REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

SUA: Un raport ministerial atrage atenţia în legătură cu suprapopularea din centrele de reţinere a migranţilor

SUA: Un raport ministerial atrage atenţia în legătură cu suprapopularea din centrele de reţinere a migranţilor

Replica API 4 iulie 2019 | 00:00 345

Departamentul Securităţii Interne (DHS) din SUA a recunoscut marţi riscurile reprezentate de suprapopulare şi insecuritate în centrele de reţinere a migranţilor clandestini în Texas, unde unii aleşi democraţi au denunţat condiţiile de viaţă "îngrozitoare", relatează AFP.

"Suntem îngrijoraţi de suprapopularea şi detenţia prelungită care reprezintă un risc imediat pentru sănătatea şi securitatea agenţilor şi ofiţerilor DHS, precum şi a deţinuţilor", se arată într-un raport al Inspecţiei Generale a DHS, un organism de supraveghere internă.

Membri ai DHS au vizitat în iunie cinci centre de reţinere situate în apropiere de frontiera mexicană, care se confruntă de câteva luni cu una aflux masiv de migranţi ce încearcă să intre ilegal pe teritoriul american.

În mai, 144.000 de persoane au fost arestate şi plasate în detenţie de către Poliţia de Frontieră (CBP). Însă există un deficit de locuri în aceste structuri, precum şi în centrele de primire unde minorii şi familiile sunt în mod normal transferate.

Unii minori neînsoţiţi cu vârste mai mici de şapte ani aşteptau să fie transferaţi de peste două săptămâni, în contextul în care aceşti copii trebuie în mod normal să fie predaţi familiei lor sau să fie luaţi în grijă de agenţi guvernamentali în 72 de ore, se precizează în raport.

Anchetatorii evocă lipsa de acces la duş, la mâncare caldă sau la haine de schimb, condiţii de detenţie care nu corespund normelor Departamentului Securităţii Interne. La raport au fost ataşate şi fotografii cu deţinuţi înghesuiţi în celule pline sau în camere separate de grilaje, unii purtând măşti pe gură. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Migrantii daca nu pot sa isi tina copii, sa nu ii mai faca.Fac copii cu ghiotura si altii sa ii tina.Parca ar fi ciini sau pisici comunitare, fara sa anticipeze consecintele.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272