REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Sultan Sulayem din Dubai bagă 50 de milioane de euro în Portul Constanța

Sultan Sulayem din Dubai bagă 50 de milioane de euro în Portul Constanța

Andreea VREJOIU 3 mai 2023 | 00:00 10602

ConstanÈ›a South Container Terminal SRL, unul dintre cei mai mari operatori portuari, deÈ›inută de colosul DP World, controlat de Sultan Ahmed Bin Sulayem din Dubai, bagă peste 40 de milioane de euro în Portul ConstanÈ›a. Mai exact, DP Word intenÈ›ionează să construiască un terminat multimodal cu platformă portuară. În acest sens a fost lansată o procedură de licitaÈ›ie pentru achiziÈ›ionarea serviciilor de proiectare tehnică, asistență tehnică, dar È™i execuÈ›ie, valoarea pusă la bătaie fiind de 196.929.854,66 de lei, fără TVA, bani proveniÈ›i din fonduri ale Uniunii Europene, prin POR 2014-2020. DP World controlează circa 10% din transportul mondial de mărfuri, cu un rulaj de 70 de milioane de containere.

Sultan Sulayem din Dubai baga 50 de milioane de euro in Portul ConstantaPortul Constanța Sud Agigea

DP World, prin ConstanÈ›a South Container Terminal SRL, are în plan dezvoltarea unui terminal multimodal în Portul ConstanÈ›a Sud. Motiv pentru care a fost lansată o procedură de licitaÈ›ie în vederea achiziÈ›ionării serviciilor de proiectare, verificare tehnică, asistență tehnică, dar È™i execuÈ›ia lucrărilor pentru construire terminalului multimodal cu platformă portuară, anexe tehnice, reÈ›ele edilitare exterioare, branÈ™amente la reÈ›ele edilitare È™i orgnizarea de È™antier. ConstrucÈ›ia ar urma să fie edificată în zona de dezvoltare D pe MOL II – S Portul ConstanÈ›a Sud.

Sultan Sulayem din Dubai baga 50 de milioane de euro in Portul ConstantaPortul Constanța Sud Agigea

Terenul studiat are o suprafață de 11.8766 de mp. Necesitatea investiÈ›iei este justificată de insuficienÈ›a spaÈ›iilor de transport È™i stocare a mărfurilor care nu au È›inut pasul cu necesitățile actuale de stocare È™i manipulare. ExecuÈ›ia lucrărilor ce fac obiectul prezentei proceduri presupune amenajarea pe Molul II-S din Portul Constanta Sud, în zona danelor 126-130. În acest scop, realizarea investiÈ›iei va include următoarele componente: platforme portuare È™i lucrări hidrotehnice; reÈ›ele de alimentare cu apă potabilă, incendiu È™i canalizare menajeră È™i pluvial; reÈ›ele electrice È™i curenÈ›i slabi; clădiri/arhitectură/rezistență.

Sultan Sulayem din Dubai baga 50 de milioane de euro in Portul ConstantaCosmin Cârstea, administrator al ConstanÈ›a South Container Terminal SRL

ConstanÈ›a South Container Terminal SRL a fost înfiinÈ›ată în anul 2003 È™i are sediul în Portul ConstanÈ›a Sud Agigea.

Sultan Sulayem din Dubai baga 50 de milioane de euro in Portul Constanta Sultan Ahmed Bin Sulayem

Administrator al societății este Cosmin Cârstea, firma fiind deÈ›inută de colosul DP World, controlat de Sultan Ahmed Bin Sulayem din Dubai.

Sultan Sulayem din Dubai baga 50 de milioane de euro in Portul ConstantaPetrică Buduru

Și Petrică Buduru bagă 26 de milioane de lei în Portul ConstanÈ›a!

Fostul fotbalist È™i preÈ™edinte al echipelor de fotbal Farul ConstanÈ›a È™i Astra Giurgiu, Petrică Buduru, vrea să devină investitor în Portul ConstanÈ›a. Societatea administrată de el, Astra Oil Prod SRL, intenÈ›ionează de construiască un terminal de produse petroliere în incinta Portului ConstanÈ›a, Dana 97. Societatea fostului fotbalist intenÈ›ionează dezvoltarea unui terminal de produse petroliere, construit după standardele actuale, moderne È™i inovative, utilizând unele dintre cele mai performante echipamente din România È™i din țările apropiate, care permit descărcarea, încărcarea, păstrarea È™i transbordarea produselor din petrol uÈ™or È™i greu. Terminalul de produse petroliere va utiliza amplasamentul parcelei 51 È™i infrastructura existentă în zona fluvio-maritimă a portului ConstanÈ›a, respectiv dana 97 ce fac obiectul contractului de închiriere nr. CNAPM - 07399 -IDP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stire a la Replica de Cta! În acest sens a fost lansată o procedură de licitație pentru achiziționarea serviciilor de proiectare tehnică, asistență tehnică, dar și execuție, valoarea pusă la bătaie fiind de 196.929.854,66 de lei, fără TVA, bani proveniți din fonduri ale Uniunii Europene, prin POR 2014-2020 Ori baga arabul ori Uniunea Europeana In titlu scrie 50 milioane ,in articol 40 milioane! Cine si ce sa inteleaga din articol! Scrise de toti neavenitii! Presa te dezinformeaza mai mult.decat informeaza!
5
0
Portul este o relicva inapoiata in degradare ca si orasul si tara iar investitiile astea nu sunt decat niste picaturi de apa intr-un desert si vor avea acelasi efect; escrocii din guvern mizeaza pe pozitia strategica extrem de favorabila a portului - singura care l-a salvat de la faliment
4
1
daca noi ne furam caciula intre noi, strainii investesc. nu ne vindem tara, dar cheltuim banii tarii aiurea.
2
0
adica din bani POIM de la statul roman
3
0
ia vedeti pe ce filiera a intrat asta de a a luat bani de la ue si isi face stat in stat in portul constanta !!! nu cumva cineva din guvern face jocurile pentru terti in defavoarea statului roman ???
13
2
ma pentru niste Parveniti sunt fonduri europene si aprobate dar pentru noi nu sunt APC nu putea sa acceseze si sa faca dar
16
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272