REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Studenții fac concurență profesorilor. Cât mai costă o oră de pregătire suplimentară pentru elevi?!

Studenții fac concurență profesorilor. Cât mai costă o oră de pregătire suplimentară pentru elevi?!

Victor ROTARU 22 aprilie 2024 | 00:00 3121

În aproximativ două luni, atât elevii de clasa a VIII-a, cât și cei de clasa a XII-a vor susține Evaluarea Națională, respectiv examenul de Bacalaureat. Întrucât timpul rămas este scurt, iar din cauza problemelor din ultimii ani din învățământ, pandemia, greva, legile educației, care au dat peste cap copiii, tot mai mulți părinți apelează la meditații pentru ca aceștia să aibă note mari pentru a ajunge la liceele și facultățile dorite. Limba Română, Matematica, Geografia sau Istoria sunt materii la care cei mai mulți dintre elevii României fac pregătire specială. Părinții vor trebui să bage mâna adânc în buzunar pentru meditațiile copiilor pentru examenele din vara aceasta...

Studentii fac concurenta profesorilor. Cat mai costa o ora de pregatire suplimentara pentru elevi?!Prețurile meditațiilor la matematică

Tot mai mulți părinți apelează la profesori meditatori, cu scopul de a-și pregăti suplimentar copiii, în special în perioada în care aceștia urmează să susțină examene care le decid viitorul, fie că vorbim de Evaluarea Națională, fie de Examenul Național de Bacalaureat. Totuși, din punctul de vedere al părinților, copiii au pierdut foarte multe informații în perioada desfășurării cursurilor online, un lucru deja știut și testat pe absolvenții din ultimii ani. Pe lângă perioada grea din pandemie, s-a adăugat și greva profesorilor din anul 2023, dar și schimbările din învățământ, iar asta a făcut ca tot mai mulți părinți apelează la profesorii meditatori pentru a suplini golul de informație al copiilor.

Studentii fac concurenta profesorilor. Cat mai costa o ora de pregatire suplimentara pentru elevi?!

 

Conform noii legislații, profesorilor li se interzice să facă meditații cu elevii de la clasă, fiind introduse și sancțiuni pentru profesorii care continuă să facă astfel de practici. Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că este o ”soluție de bun simț” ca profesorii care susțin meditații să își facă PFA pentru a contabiliza veniturile și a fi cu acte în regulă.

Studenții sunt mai ieftini

Ofertele de pe piața meditațiilor au fost diversificate, iar părinții pot alege pentru copiii lor atât meditații cu profesorul de la clasă, alți profesori din localitate sau chiar studenți ce își pun la dispoziție cunoștințele. Prețurile pentru meditații la matematică, în Constanța, pornesc de la 70 de lei, pentru două ore de activitate didactică, cu 10 lei mai mult față de anul trecut, și pot ajunge și la 100 de lei.

Pentru două ore de meditații la Limba și literatura română prețurile pornesc de la 70 de lei, ajungând și la 120 de lei, dacă părinții doresc ca pregătirea să fie făcută cu un cadru specializat, un profesor.

Studentii fac concurenta profesorilor. Cat mai costa o ora de pregatire suplimentara pentru elevi?!Prețurile meditațiilor la limba și literatura română

La discipline precum geografie, prețurile sunt cam aceleași, pornesc de la 60 de lei, și pot ajunge la 70 de lei, pentru două ore de pregătire.

Studentii fac concurenta profesorilor. Cat mai costa o ora de pregatire suplimentara pentru elevi?!Prețurile meditațiilor la geografie

Pentru două ore de pregătire la istorie, părinții trebuie să scoată din buzunar 80 de lei, în unele cazuri, pentru două ore de activitate didactică împreună cu meditatorul, prețurile ajung și la 100 de lei.

Studentii fac concurenta profesorilor. Cat mai costa o ora de pregatire suplimentara pentru elevi?!Prețurile meditațiilor la istorie


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu cred că ar fi bine să se închidă școlile de stat și să punem bazele pe școlile private ,mai ales că ajungi la meditații cu copilul tău. În acest caz nu ii mai vad rostul la scoala de stat.Dar să nu uităm că trăim în r*mânia.
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272