REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SUA se retrag din acordul în dosarul nuclear iranian!

SUA se retrag din acordul în dosarul nuclear iranian!

Replica API 9 mai 2018 | 09:47 384

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi, la Casa Albă, că Statele Unite se retrag din acordul în dosarul nuclear iranian, pe care l-a catalogat drept ”defectuos la baza sa”, relatează The Associated Press. ”Lucruri măreţe” pot avea loc pentru poporul iranian în urma anunţul retragerii Statelor Unite din acest acord nuclear global, a declarat el.

Iranienii vor dori într-o bună zi ”să încheie un acord nou şi durabil”, iar ”atunci când o vor face eu sunt pregătit, doresc şi sunt capabil” de acest lucru, a spus locatarul Casei Albe. Un nou acord poate conduce la ”pacea şi stabilitatea pe care o dorim cu toţii în Orientul Mijlociu”, a apreciat el. În pofida unor presiuni ale unor aliaţi europeni, Trump şi-a îndeplinit această promisiune din campanie de a ieşi din acordul încheiat de predecesorul său democrat Barack Obama.

Iranienii au criticat dur intenţia preşedintelui republican de a se retrage din acord.

Şeful statului american a semnat marţi un memorandum prezidenţial cu privire la retragerea din acest acord, încheiat în 2015, şi intenţionează să reimpună sacţiunile americane regimului iranian. Trump a subliniat în acest discurs adresat naţiunii că va reinstitui cel mai dur nivel al sancţiunilor. El a avertizat orice ţară să nu ajute Guvernul iranian. ”America nu va fi ţinută ostatica şantajului nuclear” şi nu va permite ”unui regim care scandează «Moarte Americii»” să aibă acces la arme nucleare. Donald Trump a precizat că a luat această decizie după ce s-a consultat cu aliaţii Statelor Unite. El a denunţat acest text drept ”un acord părtinitor oribil”, bazat pe o minciună, relatează The Associated Press. El a spus că dacă ar permite menţinerea acordului, în curând va avea loc o cursă a înarmării.Un acord constructiv ar fi putut să fie încheiat în 2015, însă nu s-a întâmplat aşa, a denunţat el. Trump a catalogat Iranul drept un ”regim de mare teroare”. ”Nicio acţiune a regimului nu a fost mai periculoasă decât cursa sa a înarmării nucleare şi a mijloacelor de a le lansa”, a apreciat locatarul Casei Albe.

Sursă: News.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
America first !
0
2
america is the best terorist in the world
4
1
Toilet paper
1
0
Iranul este un mare exportator de petrol care nu accepta dolari ca plata. China este cel mai mare client al Iranului care achita petrolul cu aur. Japonia la fel. India la fel. Acesta este pericolul major pentru USA pentru ca dolarii tipariti de ei la misto nu mai sunt acceptati. Povestea cu dosarul nuclear este o motivatie falsa care prinde la publicul occidental.
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108