REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
12.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Studenții UOC: ‘Medicina nu se face de la distanță!’

Studenții UOC: ‘Medicina nu se face de la distanță!’

Replica API 25 martie 2020 | 10:00 5316

Pandemia de coronavirus a adus cu ea și o mică vacanță atât pentru elevii din cursul preuniversitar dar și pentru studenți. Totuși, aceștia din urmă nu s-au lăsat pe tânjală, și, împreună cu profesorii lor, s-au mobilizat să treacă și peste această situație, soluția fiind cursurile online. Cu toate acestea, există și studenți de la Facultatea de Medicină care afirmă faptul că „medicina nu se face de la distanță”. Reprezentanții Universității „Ovidius” au explicat că este o situație de criză și că orele practice vor fi recuperate.

La Universitatea „Ovidius” din Constanța, cursurile și seminarele se țin aproape cu aceeași intensitate, pentru acest lucru fiind folosite o serie de platforme online. Părerile în privința acestui gen de predare sunt unanime, studenții fiind mulțumiți de genul acesta de predare și de interacțiune, dar apreciind, în același timp, eforturile pe care le fac profesorii din dorința de a nu se pierde nimic din materie. Pe de cealaltă parte, sunt și câțiva studenți, de la Facultatea de Medicină care sunt nemulțumiți de cursurile online, mult mai puține, după spusele lor, și de faptul că „medicina nu se poate face la fără frecvență”. „Celelalte facultăți au făcut demersurile necesare și activează online iar la noi după 2-3 săptămâni, abia avem o platformă, fără cursuri, unde ni se cere să mai intrăm. În anul 5, un singr profesor trimite activ cursurile. Medicina nu se face la fără frecvență” a sesizat un student.

Contactați fiind, reprezentanții Universității au declarant, pentru Replica de Constanța, că studenților li se oferă toate condițiile de a participa la cursurile și laboratoarele online. Universitatea nu își dorește decât să protejeze studenții din cadrul Facultății de Medicină pentru a nu lua contact cu persoanele bolnave. „Studenții de la medicină au toate condițiile de a participa la cursuri online și lucrări practice care se pot face în acest moment, online. Medicina chiar are platforma foarte bine pusă la punct. Desigur, există și acea parte practică a lucrărilor de laborator care se vor recupera în măsura în care va fi posibil, ulterior, acestea putând fi și recuperate. Până se revine la normal, studenții le pot face online, la secțiunea de lucrări practice. Din cauza acestei epidemii, noi încercăm să îi protejăm să nu ajungă să ia contact cu bolnavii” a declarat conducerea Universității „Ovidius”.

