REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Studiul care RĂSTOARNĂ cazul COVID. În câte zile DISPARE riscul de infectare

Studiul care RĂSTOARNĂ cazul COVID. În câte zile DISPARE riscul de infectare

Replica API 25 mai 2020 | 07:33 4626

Un nou studiu ar putea da peste cap modul în care sunt tratate persoanele infectate cu COVID-19. Iată ce au descoperit specialiștii și în cât timp dispare riscul de infectare.

Un studiu făcut în Singapore arată că pacienţii nu mai transmit virusul după 11 zile de când au făcut COVID-19. Cercetarea arată că un test pozitiv nu înseamnă prezenţa virusului viu şi a posibilităţii de a-l transmite mai departe.

În România pacienţii cu COVID-19 pot sta în spital săptămâni la rând până să le iasă testul negativ, de două ori în decurs de o zi. În lume însă acest mod de a proceda cu pacienţii s-ar putea schimba curând.

Un studiu al specialiştilor în boli infecţioase din Singapore arată că pacienţii nu mai sunt contagioşi după 11 zile de când s-au îmbolnăvit de COVID-19, char dacă unii dintre ei ies pozitiv la test, scrie Bloomberg, citează Mediafax.

Testul pozitiv nu este echivalent cu prezenţa virusului viu şi a infecţiozităţii

Un test pozitiv nu este echivalent cu prezenţa virusului viu şi a infecţiozităţii. Asta susţin specialiştii de la Centrul Naţional de Boli Infecţioase şi a Academiei de Medicină din Singapore. Şi asta pentru că, după 11 zile de boală, virusul nu a putut fi izolat şi cultivat în laborator, pentru studiu.

Studiul este bazat pe observaţiile strânse de medici pe 73 de pacienţi, iar datele strânse de infecţionişti vor influenţa astfel modul în care vor fi externaţi pacienţii din spitale. Criteriile actuale luate în calcul, aşa cum se întâmplă şi în România, se bazează pe rezultatul negativ al testelor, ci nu pe gradul de infecţiozitate, scrie dcnews.ro

Autorităţile din Sănătate din Singapore spun că ar putea lua în calcul aceste noi informaţii atunci când vine vorba despre modul în care se face planul de management clinic al pacientului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se continua cu minciuna, pentru a continua si jaful din sanatate....
4
0
acest virus a fost anuntat ca o gripa mai rea; din tintar s-a facut armasar adica exagerarile depassc limita normalitatii!
11
5
Sunt interese mari la mijloc.
9
3
Am inteles ca acest virus nu este viu. E o mulecula cu invelis din grasime ce contine substante chimice. Se inmulteste foarte repede in organism si declanseaza o infectie care afecteaza organele deja bolnave, iar anticorpii nu mai fac fata si organismul cedeaza.
7
2
Nu mai dati stiri care nu sunt din sursa sigura si verificate.Virusul se transmite de pacientii aparent sanatosi,in primele 14 zile de la infectare,cand omul nici nu banuiste ca e infectat.Asta e problema cu acest virus.Tb testati majoritatea oamenilor pana acum,dar se pare ca se vrea infectarea a cat mai multor oameni pt a capata in acest fel o presupusa imunitate.Alta contradictie:ce imunitate daca unii infectati s-au reinfectat?Inca se tin ascunse multe lucruri,multe inca nu se cunosc,nici macar tratamentul corect,de aceea exista panica in populatie.Se pare ca tratamentul a ucis multi pacie
13
3
Ajunge cu minciunile ! Am fost manipulati destul ! Gata : ati facut bani ... ajunge !!!
17
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218