Studiu: Suplimentul alimentar care poate preveni atacul de cord
Studiu: Suplimentul alimentar care poate preveni atacul de cord
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestStudii referitoare la efectele celor mai consumate suplimente alimentare s-au încheiat cu rezultate contradictorii. Este vorba despre uleiul de peşte şi vitamina D.
Cercetări finanţate de guvernul american arată că, în doză obişnuită, acizii graşi omega 3 din uleiul de peşte nu au niciun efect în prevenirea cancerului. Nici a problemelor cardiovasculare grave.
Pentru doze mari, însă, au fost observate beneficii în reducerea riscului de atac de cord, un rezultat valabil în cazul persoanelor aflate deja sub tratament pentru reducerea colesterolului, scrie digi24.ro.
În ceea ce priveşte vitamina D, nu s-a observat niciun efect în reducerea incidenţei problemelor cardiovasculare sau a cancerului, dar pare să ajute la prevenirea metastazelor. Aici sunt însă necesare mai multe cercetări, spun oamenii de ştiinţă.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News