REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Suedezii au anunţat că susţin aderarea României la spaţiul Schengen

Suedezii au anunţat că susţin aderarea României la spaţiul Schengen

A.F. 28 noiembrie 2022 | 21:13 636

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a anunțat luni seara că Suedia susține aderarea României la Spațiul Schengen. Aurescu a salutat poziția favorabilă exprimată de suedezi cu privire la aderarea României la Schengen.

Bogdan Aurescu

„Vă mulțumesc foarte mult, domnule Ardalan Shekarabi, pentru declarația pozitivă de astăzi cu privire la aderarea României la Schengen, în urma discuției noastre bune și cuprinzătoare din 22 noiembrie”, a scris ministrul de externe, pe Twitter.

„Aderarea României va face Uniunea Europeană mai sigură”, a adăugat Aurescu.

La rândul său, social-democratul suedez Ardalan Shekarabi i-a mulțumit ministrului Bogdan Aurescu pentru dialog și pentru „cooperarea excelentă”, scrie digi24.ro.

Victor Negrescu: Social-democraţii suedezi susțin aderarea României la Schengen

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a precizat că social-democraţii suedezi au anunţat, în urmă cu puţin timp, că susţin aderarea României la spaţiul Schengen.

„Social-democraţii suedezi au anunţat, în urmă cu puţin timp, că susţin aderarea României la spaţiul Schengen. Iată că din nou Partidul Social Democrat îşi îndeplineşte cu responsabilitate datoria faţă de români. Suntem iar singurii care ne-am făcut treaba la nivelul familiei noastre politice. Purtătorul de cuvânt, Ardalan Shekarabi, a declarat clar ceea ce spuneam de câteva săptămâni, că niciodată nu s-au opus, ci doar au cerut guvernului de dreapta să îşi asume şi să explice deciziile pe domeniul afacerilor europene întrucât parteneriatul lor cu extrema dreaptă nu este viabil”, a scris Victor Negrescu, luni, pe Facebook.

El a mai spus că „nu vom cere ca cei din opoziţie să îşi ceară scuze pentru faptul că au pus în pericol aderarea României la spaţiul Schengen, dar le vom cere să se implice pentru a înlătura piedicile puse de guvernele de centru-dreapta din Olanda şi Austria”.

„Hai, România! Nu ne lăsăm. Voi continua săptămână aceasta discuţiile cu parlamentarii din ţările membre reticente”, a conchis Negrescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920