REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
12.9° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Studiul de fezabilitate pentru racordarea comunei Tuzla la gaze, finalizat. Iată variantele propuse!

Studiul de fezabilitate pentru racordarea comunei Tuzla la gaze, finalizat. Iată variantele propuse!

Replica API 22 iulie 2019 | 23:43 853

Studiul de fezabilitate privind înfiițarea distribuției de gaze naturale în comuna Tuzla a fost finalizat, a anunțat primarul Reșit Taner. În urma realizării studiului, au rezultat două soluții pentru alimentarea cu gaze naturale: racordarea la conducta de transport gaze naturale Pecineaga – Techirghiol și racordarea la SRM Fetești. Cele două variante urmează să fie analizate și va fi aleasă soluția optimă, a adăugat primarul Reșit Taner.

Administrația publică locală a comunei Tuzla face demersuri pentru racordarea localității la rețeaua de distribuție gaze naturale. În prezent, locuitorii folosesc pentru încălzirea locuințelor cât și pentru celelalte necesități, combustibili precum: lemne, cărbuni, peleți, curent electric, combustibil lichid ușor, butelii cu GPL etc.

Unul dintre pașii necesari pentru înființarea distribuției de gaze naturale în Tuzla era realizarea unui studiu de fezabilitate, care să identifice variantele optime, ținând cont de puterea economică a zonei. Iar studiul realizat a evidențiat două variante, după cum a precizat primarul Reșit Taner.

„Obiectivul este realizarea unei investiții durabile care va fi integrată în infrastructura existentă și corelată cu investițiile viitoare, în vederea conformării cu cerințele legislației în vigoare. În vederea alegerii soluţiei de alimentare cu gaze naturale s-a avut în vedere aspectul economic astfel încât cheltuielile totale legate de înfiinţarea distribuţiei de gaze naturale să fie cât mai mici, respectând normativele în vigoare.

În baza documentațiilor, în prezentul studiu de fezabilitate s-a luat în considerare dezvoltarea ulterioară a localității Tuzla, ținând cont de contextul economic actual și preconizat dar și de necesitatea alegerii unei soluții fezabile.

În urma realizării studiului de fezabilitate au rezultat două soluții de alimentare cu gaze naturale. Racordarea în conducta de transport de gaze naturale înaltă presiune Pecineaga-Techirghiol, şi racordarea în SRM Fetești (la ieșirea din SR Fetești – nod 2000). Acestea urmează a fi analizate și va fi aleasă varianta optimă.

În perioada următoare vor fi derulate demersurile de obținere a certificatului de urbanism precum și obținerea avizelor de finanțare a proiectului”, a afirmat primarul.

F.B.

Citește și: Ministerul Energiei a eliberat pentru ExxonMobil autorizaţia pentru foraje geotehnice la Tuzla

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cat a costat studiul pe care il putea face orice locuitor cu patru clase al comunei ??? Muie cu cacat hotilor !!!
5
8
Nu se face nimic fara binecuvantarea lui stroe. Asa ca, mai asteptati. Pana cand acest studiu nu va mai fi valabil.
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212