REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

SUA: Festivalul de muzică Coachella revine după trei ani de pauză din cauza pandemiei de COVID-19

SUA: Festivalul de muzică Coachella revine după trei ani de pauză din cauza pandemiei de COVID-19

Replica API 18 aprilie 2022 | 00:00 286

Celebrul festival internaţional de muzică Coachella începe vineri, după o pauză de trei ani din cauza pandemiei de COVID-19, sute de mii persoane fiind aşteptate în California cu această ocazie, relatează AFP.

Evenimentul de amploare are loc pe parcursul a două weekenduri a câte trei zile şi dă startul concertelor din timpul verii. Anul acesta sunt aşteptate celebrităţi precum Billie Eilish, Harry Styles şi Weeknd, precum şi trupa Swedish House Mafia, citează Agerpres.

Ediţia din 2020 a festivalului a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus şi a fost urmată de doi ani de anulări haotice, schimbări ale datelor concertelor şi modificări de program.

După o pauză de trei ani, Coachella este văzut ca un eveniment-test pentru o industrie încă instabilă după pandemia de COVID-19.

Organizatorii au anunţat că nu vor cere dovada vaccinării, purtarea măştii sau respectarea distanţei sociale.

Festivalul se desfăşoară în principal în aer liber şi sunt aşteptaţi zilnic circa 125.000 de entuziaşti din toată ţara şi din străinătate.

Două centre de testare pentru COVID-19 vor fi disponibile la faţa locului. Jose Arballo, un purtător de cuvânt al autorităţilor sanitare locale, a declarat că numărul locaţiilor unde pot fi efectuate testări va creşte în zonă.

Chiar dacă cazurile au scăzut drastic din ianuarie în ţară, numărul infectărilor începe iar să crească, ajungând în medie la circa 31.000 de cazuri zilnice, potrivit Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA.

Unele universităţi au reintrodus obligaţia purtării măştii, însă restricţiile rămân minime în cea mai mare parte a ţării, inclusiv în California.

Printre alţi artişti de renume care vor concerta la festivalul Coachella anul acesta se numără Megan Thee Stallion, Phoebe Bridgers şi Doja Cat.

The Weeknd şi Swedish House Mafia au fost adăugaţi pe afiş în ultimul moment, după ce Kanye West s-a retras.

Travis Scott a renunţat, de asemenea, să mai participe după busculada soldată cu morţi din timpul concertului său din Houston anul trecut.

Alte concerte programate sunt cele ale trupei franceze L'Impératrice, superstarului Stromae, DJ-ului palestinian Sama' Abdulhadi şi sud-africanului Black Coffee.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272