casa strazi neasfaltate si pline de gropi fluenta traficului in oras este ca in tarile asiatice locuri de parcare 0 ...adicatelea in fapt primarii constantei de 30 de ani pana acum se piaptana cand afara ploua....
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272