REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Studiu: ceapa roșie ucide celulele canceroase

Studiu: ceapa roșie ucide celulele canceroase

Replica API 30 octombrie 2020 | 21:54 1438

Acest tip de ceapă are unele beneficii majore în ceea ce privește lupta împotriva cancerului, spun oamenii de știință.

Când gătești, nu știi dacă ar trebui să alegi ceapă roșie sau ceapă albă? Ei, bine, chiar dacă ceapă te poate face să plângi atunci când o toci, cu siguranță nu o să verși lacrimi după ce vei citi concluziile acestei noi cercetări din domeniul medical, scrie doc.ro.

Dintre toate tipurile de ceapă, cea roșie este cea mai eficientă în ceea ce privește distrugerea celulelor canceroase în cazul unor forme de cancer de colon și de cancer de san, potrivit unui studiu recent publicat în revista "Food Research Internațional", scrie rd.com. Iar acesta nu este singurul motiv pentru care ceapă roșie este considerată una dintre cele mai sănătoase legume pe care le poți mânca.

Cercetătorii de la Universitatea Guelph au îndepărtat un antioxidant (quercetina) din cinci tipuri diferite de ceapă și au plasat acest antioxidant în contac direct cu celulele din cancerul de colon. Ceapă roșie a ucis mai multe celulele din cancerul de colon decât oricare alt soi de ceapă, au observat oamenii de știință.

Se pare că nuanță mai închisă a cepelor roșii, care indică un nivel mai ridicat de antocianine, un pigment care crește eficacitatea quercetinei, ar putea să facă din cepele roșii niște luptători puternici împotriva cancerului.

"Antocianinele au un rol esențial în asigurarea culorii fructelor și legumelor, așa că este logic că ceapă roșie, care este cea mai închisă la culoare din familia ei, să aibă cea mai mare putere de combatere a cancerului", a declarat autorul studiului, Abdulmonem Murayyan.

Potrivit lui Abdulmonem Murayyan, "cepele roșîi activează anumite cai care încurajează celulele canceroase să moară. Aceste cepe roșii contribuie la crearea unui mediu nefavorabil pentru celulele canceroase și astfel împiedică comunicarea dintre celulele canceroase, lucru care inhibă dezvoltarea lor".

Desigur, oamenii de știință ne spun că nu ar trebui să "discriminăm" ceapă. Fiecare soi de ceapă oferă aceste beneficii. "Toate tipurile de ceapă reprezintă niște luptători puternici împotriva cancerului, datorită concentrațiilor ridicate de antioxidanți precum antocianinele și quercetina", spune Karen Ansel, autoarea unei cărți despre superalimente care ne ajută să ne vindecăm mai repede organismul. Dar ceapă roșie se află mai presus de toate soiurile cu care se înrudește, grație cantitățîi mari de pigment cum sunt antocianinele, pigmenți solubili în apă, care pot să aibă culoarea roșie, violet sau albastru.

Oamenii de știință speră să testeze efectele cepei roșîi pe oameni, în viitor. Până atunci, poți încerca să înlocuiești cu ușurință ceapă albă cu rudă ei, ceapă roșie, pentru a te bucură de beneficiile antioxidanților pe care această ii conține.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614