REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Studioul DreamWorks sărbătoreşte 25 de ani de existenţă printr-o expoziţie cu acces gratuit la Paris

Studioul DreamWorks sărbătoreşte 25 de ani de existenţă printr-o expoziţie cu acces gratuit la Paris

Replica API 15 octombrie 2020 | 00:00 1017

Studioul american DreamWorks Animation, producătorul unor celebre francize de animaţie precum "Shrek", "Kung Fu Panda" şi "Madagascar", printre ai cărui fondatori se află şi renumitul cineast Steven Spielberg, şi-a marcat cea de-a 25-a aniversare prin intermediul unei expoziţii cu acces gratuit, care a fost vernisată miercuri la Paris, informează AFP, citată de Agerpres.

Creat în octombrie 1994 de Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg şi David Geffen, acest studio hollywoodian se află la originea unor producţii animate devenite filme clasice ale genului, precum "The Prince of Egypt" (1998), "Shrek" (2001), "Madagascar" (2005) şi "Trolls" (2016).

Expoziţia pariziană prezintă sute de desene originale, inclusiv cele ale desenatorului francez Nico Marlet, dar şi tablouri şi ilustraţii digitale. "Sunt creaţii care nu au mai fost văzute niciodată şi în nicio altă parte a lumii", a declarat Jean-Jacques Launier, fondatorul muzeului şi comisarul expoziţiei.

Cinefili, părinţi şi copii vor putea totodată să asculte zeci de interviuri cu artiştii care au participat la realizarea acestor lungmetraje şi să afle o serie de informaţii şi secrete din culisele filmărilor.

American, dar în mare parte cosmopolit prin prezenţa multor desenatori şi ilustratori străini, studioul DreamWorks Animation "a fost mereu ataşat de ideea de a face filme cu intrigi care se derulează în diverse părţi ale lumii: în China, în Madagascar sau în Egipt", a explicat Jean-Jacques Launier.

Această expoziţie, care trebuia iniţial să se deschidă în luna martie, dar al cărei vernisaj a fost amânat din cauza crizei sanitare, se va desfăşura până pe 8 noiembrie la Muzeul Art Ludique din Paris.

Muzeul a fost transferat provizoriu într-un imobil din arondismentul VII din Paris, înainte de a se muta în sediul său renovat din gara Saint-Lazare în anul 2021. După evenimentul din Paris, expoziţia dedicată studioului DreamWorks Animation se va deplasa anul viitor la Chateau de Voltaire din Ferney, în estul Franţei, unde va rămâne deschisă între jumătatea lunii martie şi jumătatea lunii iunie.

Expoziţia include şi o parte dedicată reinterpretării basmelor şi legendelor, o tematică îndrăgită de acest studio american şi pe care acesta a abordat-o în multe dintre producţiile sale, inclusiv în filme precum "Puss in Boots" (2011) şi "Trolls" (2016), a cărui continuare, "Trolls World Tour" (2020) a intrat miercuri în cinematografele din Franţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272