REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Subalternii lui Nicolae Ciucă ar putea primi lefuri cu 15% mai mari pentru 'complexitatea muncii'

Subalternii lui Nicolae Ciucă ar putea primi lefuri cu 15% mai mari pentru 'complexitatea muncii'

Valentina CAMARA 3 noiembrie 2022 | 00:00 747

Deputatul USR Alin Apostol susține că partidele din coaliția de guvernare au votat în comisiile parlamentare un amendament care prevedere creșterea angajaților din cancelaria premierului pentru 'complexitatea muncii'.

„Pe nepregătite, ne-am trezit cu un amendament nediscutat și neanalizat, vârât direct pe gât chiar in timpul desfășurării comisiei. Subiectul zilei erau cu totul altul: creșterea salariilor celor din Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC). Ne-am trezit cu un amendament direct pe ecrane, care ....ce să vezi...propune si altceva: creșterea salariilor angajaților din Cancelaria Prim-Ministrului cu 15%”, a scris deputatul, pe pagina sa.

Potrivit acestuia, amendamentul votat este următorul: "Funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul Cancelariei Prim-ministrului și Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică li se aplică prevederile pct. 3 al notei finale de la Cap. I lit. A pct. I al Anexei nr. VIII și, respectiv, cele ale pct 3 al notei finale de la Cap. II lit. A pct. I al Anexei nr. VIII din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare."

„La momentul asumării acestui amendament: PSD-PNL-UDMR și AUR au spus ca susțin si am fost întrebați: USR ce face? Mi s-a părut bizară maniera cum a fost impus acest amendament și mai ales apariția Cancelariei Prim-ministrului pe lângă DNSC. În calitate de secretar al comisiei, am decis că USR nu susține și am votat împotriva lui. Temerile mi s-au confirmat, când după votul amețitor, descopăr la pct. 3 al notei finale (de la Cap. II lit. A pct. I al Anexei nr. VIII din Legea-cadru nr. 153/2017") următoarele: "...beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%." Așa se nasc legile, oameni buni. Lansezi măriri de salarii pentru o anumită categorie protejată politic, creezi o atmosferă amețitoare și cine pică-n plasă...pică”, a adăugat Apostol, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca pentru a-l intelege pe analfabetul hotz iti trebuie translator si consilieri ! Eu sunt de acord sa nu folosesc injurii si cuvinte obscene dar la asa stiri...Multa mwie ciucanezului si angajatilor !!!
3
0
ba,dar in fisa postului nu scrie ce trebuie sa faca ipochimenul?ce tot ii dati cu sporuri,nu vrea.nu poate,sa caute de lucru.Pe noi la privat ne intreaba cineva,ba ,e greu,nu mai vrei niste bani?De unde atita dezmat pe bani publici,nu exista curte de conturi??? Complexitate,tradus,mai lucreaza cite ceva .Inainte taiau frunze la ciini,acum daca mai si lucreaza putin,le trebuie sporuri.Ca la g****i,spor de degete tastatura,radiatii din cer,stat pe scaun,etc.
3
0
Su stau si ma intreb.....cat mai induram????
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272