REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Sulfina Barbu propune revocarea mandatului parlamentarilor care absentează 50%

Sulfina Barbu propune revocarea mandatului parlamentarilor care absentează 50%

Replica API 10 noiembrie 2012 | 00:00 208

Sulfina Barbu a susţinut vineri, într-un comunicat de presă remis NewsIn, că va propune modificarea Constituţiei astfel încât parlamentarilor care absentează mai mult de 50% din timpul de lucru să le fie revocat mandatul, iar în colegiul pe care îl reprezintă să aibă loc alegeri parţiale.

,,La finalul legislativului 2008 - 2012 a devenit evident că absenteismul aleşilor neamului din Parlament este o pată neagră pe obrazul celei mai reprezentative instituţii. Am constatat că au fost făcute multe propuneri de modificare a Constituţiei dar nici una nu a abordat şi problema absenteismului din Parlament", a spus ea într-un comunicat de presă. Vicepreşedintele PDL a precizat că va propune modificarea Constituţiei astfel încât parlamentarilor care absentează 50% din timpul de lucru să le fie revocat mandatul. ,,De aceea, propun modificarea Constituţiei României, astfel încât parlamentarilor care absentează mai mult de 50% din timpul de lucru în Parlament să le fie revocat mandatul, iar în colegiul pe care îl reprezintă să aibă loc alegeri parţiale. Parlamentarii nu sunt cu nimic mai presus decât orice alt cetăţean al acestei ţări. Un elev care absentează nemotivat de la şcoală este în cele din urmă exmatriculat. Un angajat care lipseşte de la locul de muncă are salariul tăiat şi în cele din urmă este concediat", a punctat democrat-liberala. De asemenea, deputatul PDL a mai spus că în cel mai scurt timp va demara o campanie de strângere de semnături pentru a susţine această propunere de modificare a Constituţiei. ,,Doar unii parlamentari nu vin la muncă şi cu toate acestea îşi primesc indemnizaţia integral şi îşi duc până la capăt mandatul de patru ani. Fac această propunere mai degrabă cetăţenilor decât clasei politice, pentru că cetăţenii au dreptul constituţional de a modifica Constituţia. Vom demara în curand o campanie de strângere de semnaturi pentru a susţine această propunere de modificare a Constituţiei", a conchis Sulfina Barbu.

Sursa:Newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272