REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.2° Constanța Sâm., 25 Mai 2024
Anul XX Nr. 6740
20.2° Constanța Sâmbătă, 25 Mai 2024 Anul XX Nr. 6740
 

Studenții Universității „Ovidius” din Constanța, campioni naționali la atletism

Studenții Universității „Ovidius” din Constanța, campioni naționali la atletism

Cristina BĂRBUCEANU 27 februarie 2023 | 15:31 1060

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a câștigat locul întâi la Campionatul Naţional Universitar de Atletism în Sală, organizat de Federația Sportului Școlar și Universitar (FSSU) din cadrul Ministerului Educației, în perioada 24 – 26 februarie 2023, la Bacău.

Studentii Universitatii „Ovidius” din Constanta, campioni nationali la atletism

UOC a fost declarată de FSSU campioană absolută pe anul 2023, obținând, în total, 19 medalii - nouă medalii de aur, patru medalii de argint și șase medalii de bronz. La această performanță se adaugă cea obținută de Marina Baboi, masterandă în anul al II-lea la programul de studii Performanță în Sport, în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS) a UOC, care a fost declarată, conform World Athletics, atleta studentă cu cel mai mare punctaj obținut la ediția din acest an a Campionatului Naţional Universitar de Atletism în Sală.

„Marele câștig de la această competiție universitară este punerea în practică a cursurilor teoretice de la diferitele discipline din facultate în probele la care studenții noștri au concurat și la care s-au obținut aceste rezultate performante, urmare a unor ani de muncă în sportul de performanță alături de echipe de specialiști ai domeniului”, precizează prof. univ. dr. Ionel Melenco, decanul FEFS.

Studentii Universitatii „Ovidius” din Constanta, campioni nationali la atletism

În acest context, conducătorii delegației Universității Ovidius din Constanța, prof. univ. dr. Alin Larion și conf. univ. dr. Cristian Popa, au subliniat faptul că, în premieră la campionatele universitare din acest an, studenții UOC au ocupat majoritatea locurilor de pe podium la probele de săritură în lungime sau triplusalt, arătând că școala săriturilor din atletism este una performantă, având în componență nume sonore în echipele de antrenori, foști studenți ai UOC.

Câștigătorii celor 19 medalii obținute de Universitatea Ovidius din Constanța la Campionatul Naţional Universitar de Atletism în Sală sunt:

Medalii de aur: Diana Ion (Master Educație Fizică și Sport Școlar I, triplusalt, lungime), Alexandru Vișan (Master Educație Fizică și Sport Școlar II, triplusalt), Marina Baboi (Master Performanță în Sport II, 60m), Andrei Rusu (Sport și Performanță Motrică III, 1500m, 3000m), Antonia Bodnariuc (Educație Fizică și Sportivă II, 3000m), Dragoș Silvestru (Master Educație Fizică și Sport Școlar I, 60mg), David Ciolpan (Master Educație Fizică și Sport Școlar I, lungime).

Studentii Universitatii „Ovidius” din Constanta, campioni nationali la atletism

Medalii de argint: Alexia Dospin (Educație fizică și sportivă I, triplusalt), Ioana Manoliu (Facultatea de Medicină III, lungime), Alexandru Toader (Educație fizică și sportivă III, 60m), Alexandru Toader (Sport și Performanță Motrică III), Andrei Sterea (Educație fizică și sportivă III), Cristian Berghea (Sport și Performanță Motrică II), Alexandru Vișan (Master Performanță în Sport II) - ștafetă 4 x 400m.

Studentii Universitatii „Ovidius” din Constanta, campioni nationali la atletism

Medalii de bronz: Ioana Manoliu (Facultatea de Medicină III, triplusalt, 60mg), Robert Bîrsă (Master Educație Fizică și Sport Școlar I, 60m), Andrei Sterea (Sport și performanță motrică III, 400m), Dragoș Silvestru (Master Educație Fizică și Sport Școlar I, triplusalt), Alexia Dospin (Educație fizică și sportivă I, lungime).

La ediția din acest an a Campionatului Naţional Universitar de Atletism în Sală au participat sportivi din 26 de centre universitare, UOC fiind urmată în clasament de Universitatea din Craiova și Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitări și putere de muncă în continuare!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
122631242036
5/49
22232911525
joker
35381872920