Vă reamintim faptul că, la începutul acestei luni, Comitetul de Urgență al Universității „Ovidius” din Constanța a decis suspendarea tuturor lucrărilor practice și a cursurilor care se desfășoară în spitalele partenere, în perioada 9.03.2020-31.03.2020. Măsura vizează facultățile cu profil medical, iar pregătirea studenților urmează să se desfășoare fie în spațiile didactice din afara spitalelor, fie prin diseminarea cunoștințelor utilizând instrumente digitale de comunicare. Măsura vine în continuarea deciziei Consiliului de Administrație al UOC, cu numărul 229, din 25.02.2020, prin care s-au suspendat stagiile clinice de Boli Infecțioase pentru 30 de zile.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Medicina romaneasca - 10 procente diamante, 90 procente vuvuzele si repetenti din licee.
0
1
Gcc de ce nu ai ales sa iti publice numele?cine te mananca mami? Codrine pune drecu mana pe carte si lasa ziarele.omenii ca tine care se vaicaresc nu au succes in viata.mars la munca fatalaule.te faci de cacao cand te certi si dai in ziar sifonule
7
0
Faptul ca refuzi cu ardoare sa intrii pe drive-ul anului tau unde, daca esti anul 5 seria B, ai absolut toate cursurile postate inca din sesiunea de iarna, iar pentru seria A ai totul la zi, ca sa nu mai adaug faptul ca si pe platforma online au ambele serii cursurile, este un semn de lene imposibila. Ai cartile de rezi pe net, ai zeci de tratate daca nu iti convine ce ai pe drive. Te-ai fi dus la cursurile respective o data in viata ta si acasa citeai de zece ori prezentarile pentru a le invata. Daca vrei exlicatii suplimentare ar trebui sa fii deja in stare sa cauti si sa filtrezi informatii
4
0
medicina se invata la Bucuresti si Iasi , facultatea din Cta fiind o parodie ca aceea din Tg Jiu...
4
14
Pe bune acum, sursa de informatii era ultima noastra problema. Ai atat de multe surse incat nici nu stii ce sa alegi! Iar platforma e una din ele. Mai avem si drive.. plus ca, gasesti o gramada de carti in pdf online. Si sunt convinsa ca pana in prezent ai facut rost si de cartile de rezidentiat. Si voi ziceti ca nu avem cursuri?! Sau e un comentariu dat ca sa te acoperi atunci cand cineva isi da seama ca tu, personal, nu ai facut mai nimic in facultate?! Asuma-ti actiunile, nu e nimeni vinovat de dezinteresul tau.
8
3
In ce lume traim? Avem cursuri pe Drive si pe platforma, compendiu de rezidentiat, Harrison, tratate si multe carti. Eu inteleg ca trebuie sa ne adaptam conditiilor, dar pana la medicina nu se face la fara frecventa e cale lunga. Ar trebui sa fim multumiti pentru timpul liber si sa il dedicam studiului. Ne plangem mereu ca noi, stundetii la medicina, nu avem timp. De data aceasta avem timp liber. Se pare ca nu timpul este problema, ci nivelul de dezvoltare personala. Un om inteligent stie sa se adapteze conditiilor.
18
1
Daca vrea cu adevarat sa invete poate citi din orice carte medicala, putea sa ceara cursurile colegilor mai mari sau sa deschida cartea de rezidentiat!! INFORMATIA ESTE ACEEASI!! Dar este mai usor sa dea vina pe profesori care in momentul de fata ei lucreaza, fiind medici, cand noi stam acasa!!
19
1
Te compatimesc... daca dupa 5 ani de zile nu stii, nu vrei sa stii de cursurile de pe drive, de faptul ca pe platofarma sunt cursuri si acum lovesti total aiurea in aceasta facultate. Banuiesc ca frustrarea asta e acumulata in timp, probabil cand lipseai de la cursuri, plecai de la stagii si lista poate continua.
17
0
Cine a trimis articolul nu este anul 5! Replica, cu postarea asta v-ati facut inca o data de cacat si ne-ati demonstrat ca nu aveti surse credibile. Exista 2 drive-uri ce contin cursuri din toti anii, exista platforma online de sustinere a cursurilor! Adevaratii studenti de la Facultatea de Medicina Ovidius Constanta te acuza de dezinformare si fake news, Replica, ai aruncat cu noroi in toti studentii de la medicina, iar pentru asta SA ITI FIE RUSINE.
19
0
Articol facut pentru ratingul publicatiei. De unde stiti ca nu este o persoana falsa care vrea doar sa defaimeze imaginea facultatii? Poate nici nu este student. Reprezentatii facultatii v-au comunicat ca exista platforme, dar tot ati postat articolul. Dezamagitor.
20
0
Inteleg ca toata lumea sta acasa si se plictiseste; dar voi ati putea sa va faceti treaba si sa investigati inainte sa postati.
17
0
Cine a scris acest articol nu numai ca a mintit dar probabil a luat-o razna de tot! Cum adica nu avem cursuri de pe care sa invatam si cum adica nu primim cursurile??? Pai daca tot a terminat de citit si invatat toate cursurile primite pana acum il sau o Invit sa le conspecteze si pe ale mele. Se pare ca in meseria asta cine vorbeste mai mult pare mai destept dar sa stiti ca doar pare.
19
0
Cei care fac afrimatii de genu pe diverse grupuri sunt aia care tot anul nu vin la cursuri si la examene iau numai 5. Deci nu va luati dupa toti idiotii care la examen nici numele pe foaie nu si l scriu
20
1
Stire falsa!! De la persoana care v a trimis print ul pana la informatiile din articol. Inca o dovada de ce sa nu crezi tot ce citesti pe internet. Aparent se fac stiri din orice. De ce nu ziceti cine e studentul care v a zis asta? Cumva pt ca habar n aveti? Cum puteti frate sa postati asa stiri sa faceti de kkt o facultate intreaga in baza unui print trimis de o pers care a mintit si in leg cu anul in care se afla si care Automat vorbeste in necunostiinta de cauza
17
0
pai atunci intrati in ring! sa va vad macar in UPU daca aveti sange in instalatie
12
3
Sunt colegi in anul 5 si nu numai care ar trebui sa lase medicina si sa se ocupe de teatru dar si pe ala il joaca prost Avem la dispozitie toate materialele necesare de pe care sa invatam.
