REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

SUA: Un judecător validează crearea primei săli de injectare controlată a drogurilor, însă decizia va fi contestată în apel

SUA: Un judecător validează crearea primei săli de injectare controlată a drogurilor, însă decizia va fi contestată în apel

Replica API 27 februarie 2020 | 00:00 429

Un judecător federal din Philadelphia a confirmat joi o decizie care autorizează crearea primei săli de injectare controlată a drogurilor în SUA, dar procurorul federal a anunţat deja că va face apel, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Proiectul a fost lansat de asociaţia Safehouse, creată special pentru această ocazie, şi beneficiază de sprijinul autorităţilor locale şi al primarului Jim Kenney, precum şi al procurorului local, Larry Krasner.

Însă procurorul federal, care este în subordinea directă a Departamentului de Justiţie, s-a aliniat poziţiei administraţiei preşedintelui Donald Trump, care s-a opus deschiderii acestei săli, al cărei loc de implementare nu a fost încă anunţat.

Comparând locul cu o 'crack house' (spaţiu abandonat unde se consumă clandestin droguri), procurorul invocă o lege federală care interzice deschiderea şi exploatarea oricărui loc destinat fabricării, comercializării sau consumului de droguri.

Însă într-o primă decizie, stabilită la începutul lunii octombrie, judecătorul federal Gerald McHugh a concluzionat că "scopul ultim al instalaţiei Safehouse era de a diminua consumul de droguri, nu de a-l facilita".

Marţi, acelaşi magistrat a confirmat decizia şi a respins un recurs al guvernului.

"Suntem în dezacord cu decizia şi intenţionăm să înaintăm apel imediat", a reacţionat procurorul federal William McSwain, citat în comunicat.

Primarul Jim Kenney a salutat decizia şi a spus că municipalitatea intenţionează să îi sprijine pe operatorii privaţi care ar dori să instaleze la Philadelphia săli de injectare controlată.

Mai multe alte oraşe din SUA şi-au exprimat interesul pentru crearea de astfel de centre, cum ar fi New York, al cărui primar, Bill de Blasio, a spus în mai 2018 că vrea crearea a patru săli, pe baza unui raport al autorităţilor sanitare municipale.

Însă de atunci planul s-a oprit. Responsabilul cu probleme sanitare din statul New York, Howard Zucker, a evidenţiat, în februarie 2019, riscul juridic reprezentat de instalarea unei săli.

O decizie definitivă în acest dosar din Philadelphia, în apel sau în faţa Curţii Supreme, este, prin urmare, extrem de aşteptată, la New York, dar şi în oraşe precum Seattle sau Denver, sunt astfel de proiect sunt în aşteptare.

Un proiect de lege care prevede crearea a şase săli la San Francisco a fost adoptat de Adunarea deputaţilor din California, dar este încă blocat în Senatul local.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se cunoaste ca esti un drogat , pupincuritul vestului
1
0
308 - si cu toate acestea detin suprematia pe planeta, oare de ce? nu cumva pentru ca spre deosebire de primitivi tampi ca tine au capacitatea de a invata si intelege? Luati aminte romani barbari si primitivi! Oamenii au dreptul de a se droga! Avem baze militare americane, arme americane, produse americane de ce nu avem si legi americane? Nu avem inca mentalitatea? O vom avea! Iar pe militienii securisti ca sss ii vom executa!
0
2
natie de perversi si drogati
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614