REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

SUA cer Gemaniei să participe la o misiune de securitate maritimă în regiunea Golfului

SUA cer Gemaniei să participe la o misiune de securitate maritimă în regiunea Golfului

Replica API 31 iulie 2019 | 00:00 404

Statele Unite ale Americii au solicitat în mod oficial Germaniei să participe alături de Franţa şi Marea Britanie la o misiune de asigurare a securităţii activităţilor comerciale în Strâmtoarea Ormuz, a anunţat marţi ambasada SUA la Berlin, relatează dpa.

''Am solicitat oficial Germaniei să se alăture Franţei şi Regatului Unit pentru a ajuta la asigurarea securităţii în Strâmtoarea Ormuz şi a lupta împotriva agresiunii iraniene'', a declarat purtătoarea de cuvânt a ambasadei, Tamara Sternberg-Greller.

''Membrii guvernului german au spus clar că libertatea de navigaţie ar trebui să fie protejată'', a spus ea. ''Întrebarea noastră este: protejată de către cine?'', a insistat purtătoarea de cuvânt.

Sechestrarea de către Iran a petrolierului britanic Stena Impero şi a unei alte nave MT Riah, sub pavilion panamez, în strâmtoarea Ormuz - o rută de transport maritim strategică între Iran şi Oman - a determinat Marea Britanie să propună trimiterea în regiune a unei misiuni de securitate maritimă.

Situaţia din Golf s-a tensionat după retragerea SUA în mai 2018 din acordul nuclear cu Iranul, gest urmat de reinstituirea unor sancţiuni severe din partea Washingtonului împotriva Teheranului. Tensiunile au escaladat în ultimele săptămâni odată cu atacurile împotriva unor petroliere în Golf, acţiuni atribuite de SUA Iranului, care dezminte orice implicare, conform agenţiilor internaţionale de presă. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca de obicei Germania este o tradatoare, se apropie de Rusia si ii face jocul, iar la o adica altii sa o apere.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108