REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Strigătul de DISPERARE al operatorilor de pe LITORAL!

Strigătul de DISPERARE al operatorilor de pe LITORAL!

Replica API 6 martie 2021 | 00:25 5658

Industria HORECA a ajuns la capătul puterilor! Operatorii de pe litoral se tem că-și vor închide afacerile. Cu toții s-au unit și au pus bazele unei asociații -RESTO - , asociație care strânge, laolaltă, proprietari de structuri de alimentație publică și care luptă pentru drepturile acestora. Operatorii își strigă durerea și caută sprijin oriunde, la primar, inclusiv la prefectul județului Constanța.

Industria HORECA din Constanța s-a reunit și a constituit Asociația Patronală a Restaurantelor, Cafenelelor, Barurilor, Cluburilor și Beach Barurilor (RESTO Constanța). Corina Martin, preşedinte de onoare, Aslan Egevit, Marius Balaban de la Cafe Roma, dar şi alţi patroni de cafenele şi restaurante din Constanța, au susținut vineri, 5 martie, o conferință de presă.

Asociaţia RESTO, apolitică

Asociația își propune să apere interesele tuturor celor loviți de coronavirus, dar și de nepăsarea guvernanților care nu s-au străduit să le sară în ajutor, spun reprezentanții ei.

"Asociatia RESTO este apolitică, scopul asociaţiei este de a apăra şi susţine interesele economice tehnice şi juridice ale membrilor săi, membri care sunt antreprenori în domeniul HORECA. Promovează serviciile specifice domeniului alimentaţiei publice. Ne dorim prin această asociaţie să avem acorduri cu autoritătile publice, programe de dezvoltare, iniţiative legislative. Încurajează învăţământul profesional, elaborează petiţii, sesizări cu privire la problemele din activitatea profesională a fiecărui agent economic. Sunt 21 de membri fondatori" a spus Aslan Egevit. Acesta a mai precizat că uşa asociaţiei este deschisă pentru toţi cei care vor să fie reprezentaţi. "Uşa e deschisă tuturor celor care doresc să fie reprezentaţi şi care doresc să-şi apere interesele. Subliniez pentru cei care doresc să fie membri că avem interesul de a apară interesele comune şi nu particulare ale fiecărui agent economic. Ne dorim pe cale legală, civilizată, să fim parteneri cu toate instituţiile de interes public. Ne-am dori să fim consultaţi, să venim cu propuneri, argumente la îmbunătăţirea mediului economic în general", a mai declarat Aslan Egevit, preşedintele Asociaţiei RESTO.

„Suntem o minge de ping pong”

Corina Martin, preşedintele de onoare al asociaţiei a precizat în cadrul conferinţei că industria HORECA a devenit o minge de ping pong. „E un strigăt de disperare. Ne-am reunit forțele. Suntem peste 70 de membri, dar numărul crește. Recent am depus actele de constituire la judecătorie. Aslan Egevit este directorul asociației. O asociație care reunește proprietari de structuri de alimentație publică. Luptăm pentru drepturile acestora. Astăzi, mai multe asociații de acest fel protestează în țară, de asta am ales să facem acum conferința. Am fost la o întâlnire cu primarul Constanței, vom solicita o întâlnire și cu prefectura. Sectorul HORECA este cel mai lovit de pandemie și afectat de deciziile guvernului. Suntem o minge de ping pong”, a declarat Corina Martin.

