REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Străzi denumite și cărți de identitate noi, pentru locuitorii din Culmea

Străzi denumite și cărți de identitate noi, pentru locuitorii din Culmea

Replica API 10 februarie 2020 | 20:41 564

În satul Culmea, la sfârșitul lunii ianuarie a acestu an, a avut loc prima acțiune de înmanare a noilor cărți de identitate pentru locuitori, după ce, în sfârșit aceștia au avut străzile denumite.

,,Era o necesitate și totodată un lucru normal să facem acest proiect fiind destul de dificil pentru ambulanță, pompieri, serviciile de curierat și orice tip de corespondență să asigure servicii prompte și corecte, cetățenii neavând o stradă și un număr poștal arondat. Astfel, am demarat o acțiune de schimbare a cărților de identitate care este suportată de primărie și nu de cetățean, deoarece am considerat că așa este normal având în vedere faptul că unele cărți de identitate încă sunt valabile. Cei care doresc să-și schimbe buletinul sunt așteptați la Serviciul de Evidență a Populației din cadrul primăriei Ovidiu. M-am consultat cu bătrânii satului și am stabilit de comun acord cum ar trebui să denumim străzile. Astfel, s-a considerat oportun că tematică aleasă pentru atribuirea denumirilor de străzi să fie axată pe domeniul agriculturii și al ramurilor ce derivă din acest domeniu, că fiind specificul zonei și pe relatările oamenilor referitoare la: locul unde era situată Cramă – str. Cramei, eroi de război – str. Locotenent Bărbat Spiridon și str. Plutonier Vucea Niculae, hramul bisericii din localitate – str. Sf. Ilie, locul unde este situate școală – str. Școlii, locurile unde funcționau ateliere sau activități meșteșugărești – str. Atelierului, str. Olarului, str. Croitorului, str. Tamplarului, str. Strungarului, str. Troitei, str. Morii, precum și referitoare la Haltă Culmea – str. Feroviară, str. Gării” a transmis primarul, George Scupra.

La sfârșitul anului 2019 primăria Ovidiu odată cu aprobarea Planul Urbanistic General al orașului Ovidiu, la inițiativa primarului George Scupra, satelor Culmea Nord și Culmea Sud i-au fost atribuite noi denumiri de străzi, în conformitate cu specificul zonei, criteriile fiind stabilite în funcție de istoricul acestei așezări și relatările oamenilor din zona care conviețuiesc în comunitate de mai bine de 30-40 de ani. Astfel, denumirile finale sunt: în Cartierul Culmea Nord: str. Cantinei, str. Strungarului, str. Troitei, str. Tamplarului, str. Croitorului, str. Atelierului, str. Morii, str. Balanței, str. Gării, str. Olarului, str. Plutonier Vucea Niculae; iar în Cartierul Culmea Sud: str. Fermierului, str. Școlii, str. Serelor, str. Piersicilor, str. Cireșilor, str. Caisilor, str. Tineretului, str. Sf. Ilie, str. Murelor, str. Pelinului, str. Mare, str. Magnoliei, Aleea Livezilor, str. Principala, str. Zmeurei, str. Fragilor, str. Bobocilor, str. Bujorului, str. Ogorului, str. Berzei, str. Cărăbușului, str. Cramei, str. Locotenent Bărbat Spiridon.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272