REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

SUA: Donald Trump este pregătit pentru un „shutdown“ de lungă durată

SUA: Donald Trump este pregătit pentru un „shutdown“ de lungă durată

Replica API 6 ianuarie 2019 | 00:00 348

Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a apărat vineri cu toate forţele proiectul său de a construi un zid la "periculoasa" frontieră de sud a Statelor Unite, avertizând că este pregătit ca blocajul parţial al administraţiei federale ("shutdown") să dureze luni întregi, chiar mai mult de un an, transmite AFP.

Dacă şeful statului a vorbit despre discuţii "foarte, foarte productive", responsabilii democraţi pe care i-a primit la Casa Albă au făcut o prezentare mult mai puţin optimistă a întrevederii.

Noi discuţii sunt prevăzute în zilele următoare. "Am desemnat un grup, ne vom vedea în acest weekend", a declarat Donald Trump din grădinile Casei Albe.

Construirea unui zid la frontiera cu Mexicul este o problemă de "securitate naţională", a avertizat el. "Nu este un joc", a adăugat preşedintele american, subliniind în acelaşi timp "drumul parcurs" în negocierile cu adversarii săi politici.

Cu toate acestea, la ieşirea de la Casa Albă, liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer, şi noul "speaker" al Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, au făcut o trecere în revistă foarte diferită, amintind că discuţiile au fost "tensionate".

După cum a afirmat Chuck Schumer, Donald Trump a declarat că este pregătit ca blocajul să dureze "foarte mult timp, luni întregi, chiar ani". "Da, am spus asta", a confirmat liderul de la Casa Albă. "Nu cred că aşa va fi cazul, dar sunt pregătit", a adăugat el.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212