REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

SUA: Campania lui Trump a fost „spionată“, susţine secretarul pentru justiţie

SUA: Campania lui Trump a fost „spionată“, susţine secretarul pentru justiţie

Replica API 12 aprilie 2019 | 00:00 326

William Barr

Campania prezidenţială a lui Donald Trump a fost "spionată" de agenţii federale americane, a afirmat miercuri secretarul american al justiţiei, William Barr, transmit AFP şi Reuters.

Barr, care încearcă să stabilească dacă această supraveghere a fost legală, a precizat într-o audiere în Senatul SUA că urmăreşte să adune "toate informaţiile cu privire la originile şi desfăşurarea activităţilor de informaţii împotriva campaniei lui Trump din 2016"

"Cred că au avut loc activităţi de spionaj. Întrebarea este dacă a fost justificat. Nu spun că nu a fost, dar trebuie să verific", a adăugat el.

Poliţia federală a SUA, FBI, a lansat încă din iulie 2016 o anchetă privind o interferenţă a Moscovei în campania prezidenţială, pentru a se interesa ulterior de contactele dintre anturajul candidatului republican şi Moscova, aminteşte AFP. În mai 2017, procurorul special Robert Mueller a fost numit să ancheteze suspiciunile de complot cu Rusia ce planau asupra lui Trump, devenit între timp preşedinte şi care a denunţat în repetate rânduri o "vânătoare de vrăjitoare" împotriva sa.

La 22 martie, Mueller i-a predat raportul final de anchetă lui Barr, care a făcut public un rezumat două zile mai târziu, iar marţi a indicat că va publica "într-o săptămână" întregul document, dar "curăţat" de anumite informaţii sensibile ori compromiţătoare, notează AFP.

Într-o audiere marţi în comisia pentru buget a Senatului, secretarul pentru justiţie a menţionat că intenţionează de asemenea să "verifice dacă nu au avut loc abuzuri de putere" din partea agenţiilor federale, "nu numai din partea FBI, ci a tuturor agenţiilor de informaţii".

În opinia sa, "probabil că au fost unele deficienţe în cadrul unui grup de responsabili din eşaloanele superioare" ale poliţiei federale şi ar putea fi necesar "să fie urmărite mai îndeaproape activităţile anumitor foşti responsabili", dar "nu este vorba de a deschide o anchetă cu privire la FBI".

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102