REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Studenţii din ţară susţin demersul colegilor de la Constanţa, care cer subvenţii la transportul în comun

Studenţii din ţară susţin demersul colegilor de la Constanţa, care cer subvenţii la transportul în comun

Replica API 21 ianuarie 2014 | 00:00 636

Conflictul Ligii Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa şi al Asociaţiei Elevilor cu autorităţile locale a început în momentul în care studenţii şi elevii au cerut o subvenţie pentru abonamentele pe mijloacele de transport în comun. Ei au acuzat municipalitatea că nu respectă legea, în comparaţie cu alte mari oraşe ale României, unde elevii şi studenţii ori au reduceri substanţiale, ori totale. Şi dacă instituţiile care ar fi trebuit să-şi expună un punct de vedere referitor la această situaţie au refuzat să comenteze sau au declarat că problema ţine doar de Primăria Constanţa, iată că organizaţiile studenţilor din toată ţara şi-au exprimat sprijinul public pentru acţiunea Ligii studenţilor UMC şi a Asociaţiei Elevilor din Constanţa. Ligile Studenţilor din Iaşi, din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" , studenţii timişoreni de la Universitatea de Vest, studenţii clujeni, de la Universitatea "Babeş- Bolyai", precum şi studenţii din Oradea, Bucureşti şi Galaţi, au transmis mesaje de susţinere. "Momentan nu am primit nici o notificare de la primărie", a declarat Theodor Retevoi, preşedintele Ligii Studenţilor UMC Constanţa. "După ce expiră termenul pe care l-am acordat municipalităţii să se implice, vom organiza o altă conferinţă de presă şi vom vedea ce e de făcut", a adăugat acesta.

"Liga Studenţilor din Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (LS IAŞI), susţinătoare a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), îşi exprimă susţinerea faţă de demersul iniţiat de Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa şi de Asociaţia Elevilor din Constanţa prin care aceştia solicită respectarea Legii Educaţiei Naţionale (1/2011) şi a Hotărârii de Guvern 309/1996 în ceea ce priveşte drepturile studenţilor şi elevilor la acordarea reducerilor de 50% la transportul în comun. Faptul că autorităţile locale din municipiul Constanţa ignoră resprectarea prevederilor legale care privesc acordarea reducerii la transportul în comun pentru toţi elevii, de altfel, şi cele privitoare la contribuţia acordării acesteia către studenţi, reprezintă o lipsă gravă de respect faţă de procesul educaţional din România. Condamnăm, de asemenea, atitudinea edilului constănţean, Radu Mazăre, cu atât mai mult cu cât domnia sa, la începutul anilor '90, era în biroul de conducere al Ligii Studenţilor din Universitatea Maritimă din Constanţa şi făcea greva foamei pentru recunoaşterea Institutului de Marină Civilă, viitoarea Universitate şi pentru alte beneficii în sprijinul studenţilor", au transmis studenţii, prin intermediul unui comunicat de presă.

Cristina MARIN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218