REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

STUDIU: Noul coronavirus rezistă câteva zile în măștile de protecție!

STUDIU: Noul coronavirus rezistă câteva zile în măștile de protecție!

Replica API 24 mai 2020 | 23:23 2017

Concluzii alarmante ale medicilor din Italia, privind măștile de protecție. Coronavirusul rezistă în straturile interne ale măștilor de protecție până la 4 zile, arată un studiu al Institutului Superior al Sănătății din Italia.

„În țesutul măștii particule virale infectate au fost detectate până la 24 de ore după contaminare, în timp ce în stratul interior al măștilor chirurgicale până la 4 zile mai târziu" - arată un studiu al Institutului Superior al Sănătății din Italia, publicat în presă. De asemenea, Covid-19 rezistă mai bine la temperaturi scăzute și în medii umede, conform Mediafax.

„Măștile lavabile trebuie folosite o singură dată și apoi puse imediat în mașina de spălat, fără a le așeza pe mobilier. Cele de unică folosință trebuie aruncate imediat după utilizare. În ambele cazuri, acestea ar trebui să fie atinse numai pe partea elastică, iar înainte de a le scoate și după mâinile trebuie spălate. În cele din urmă, măștile nu se aruncă pe jos: riscul de infecție este minim, dar impactul asupra mediului este ridicat" - arată studiul.

Potrivit epidemiologului Paolo D'Ancona, faptul că SARS-CoV-2 supraviețuiește nu înseamnă că transmite boala: dacă există puține particule virale, riscul de infectare este mai redus. „Din păcate, nu se cunoaște doza minimă pentru infectare, de asemenea, depinde de imunitatea fiecăruia. Prin urmare, trebuie să fim întotdeauna foarte atenți", spune Paolo D'Ancona, notează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasa ne Dane cu OMS al tau,ma cac pe tot ce afiseaza niste comunisti complice la atacul biologic venit din China!E plin de masti aruncate pe jos si daca era asa contagios virusul nu trebuiau stranse in recipiente speciale "BIO HAZARD"???Du te cu OMS ul tau in China,vrei?
2
0
Ca idee, singurele masti cat de cat sigure sunt cele omologate. 2. Virusul este de ordinul nanometrilor. 'Gaurile' din tesatura mastilor este de ordinul micronilor. 3. Direct de pe site-ul OMS : the official advice from the World Health Organization has been that only two types of people should wear masks: those who are sick and show symptoms, and those who are caring for people who are suspected to have the coronavirus. Nobody else needs to wear a mask, and experts have given several reasons for that.
1
1
special ca sa ne faca sa cumparam multe masti scumpe. Eu port o masca de bumbac facuta dintr un tricou alb de circa 30 zile. Acum e gri. Si are si muci pe ea. Si n am covid19. Nici temperatura. Maine la ora 22 o spal si o calc. O mai folosesc 30 zile. Pana nu se innegreste n o spal. Chilotii ii schimb la fel. Doar ca astept sa se ingalbeneasca.
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272