RESTO, întâlnire cu primarul Constanţei

Corina Martin a făcut precizări cu privire la întâlnirea pe care asociaţia RESTO a avut-o cu primarul Constanţei. “I-am transmis primarului Vergil Chiţac că noi considerăm că oraşul trebuie să fie privit şi abordat de administraţia locală ca destinaţie turistică de interes naţional. Adică trebuie să funcţioneze 12 luni pe an. Trebuie să considere că sectorul HORECA trebuie să primească prioritate. Am cerut ca RESTO să facă parte din comisia care va analiza taxele şi impozitele, să formăm un grup de lucru pentru autorizaţiile de urbanism. Dorim să constituim un grup de lucru cu poliţia locală. Agenţii economici trebuie să fie informaţi cu privire la ce urmăresc instituţiile de control. Am cerut să facem parte din comisia care organizează evenimentele în Constanţa. Vrem să ne spunem cuvântul. Aşteptăm răspunsul primăriei la aceste solicitări”, a mai explicat Corina Martin.

VIDEO:

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar babaciunea de plastic Corina Martin. La munca cinstita o invit pe Corina Martin.... la munca madam, nu la intins mana.
2
1
Ba prosstule ai tu milioanele lu BARHALESCU? Omu sta cu curu pe un musuroi de bani asa ca ai SICTIR papagalule.
3
0
Stau si ma uit la reprezentantii Horeca. Oameni buni, sintem in pandemie, aproape de scenariul rosu. Hai sa vedem si cati au fost corecti, sa mearga pe 30 la suta capacitate, sau pe 50. Niciunul. Mese inghesuite, terasa inchisa functiona precum terasa, laolalta cu fumatorii. Oameni buni, legile sunt pentru toti. O carciuma mica , respecta normele, pentru ca o amenda de 2000 lei este enorma pentru ea. In schimb, Industria Horeca, cafenele, restaurante peste 70 locuri, nu respecta nimic.
1
2
Poate nu stiti dar suntem in 2021, iar alegerile s-au terminat de mult. Daca la un moment dat cineva a candidat ptr o functie , asta nu inseamna ca este o asociatie politica. E usor sa vorbiti despre lucruri de care nu aveti habar. Si daca tot vreti sa se inchida tot, voi unde dracu o sa va mai duceti? Dar de fapt asta e problema...ca nu va ajunge ajutorul social sa mergeti la restaurant. Mergeti la munca sclavilor. La canal...
4
4
Pai tineretul ,chelnerii,ospatarii,au timp destul sa se califice in alte domenii,ori sa plece afara. Si asa pe litoral era foarte prost cu serviciile inca de cand nu era Covidul asta. Patronii si ei,sa treaca la alte afaceri si sa lase pe cei priceputi sa investeasca in HORECA de pe litoral,cand o fi vremea prielnica. Nu sunt de acord ca tot noi sa dam din taxe bani ca imbuibatii de patroni sa pastreze afaceri in care tot noi dam spagi cand le merge bine si le suntem clienti pacaliti.
4
2
Horeca este o gluma. O bataie de joc, o adunatura de jepcari si hoti. Sunt cateva locatii ok .. restul sa se duca in pula mea.
12
3
Inseamna dezastru pt mii de familii, pt angajati care nu mai pot plati rate, nu mai au bani pt familiile lor.Patronii poate se descurca, dar nu mai se pot moderniza, evolua.In Cta nu este industrie,parcuri industriale, doar servicii si turism.Solutia:inchideti-i doar pe cei care incalca normele pt 30 de zile,amenzi de 5000 lei, politia sa nu mai frece pula si sa-si faca datoria. Prefectu,politia,primarul,spagagii din DSV,nu va pasa, leafa va vine oricum nesimtitilor, dar nu uita-ti ca noi va platim salariile nesimtite.
8
3
deunazi DACI a suspendat productia pentru doua saptamani, asta tragedie. nu plm, carciumile acestor derbedei ce in majoritate le-au luat moca de la stat. viata merge inainte si fara cacaturile voastre de spelunci.
