REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Studenții de la UMC participă la concursuri internaționale de telecomunicații

Studenții de la UMC participă la concursuri internaționale de telecomunicații

Replica API 16 martie 2016 | 23:58 317

Studenții pasionați de electronică și telecomunicații de la secția Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații din cadrul Universității Maritime din Constanța aprofundează cunoștințele și își lărgesc experiența în domeniul electronic prin participarea la concursuri studențești naționale și internaționale.

A devenit o tradiție pentru ei participarea la edițiile anuale ale concursului Tehnici de Interconectare Electronică, la care o parte dintre ei au obținut premii și certificat de designer PCB oferit de firmele din domeniu, astfel reusind să își transforme hobby-ul într-o profesie. Cei pasionați de sisteme automate au participat la concursuri de robotică internaționale ca Digilent, Infomatrix, unde au luat premiul I și medalia de aur. Ei au realizat sub îndrumarea Conferențiarului Hnatiuc Mihaela sisteme mobile telecomandate cu ajutorul telefonului sau vocal care preiau informații din mediu și le prelucrează.

Anul acesta studenții Lazar Iulian anul I, Trofim Georgian din anul II și Diaconu Bogdan împreună cu Ghilezan Alin și Vlăduță Roxana anul III, și-au unit cunoștințele formând echipe puternice pentru participarea la concursurile Tehnici de Interconectare Electronică, Hard&soft și Infomatrix de unde speră să se întoarcă cu premii și medalii. Sistemele pe care le realizează vizează aplicabilitatea atât în industria electronică navală, cât și spațială.

M.U.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272