REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.1° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Suedia recunoaşte realitatea amară. Unde a GREŞIT în lupta cu pandemia

Suedia recunoaşte realitatea amară. Unde a GREŞIT în lupta cu pandemia

Replica API 10 mai 2020 | 09:53 3293

Suedia, unde restricţiile pentru încetinirea noului tip de coronavirus sunt mai suple decât în alte state din Europa, recunoaşte astăzi că a eşuat în a-şi proteja bătrânii. Dintre cele circa 3.200 de decese înregistrate în Suedia de la începutul epidemiei, aproape jumătate au avut loc în căminele pentru vârstnici, informează duminică AFP.

În ultimele săptămâni, mass-media locală a revenit asupra condiţiilor de muncă din azilurile de bătrâni, afectate de penuria de mijloace de protecţie. Afectate în asemenea măsură încât unele au preferat să nu mai funcţioneze, iar altele au înregistrat o lipsă acută de personal.

Potrivit unor mărturii, unii seniori au fost de asemenea contaminaţi în timpul spitalizării lor pentru alte tratamente, apoi trimişi în aziluri unde au răspândit virusul, scrie Agerpres.

Suedia a susţinut că a făcut din protejarea persoanelor de peste 70 de ani o prioritate, însă, la 28 aprilie, 90% dintre victimele coronavirusului în această ţară aveau cel puţin 70 de ani. "Nu am reuşit să ne protejăm bătrânii (...). Este un eşec pentru întreaga noastră societate. Trebuie să tragem învăţăminte din asta, această pandemie nu s-a încheiat încă", a declarat la televiziunea publică suedeză ministrul sănătăţii şi problemelor sociale Lena Hallengren.

În faţa crizei sanitare, Suedia a menţinut deschise şcolile, cafenelele şi restaurantele. Autorităţile îi îndeamnă pe cetăţeni să-şi asume responsabilităţile şi să urmeze recomandările autorităţilor sanitare. La fel ca ţările nordice vecine, Suedia a interzis vizitele în azilurile de bătrâni de la sfârşitul lui martie, însă a înregistrat aici mult mai multe decese.

Spre deosebire de Finlanda sau Norvegia, în Suedia căminele de bătrâni sunt adesea imense complexuri cu sute de rezidenţi, dintre care mulţi cu o stare de sănătate proastă şi sunt dependenţi. Aceştia constituie "un grup foarte vulnerabil", potrivit lui Henrik Lysell de la Consiliul sănătăţii şi protecţiei sociale.

În regiunea Stockholm, epicentrul virusului în Suedia, 55% dintre azilurile de bătrâni au înregistrat până acum cazuri de COVID-19, potrivit autorităţilor sanitare locale. Principalul sindicat suedez al angajaţilor municipali, Kommunal, denunţă condiţiile de muncă precare. Potrivit estimărilor organizaţiei, în martie circa 40% din personalul azilurilor de bătrâni din Stockholm era format din lucrători necalificaţi, angajaţi pe baza unor contracte pe termen scurt şi plătiţi cu ora, iar 23% erau interimari, scrie dcnews.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A vorbit o feminista leftarda din Suedia si atat, conform statisticilor, raportat la numarul de locuitori Suedia e sub Spania, Italia sau Franta ca medie de infectari si morti... Si acum la suedezi au populatia imunizata deja, virusul nu se va mai raspandi.
3
4
A meritat sa tii restaurante, hoteluri, cafenele si altele deschise, dar sa ai un nr record de morti? Aceste guverne ar trebui judecate de tribunale internationale. Aceste guverne au ucis oameni. Trebuie sa plateasca.
8
8
Declaratia ii apartine lui Henrik Lysell, nu Suediei. Suedia nu vorbeste, nu recunoaste si nu face nimic. Cand o tara o sa vorbeasca va anunt eu, pana atunci mai bine recunoasteti voi ca nu prea le-ati avut cu scoala.
10
1
Au crapat 1600 de bosorogi, care-i problema?
2
11
se liberalizeaza ...piata si la noi!o sa fie o nebunie de ...pandemie!
11
2
Pai in franta , anglia, Italia, Spania, Austria unde sunt muuult mai multi morti au murit tinerii ? Suedia insa a scapat ocazia sa isi terorizeze masele de cetateni. Aici e eroarea nu au respectat pandemia.
10
5
toata lumea ii lauda pe SUEDEJI.na ca si ei au gafat-o!
6
9
Esti proasta sau prost cu P mare si placat cu aur de la Cartier!GATES SOROS SI RESTUL SUNT DUSMANII OMENIRII,JFK jr a incercat din primul numar al revistei sale GEORGE sa ne dea indicii despre cine l a ucis pe JFK!Cautati si informati va singuri!
11
8
Nu a declarat Suedia ca a gresit si nu a inchis nimic,v-ati gasit voi sa va dati cu parerea.
9
7
nu se spune cati migranti sunt printre cei morti, surprize, surprize. octogenarii oricum erau in stand-by, sa vedem cati din tinerii de azi mai apuca varste inaintate.
10
0
nu conteaza cine ce voteaza,conteaza cine numara,in toata peninsula scandinaviei nu s-a izolat nimeni in casa,ce sa mai zici ca la minsk s-a organizat siparada militara de 9 mai,probabil ca acolo a fost schimbat cel care se ocupa de coit si a fost pus vreo sluga jidaneasca asa ca noi,muie iohanis,muie penele
6
7
care tipau ca din gura de sarpe ca statul in casa este o conspiratie a UE, a lui Gates, Soros si a Guvernului Romaniei ca sa decimeze populatia celor peste 65 de ani, ca vezi Doamne uitate la suedezi ca nu iau nicio masura si uite ce bine e? Acum v-ati lamurit senililor ca sunteti tinuti in casa ptr ca TOATA lumea doreste sa va protejeze? Oricum acum este momentul cel mai bun sa va mutati in Suedia, daca se poate in caminele ptr seniori!
21
21
Si cind te gandesti ca unii de pe la noi ne umpleau capul in fiecare zi cu eficacitatea sistemului suedez..La numaul de morti la milionul de locuitori trage la top.
14
10

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272