7
2
Sa dati faliment toti hotzilor,, de ce preturile pe litoral in Bulgaria sunt mai mici cu cel putin 50%?, acolo nu se face calculul tot in euro!?
10
2
Corina dar de restaurantul ilegal de pe plaja Navodari, pe care instanta ti-a zis sa il demolezi, dece nu spui nimic?
8
2
Un cacat corina
11
2
ASOCIATIA MACHEDONIILOR JEPCARI
18
4
Patronii din turism sunt niste jepcari evazionisti care ofera servicii de cacat,nu e problema Statului ca sa bage bani in jegurile astea.Asta-i capitalismul hahalerelor.
22
3
este domnule horeca asta. De ce trebuie subventionata de la buget? De ce se dau tichete de vacanta pentru ei? Pentru industrie, se dau subventii? De ce se dau tichete doar la bugetari, pentru ca aici salariul mediu este 7000lei??
18
3
O armata de hoti, evazionisti ordinari! Servicii execrabile! Personal necalificat, oriunde ai merge, munte, mare etc...
20
3
Daca e Corina Martin sunt linistit. Credeam ca a disparut baba dar tine mereu sa iasa in evidenta si sa nu dispara sa isi vada de ridurile si batranetile ei.mereu in prim plan mereu se baga in fata.mereu se pricepe la toate le stie pe toate. Femeie esti PENIBILA.JENANTA.IPOCRITA.iar voi astia de v ati asociat sau mai bine spus ati pus o pe baba asta ca imagine AVETI DOAR DE PIERDUT. Femeia asta NU ESTE FRECVENTABILA!REPREZINTA NIMIC.NIMENI NU DA 2 BANI PE OPINIA EI. TREZITI VA BAAAA,VA FACETI DE RAS CU CIRCAREASA ASTA CARE SE FOLOSESTE DE VOI DOAR PT A MAI APAREA IN PRESA.FRAIERILOR
18
2
Astia s-au plictisit in pandemie si au facut inca o Asociatie inutila. Daca e si Corina acolo nu e doar inutila ci si periculoasa.
14
3
Cand castigau mult nu se plageau.Salarii cele mai mici si munca ca la balanuc.Preturi nesimtite.Numai la profit iar angajati sclavi.
27
3
A mai gasit foca o cale sa suga ceva bani de la Primarie. Incredibil cum reuseste acest cameleon sa treaca de la unul la altul cu cata usurinta. Domn primar nu uitati ca cei de la curtea de conturi au constatat ca banii luati de cealalta asociatie aufost ilegal dati pe nimic.
20
3
Pai bine mai Corina la i uitat pe prietenul Barhalescu. N ar manca si gura lui o shaorma pe moka muistu draqu de jeg ordinar. Sau se ascunde ca l cauta lumea pe care a tepuit o.
13
2
Iarasi cu balena de Martin in frunte? Oportunistei asteia chiar nu-i scapa nici un ciolan de ros...
25
2
Trecuti. Ati uitat cand ati luat 30 lei pe sezlong?
27
3
Ecler 15 lei, pizza medie 40 lei, muschi de vita 90 lei, sticla de vin luata din Metro cu 11 lei la voi 70 lei, Coca cola adusa de furnizor in poarta cu 2.2 lei la voi 12 lei, cafea 9 lei, cine poate sa uite toate jepcile care le-ati facut? Numai pomenim de bon fiscal si carti de munca la 2 ore. Nici o simpatie, lumea vrea sa va vada in cap!
40
4
CORINA MARTIN -NULITATE CAFE ROMA-WC PUBLIC TTANSFORMAT IN CAFENEA s a anturat si Aslan Egevit de la Salis, mare reprezentant horeca care a vandut de 3 ori mai mult in pandemie decat in mod normal.Cica ei sunt apolitici dar presedinte de onoare este Corina Martin cea care a candidat pt functia de primar dar si pt un loc de deputat.Aslane, CANDIDATUL pt functia de deputat este POLITICIAN.din start ati inceput cu minciuni.va urmariti doar interesele voastre si atat.nu mai mancati rahat ca v a mers brici in pandemie.ati livrat cu Glove Food Panda samd de ati rupt.
34
3
Sugiuc bre ca vine valul trei
24
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108