REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Străzile, trotuarele, locurile de joacă şi zonele de promenadă, IGIENIZATE

Străzile, trotuarele, locurile de joacă şi zonele de promenadă, IGIENIZATE

Replica API 8 iulie 2021 | 23:47 964

Echipele de curățenie ale Primăriei Constanța, ale firmei de salubrizare, persoanele care beneficiază de ajutor social și cele care prestează muncă în folosul comunității sunt prezente zilnic la datorie. Se mătură și se spală străzile, trotuarele, piețele, zonele de promenadă, locurile de joacă atât din Constanța, cât și din stațiunea Mamaia.

De asemenea, se curăță rigolele de scurgere a apelor pluviale, se îndepărtează nisipul și noroiul adus de ultimele ploi, asigurând astfel condiții optime pentru captarea apelor pluviale din stradă și direcționarea acestora către sistemul de canalizare în cazul unor eventuale ploi.

"Cel puțin o dată pe lună, echipele Direcției Gestionare Servicii Publice împreună cu cele ale firmei de salubrizare igienizează platformele de colectare a deșeurilor. Ulterior, sunt amplasate momeli împotriva rozătoarelor. Momeli toxice care conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător sunt amplasate în mai multe zone ale Constanței: parcuri, promenade sau scuaruri. Vă rugăm să nu le ridicați din locurile în care sunt amplasate!

În același timp, se intervine asupra spațiului verde: se cosește iarba, se igienizează și greblează resturile vegetale, se tunde gardul viu, se strâng resturile vegetale.

De cele mai multe ori, munca echipelor de curățenie este, însă, în zadar, pentru că nivelul de bun simț al unora dintre noi este extrem de redus. În loc să aruncăm resturile în locurile special amenajate, preferăm să facem acest lucru oriunde altundeva: pe străzi, în parcuri, în apa lacului sau a mării, uneori chiar sub propriul balcon.

Așa că, în loc să strâmbăm din nas deranjați de mirosurile neplăcute, mai bine am deveni responsabili și am trata cu respect mediul înconjurător", transmite Primăria Constanţa.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Veniti in parcul din Tomis Nord ,pe strada Cismelei sa vedeti cum iarba a rasarit prin asfat,iar salcamii care au fost plantati in jurul parcului au crescut de nu te mai vezi om cu om.Acestia erau ca un gardulet imprejurul locului de joaca ,iar acum zici ca esti in padure,numai vorbim de cosurile de gunoi care sunt in permanenta pline!
0
0
In imagine se vede un cos de gunoi prea mic pentru acel loc. Munca fara cap, sau "Noi muncim sa ne aflam in treaba".
0
0
eu am vazut in Germania aceeasi munca facuta de doua ori pe zi.
2
0
asta da stire uluitoare
2
0
Cu matura din crengi in 2021?
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212