REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Streinu Cercel: „Masca va rămâne obligatorie până în 2023“

Streinu Cercel: „Masca va rămâne obligatorie până în 2023“

Replica API 18 ianuarie 2021 | 15:07 3301

Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat, după ce a primit rapelul la vaccinul anti-COVID-19 că injecţia nu doare, doar am putea simţi a doua zi locul în care a fost făcută. El a adăugat că după a doua doză nu mai există riscul unor infecţii severe cu noul coronavirus, însă masca va rămâne în continuare obligatorie până în 2023, transmite news.ro, citat de stiripesurse.ro.

Adrian Streinu Cercel

„Nu mă doare, nu mă ustură. A doua zi s-ar putea să simţiţi unde a fost locul de injecţie şi atâta tot şi pe urmă să vă duceţi cu drag la a doua injecţie. E de aşteptat, evident, ca această a doua doză să întărească răspunsul şi să consolideze. Teoretic, după a doua doză, la şapte zile deja putem fluiera liniştiţi că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecţii severe cu noul coronavirus, dar, atenţie, masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, după ce a primit rapelul la vaccinul anti COVID.

El a mai spus că vor mai fi cazuri de infectări cu noul virus, însă se vor împuţina, astfel încât coronavirusul să iasă din circuitul biologic normal.

„Cometa ştim că are o coadă care este lungă, acea coadă este şi coada pandemiei şi ca atare vor fi cazuri până se vor împuţina suficient de mult, astfel încât să putem considera că virusul a ieşit din circuitul biologic normal”, a completat Cercel.

Chestionat ce poate face o persoană vaccinată, însă care a intrat în contact cu altcineva infectat la două săptămâni după ce a făcut rapelul, medicul a replicat: „Nu e nevoie să staţi în carantină, este nevoie să vă monitorizaţi”.

„Măsurile de precauţie de până acum ar trebui menţinute şi chiar întărite, pentru ca aceste două elemente, imunizarea prin vaccinare, respectiv măsurile de protecţie, împreună, să ducă la reducerea circulaţiei foarte rapide a acestui virus în populaţie”, a mai explicat Cercel.

Medicul a adăugat că vaccinul împotriva COVID protejează populaţia de toate tulpinile care au intrat în circulaţie în prezent.

„Ce va fi peste un an nu ştiu, de aceea trebuie să ne grăbim ca în cursul acestui an să vaccinăm tot ce se poate vaccina şi într-un pas alert, în aşa fel încât să imunizăm cât mai multă populaţie şi încercăm să scoatem virusul din circulaţie”, a conchis Adrian Streinu-Cercel.

Rapelul la prima etapă de vaccinare a început duminică în rândul personalului de la Institutul Matei Balş.

„Am muncit în următoarea zi după prima doză de vaccin şi nu mi s-a întâmplat nimic. Sincer, îmi este dor să lucrez cum lucram înainte, să fim libere şi să putem să ne vedem pacienţii fără vizieră, fără echipament de protecţie”, a declarat Mihaela Anghel, asistent medical la Institutul Matei Balş, prima persoană vaccinată anti-Covid, după primirea celei de a doua doze de vaccin.

Printre cei vaccinaţi duminică la Institutul Matei Balş din Bucureşti au fost medicii Adrian Streinu-Cercel, Cătălin Apostolescu şi Adrian Marinescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alt idiot, nu era de ajuns Arafat..
2
0
Pai bai boule, daca fac vaccinul de ce sa mai stau cu mizeria aia pe fata? Ca de-asat ma vaccinez, nu mai iau microbul pentru ca sunt imunizat. Si-atunci de ce mananci cacat? Sa stea mata cu masca pina-n 23!
4
0
Acest nenea Streinu, un punct mic pe harta medicinei,care sustine si debiteaza numai cretinitati e de o prostie rara ! Vazandu-l atat de ,,inteligent, un partid l-a racolat ....Ii dau numere de inmatriculare suedeze cat timp noi purtam masca !
5
0
Unii mor,altii scapa cu bine sau cu sechele pe viata,care vor duce poate si alea la decese timpurii.. Indiferent de cata galagie fac unii dobitoci ,bolile actioneaza implacabil asupra cui se nimereste. Ca-ti plac sau nu oamenii destepti,cu multa scoala cum e Cercel,nu conteaza.Daca e sa dai coltul,asta este,si nimanui nu-i va pasa de tine dupa o saptamana de la inmormantare. Te uita toti si poate niste catei se vor pisa pe mormantul tau iar mustele pe cruce. Nu tii la viata,nu te proteja,lasa-i pe altii sa traiasca,nu mai face gura aiurea ca obosesti inutil.
3
0
Omul spune ca vaccinat sau nu, profesorul va transmite la fel boala ,atunci de unde heirupul asta.Un fost presedinte vorbea si de obligativitatea vaccinului la profesori..este evident ca invatamantul sufera de avem atata diversitate. in gandire...
6
0
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
5
2
Efectele celei de a doua doze probabil isi spun cuvantul daca cititi declaratiile aberante ale lui cercelus
8
1
Sa iti luam familia si copiii in pula domnul doctor spart in cur
7
1
pana in 2023 de bolnav psihic ce esti
13
1
ca viitorii prunci care se vor naste in urmatorii ani...vor avea din nastere...MASCA PE FIGURA...minunat...
11
1
mare prost mai esti bai baiete!
13
1
De ce nu icercati sa o contopiti chirurgical pe fetele oamenilor.Desigur la unii sub nas sali se vada cartoful.
7
2
Mastile din unele farmacii pe care nu le poti folosi pt ca sarma nu este de calitate si este rigida si nu se muleaza pe forma fetei .Verificati stocurile din farmacii.
8
2
Vaccinul va protejaza pe interior, dar puteti lua virusul si transmite in continuare. Adica nu are nicio valoare. Asteptam efectele adevarate ale vaccinului. Atunci stam de vorba.
12
4
o campanie desantata la un vaccin. asta pana cand se respandeste o noua tulpina...
14
3
din cauza punctisorului ala mic mic de pe harta chinei si a virusului care nu are cum sa ajunga in tara noastra si chiar daca ajunge e mai putin periculos decat virusl gripal? asa am vazut la teve.
17
2
Sictir, descreieratule.
20
2
Cu declaratii de-astea nu mai e mult si o sa iasa lumea pe strada. Deja foarte multa lume sufera de depresie in urma restrictiilor aberante. Ori restrictionati tot ori deloc. Ce e aia...nu e voie la restaurant dar la supermarket lumea sta umar la umar. Pai unde e mai periculos. Asta e discriminare. Lumea rabda...dar exista o limita. Asta e puscarie in libertate.
29
3
Nu se gaseste nimeni sa ti dea o flegma in ochi?!!! De cand a inceput pandemia numai prostii ai debitat! Dar cim tara e condusa de incompetenti...ce pretentii sa mai ai!
28
3
In gatul matii, acolo va fi obligatorie da da, in gatul matii.
26
3
Senilul asta a zis cand a aparut covid ca nu o sa ajunga in RO si acum da pronosticuri, un imbecil comunist care a ajuns in functie pe linguseli ca toti ordinarii arahat si alti imbecili care nu au nici o treaba cu medicina doar executa ordine.
33
2
date-n plm cu 2023 ,ce siguranta pe el sa avanseze pronosticuri din astea de viitor cand de fapt nu se stie ce va fi peste 1 luna
35
2
masca nu o sa dispara asa de curand, vor trece ani si din cand in cand vom folosio!Comisia din china va spune multe si ...marunte !
19
2
Sa iti dau muie pana in 2023
42
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920