REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

STROE se LAUDĂ că PSD pregătește MOȚIUNEA de CENZURĂ! Video

STROE se LAUDĂ că PSD pregătește MOȚIUNEA de CENZURĂ! Video

Replica API 9 aprilie 2021 | 14:55 1698

PSD Constanța a organizat, în cursul zilei de joi, 8 aprilie 2021, o conferință de presă pentru a aduce în discuție problemele de interes național, local, dar și două teme de interes regional. La eveniment au participat deputații Cristina Dumitrache și Lucian Lungoci, dar și șeful PSD Constanța, senatorul Felix Stroe. În cadrul conferinței s-a discutat despre problemele legate de stațiunea Mamaia, dar și despre atitudinea reprezentanților locali si naționali vizavi de domeniul HoReCa. Totodată, aceștia au vorbit și despre vânzarea companiilor românești, dar și despre actuala coaliție guvernamentală.

Parlamentarii PSD se opun vânzării acțiunilor Portului Constanța

În începutul conferinței de presă, Felix Stroe a declarat că reprezentanții PSD se opun vânzării de acțiuni ale celor mai mari companii din Portul Constanța. „În ceea ce privește vânzarea companiilor românești, PSD e preocupat de această problemă. Scuza că sunt companii în insolvență nu ține. O întreprindere în insolvență are oportunitatea de a vinde niște active, un pachet de acțiuni pentru a procura cash-flow-ul necesar. Reafirmăm poziția noastră foarte fermă. Nu înțelegeam ce caută pe listă companii ca Nuclearelectrica, CEC, Portul Constanța, când ele nu sunt în insolvență. Noi ne pronunțăm împotriva acestei legi", a adăugat parlamentarul PSD.

O a doua problemă semnalată de PSD Constanța este vânzarea terenurilor agricole către firme străine! ”Legea romană este asemănătoare cu cea din Franța, în proporție de 99%. Această lege, în Germania, Franța, Anglia, are niște proceduri foarte clare, astfel nu se pot vinde terenurile agricole.

Guvernanții vor sa faciliteze vânzarea terenurilor agricole către străini. Acest sector al fermierilor români nu primește ajutorul pe care trebuie să-l primească. De aceea toate se scumpesc. Noi ne opunem ferm simplificării prevederilor legale, care sa faciliteze vânzarea terenurilor agricole către cetățeni străini. Pentru că actuala lege respecta legislația UE și este asemănătoare celorlalte state europene”, a spus Stroe.

Felix Stroe: Coaliția guvernamentală a eșuat

Felix Stroe a vorbit și despre coaliția guvernamentală, despre care spune că a eșuat lamentabil! ”După un an de guvernare a acestei coaliții, oamenii și-au dat seama că au fost mințiți! Această coaliție nu funcționează, Cîțu e luat în derâdere de mai toată lumea. Această coaliție trebuie să plece de la guvernare cât mai curând până nu distruge România.”, a mai precizat senatorul.

Felix Stroe vrea ALEGERI ANTICIPATE

PSD susținute ideea de organizare a alegerilor anticipate și vorbește de modificarea Constituției. ”Se pregătește o moțiune de cenzură în acest sens. Trebuie să se modifice Constituția legal, prin Parlament. Trebuie să te bați pentru principiile pe care le promovezi. Nu vom face propuneri de modificare în contradicție cu Uniunea Europeană. Sunt șanse consistente să obținem modificarea Constituției. Încercăm să obținem acest lucru în acest an”, a mai spus Stroe.

Decizia administrației de a interzice vânzarea salamului

Deputatul Lucian Lungoci a luat cuvântul și a criticat decizia administrației locale din Constanța de a interzice vânzarea produselor la vrac, în Mamaia. ”Primăria și primarul nostru au anunțat ,, gata cu vânzarea salamului în Mamaia” și a apărut o polemică. Am discutat cu reprezentații Horeca și patronii acestor magazine din stațiunea Mamaia”, spune Lungoci.

De asemenea, acesta a susținut faptul că cetățenii români au fost mințiți de actuala guvernare. ,,Ministrul Oros a încercat să distrugă fermierul român prin măsurile lor. Nu știu dacă știți, dar, va fi interzisă comercializarea de miei în gospodării sau în piețe. Va fi posibilă tăierea doar în abatoare, deci vom cumpăra miei doar din supermarket.” a continuat acesta.

Stroe, despre acuzațiile potrivit cărora este autorul moral pentru care Constanța nu s-a constituit parte civilă în dosarul Retrocedărilor

Stroe a vorbit despre declarațiile lui Chițac potrivit cărora ar fi principalul vinovat pentru faptul că municipiul Constanța nu s-a constituit parte civilă în dosarul Retrocedărilor, în ședința din 13 martie 2008.

”A fost o ședință cu respectarea legii. Să terminăm cu manipularea ieftină. Inclusiv secretarul CL a dat aviz. În orice litigiu, există două părți: procuratura, care anchetează problema, și partea anchetată. Stabilirea prejudiciului are două etape: constatarea procurorului privind prejudiciul. Se aduce la cunoștință celui care i se impută prejudiciul, iar cel din urmă spune că nu a comis niciun prejudiciu. Atunci, există un expert contabil autorizat, independent, nu ales, ci stabilit de instanță, face expertiza și cu acel document intră în instanță. Nici judecătorii nu judecă fără expertiză. Nu ni s-a prezentat un raport, o expertiză de către un expert nu ne puteam pronunța că este sau nu prejudiciu și am solicitat reluarea discuției pe un raport de expertiză. Aceasta a fost intervenția mea. Toți consilierii, inclusiv cei din PNL, au îmbrățișat această idee”, spune Stroe. „Probabil că este stresat din cauza problemelor municipalității”, a completat Stroe.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PSD-ul care a "retrocedat" Constanta si a distrus orasul mai are si tupeu sa vorbeasca.
2
1
te astept la mine la parnaie fira-i al dracu ca ai mancat si tu cu mine. Si sa-l prinda si pe Strutzu ca am si pentru el o camera cu vedere la gratii. Te astept Stroie si sa nu ma faci sa astept !!!
3
2
Tinere "Andy"fii,te rog,realist:bine ca au facut si vor face "Chitacii"...
2
6
Zdrente PSD-iste care nu ati facut nimic ptr Constanta.
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212