SUA: Fed a împrumutat băncilor americane 12 miliarde de dolari
SUA: Fed a împrumutat băncilor americane 12 miliarde de dolari
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestBanca centrală americană (Fed) a anunţat că, a împrumutat aproape 12 miliarde de dolari băncilor americane, în cadrul noului său dispozitiv, anunţat după falimentul SVB, pentru a le permite acestora să onoreze cererile de retragere ale clienţilor lor, notează AFP.
Fed s-a angajat duminică să împrumute băncilor fondurile necesare, într-un comunicat comun cu Departamentul Trezoreriei şi cu autoritatea de reglementare bancară, FDIC. Cei trei au prezentat o serie de măsuri menite să liniştească persoanele şi întreprinderile.
Instituţia monetară a mai indicat joi că, prin programul său obişnuit de împrumuturi pe termen foarte scurt, a împrumutat băncilor 152 de miliarde de dolari în cursul săptămânii trecute, faţă de abia 5 miliarde săptămâna precedentă.
În cele din urmă, 142,8 miliarde de dolari au fost împrumutate celor două entităţi create de autorităţile de reglementare americane pentru a succeda lui Silicon Valley Bank (SVB) şi Signature Bank, închisă automat duminică de autoritatea de reglementare americană.
A treia bancă, Silvergate, apropiată de mediul criptomonedelor, a fost, de asemenea, închisă. Joi, First Republic, a 14-a bancă americană după mărimea activelor şi aflată în centrul furtunii de câteva zile, a fost salvată de 11 mari bănci americane. Acestea s-au angajat să plătească un total de 30 de miliarde de dolari în depozite.
Acest lucru a mărit bilanţul Fed cu 297 de miliarde de dolari, în curs de reducere din iunie, după ce a cumpărat titluri de valoare în timpul pandemiei COVID-19 pentru a inunda piaţa cu lichidităţi şi a-i permite să continue să funcţioneze.
Această nouă majorare a bilanţului său ar urma să atârne în balanţă marţi şi miercuri, în cursul următoarei şedinţe a Fed, când aceasta va decide dacă va creşte din nou dobânzile. Injectarea de lichidităţi în economie este contrară obiectivului principal al Fed, care este, în prezent, de a limita inflaţia, potrivit agerpres.ro .
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.