11
0
Doar un nesimtit ar fi putut debita asemenea ineptii. Studiul la medicina se face ACASA, la facultate ti se da doar o directie. Sunt mii de carti din care poti invata, ai compendiile de rezi, ai atlase, ai cartile din bibliografia afisata la avizierul fiecarei discipline, dar normal ca nu stii de unde sa te informezi daca esti un nesimtit care lipseste de la orice curs. Si pana la urma, ce vrea? Nu ai curs, anunti seful de disciplina, iti iei cartea si inveti ca de aia ai maini si ochi. Aceasta universitate continua sa scoata medici excelenti, dar studiul se face INDIVIDUAL.
16
0
Mi se pare bataie de joc! Ati fost lepre 5 ani, nu stiu de ce ma mai surprinde ca ati ramas lepre. Nu veniti la cursuri in timpul anului, dar conditiile astea va arde sa fiti smecheri. Nu e problema ca nu se mai fac cursurile, problema e ca nu se mai fac fata in fata ca sa va continuati pupincurismul ca si pana acum. Aveti 2 drive uri-cel al anului si cel din anii mai mari, e full internetul de carti, platforma merge, lipseste doar sa vina profii acasa si sa va explice ca la prosti. Mars la treaba si cand le terminati pe toate, comentati, pana atunci nu bagati un an intreg in mizeria voastra!
24
2
De regula la aceatsta univ, cand spui adevarul, esti facut nebun
13
4
Mi se pare aberant in zilele pe care le traim sa postati niste mizerii care nu sunt verificate, stire FALSA!
12
5
ma asteptam ca in plina epidemie de fake-news-uri sa va informati si voi mai mult si sa nu preluati primul frustrat care va da prilejul la un mic scandal.
14
3
Eu nu pot decat sa ma minunez! Sa ii spuna cineva ca poate merge sa se inscrie ca voluntar ca sa dea piept cu pandemia,Ca vad ca zilele astea ne deranjeaza ca ne protejeaza cineva.Deocamdata nu suntem doctori,asa ca hai sa ne vedem lungul nasului si sa lasam aceste clisee: la alte facultati se face. Du-te altundeva! Atat de simplu! Intereseaza-te,descopera,ia legatura cu sefii de an.O sa vezi ca descoperi platforma,cursuri online,drive Google. Daca tot medicina nu se face la distanta, ia-ti tratate, citeste din ele. Incearca sa te tii ocupat,ocupata,ca e nasol cand ai mintea statuta!
22
0
Platforma fara cursuri?! Probabil ca respectivul ar trebui sa o mai acceseze, sau cine stie, sa invete sa o foloseasca. Nu e o noutate pentru niciun student la medicina, in special din anii clinici, sa primeasca informatia in mediul online. Acest lucru se intampla inca de dinainte de aceasta situatie exceptionala, intrucat toti sa putem avea acces facil la informatie. Medicina nu se face la distanta? Da, de acord. Insa tot medicina ne invata "primum non nocere", sa punem viata si bunastarea oamenilor pe primul loc, iar in aceste momente trebuie sa ne sacrificam si noi, studentii, pentru asta,
20
3
Nu stiu cum zici tu ca nu avem nimic online cand eu chiar nu stiu cum sa le fac pe toate la timp. Esti anul 5 uite ca si eu sunt si daca esti din seria A iti zic ca ai de invatat 11 cursuri la pedi 2 la chirurgie pediatrica 2 cursuri mari la neuro si examenul practic cursurile la oftalmo si sa nu mai zic ca ai 2 carti mari de rezidentiat putoare ce esti.Esti seria B Vezi ca sunt toate cursurile pe drive si iti recomand sa le inveti nu sa stai sa te plangi aiurea.Ai toate cursurile la dermatologie anemiile la hemato cursurile la gastro plus multe altele.Dar ce sa zici tu daca nu stii nici ce A2
23
2
daca voiai sa faci un titlu de ziar trebuia sa faci un sondaj de opinie nu sa intrebi ultimii de pe lista de taxa ce parere are despre facultate. Platforma exista si este actualizata, cursurile sunt postate pe un grup privat cu membrii anului. Daca nu iti ajung, poti sa consulti cursurile de anul trecut care sunt si ele postate. Asa ca hai sa nu mai aruncam vina dupa gard aiurea
25
3
Majoritatea celor ce comenteaza aici n-au nici un fel de legatura cu universitatea noastra pe care eu unul o iubesc.
14
2
Este superb cum colegul care nu vine la cursuri si nu se prezinta corespunzator la stagii comenteaza online, pentru ca daca s-ar fi interesat si l-ar fi interesat scoala ar fi stiut de Cursurile online explicate si postate PE 2 PLATFORME DIFERITE plus caietele de stagiu practic cu o cazuistica imensa si profi la dispozitia ta cu intrebari si explicatii oricand, dar cand esti prost.... si medicina e grea!!!
24
2
Nu mai aruncati cu atata ura online. Presupun ca puteti mai mult.
11
1
La felul cum se comporta doctorii cu pacientii care vin la urgente, chiar nici nu ne intereseaza cazul vostru.
5
3
medicina la Cta se face oricum in Fratelli, Margo. Ca na oricum terminam, intru in sistem, sistemul ma protejeaza, mai gasesc un job la privat sau imi deschid cilinica si asa ajung mare doctor in the city. Tache T, internist, fiu de doctori, corijent liceu la facultate a excelat ca parintii sunt doctorasi, repede a intrat si la spital si la clinica. Internistii fac ceva propriu zis la spital? in afara sa dea un OK pentru operatii?
8
20
Ce cursuri online ???Minciuni !
9
20
Da clar, si daca verificati este probabil un student care abia a reusit sa ia 5-ul printr-un noroc chior la anatomie, biochimie, farmaco si semio, si acuma se plange ca nu face. Cand el nu stie mai mult ca sigur orarul... Clasic pentru putori. Clasic pentru romani. Se plang, si cand li se da solutia, dau in balbaieli jignesc si le curge putin o bala pe la colul gurii.
23
4
Da ce bah la Constanta se face medicina???
7
18
ai peste 65, ordonanta prevede sa stai acasa. doar la piata si cu pisica la plimbare in jurul blocului. la infectioase o cam freci. iei banii pe degeaba de la spitalul de infectioase. numai coronavirus ne mai scapa de o lipitoare ca tine.
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272