REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

SUA: 11 persoane ucise şi cel puţin alte şase rănite într-un atac armat în Virginia Beach

SUA: 11 persoane ucise şi cel puţin alte şase rănite într-un atac armat în Virginia Beach

Replica API 3 iunie 2019 | 00:00 288

Un angajat municipal nemulţumit a deschis focul vineri într-o clădire a administraţiei oraşului balnear Virginia Beach de pe coasta de est americană, ucigând 11 persoane şi rănind cel puţin alte şase înainte de a-şi pierde viaţa, transmite Reuters.

Şeful poliţiei din Virginia Beach, James Cervera, a declarat într-o conferinţă de presă că sunt în curs de anchetare circumstanţele în care s-a produs atacul armat, fără a furniza multe detalii. A precizat că printre persoanele rănite se află un ofiţer de poliţie.

Vineri, puţin după ora locală 16:00 (20:00 GMT) suspectul, "un vechi angajat nemulţumit", a intrat în clădire şi a început "imediat să tragă la întâmplare", a declarat Cervera, potrivit AFP. Incidentul a avut loc în clădirea numărul 2 a complexului centrului municipal, unitate ce găzduieşte birourile angajaţilor din domeniul lucrărilor publice şi al utilităţilor, situată lângă clădirea primăriei.

După sosirea forţelor de ordine, "suspectul a atras asupra unui ofiţer de poliţie, iar poliţiştii, la rândul lor, au deschis focul. Suspectul a decedat" a mai precizat şeful poliţiei din Virginia Beach.

"Aceasta este cea mai sfâşietoare zi din istoria Virginia Beach", a declarat primarul Bobby Dyer în conferinţa de presă comună cu şeful poliţiei. "Oamenii implicaţi sunt prietenii, colegii de muncă şi vecinii noştri", a declarat primarul, conform Reuters.

Problematica violenţei armate are o semnificaţie specială în Virginia, stat în care îşi are sediul National Rifle Association (Asociaţia Naţională a Armelor), cea mai veche organizaţie americană ce militează pentru dreptul cetăţenilor de a deţine arme.

În Virginia, un stat în mod tradiţional republican, dare care "se colorează" democrat pe măsură ce se urbanizează şi se diversifică, a avut loc în 2007 un atac armat sângeros, în care un student cu probleme psihice a ucis 32 de persoane în campusul Universităţii Virginia Tech.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272