REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Sumele pe care le încasează vedetele la evenimente

Sumele pe care le încasează vedetele la evenimente

Replica API 22 mai 2022 | 16:51 1034

Multe vedete din țară sunt chemate la evenimente private, dar sumele pe care fanii trebuie să le scoată din buzunar sunt uriașe. Andra, Smiley, Theo Rose sunt cei mai căutați artiști, iar spectacolul lor este pe măsură.

După doi ani de pandemie în care concertele au fost interzise, artiștii și-au reluat activitatea. Vedetele din țară sunt foarte căutate la evenimentele private, dar diferențele de onorariu sunt chiar și de 11.000 de euro.

Alin Oprea, solistul de la Talisman, a dezvăluit cât costă ca un artist să vină la un eveniment privat. Andra, Smiley și Theo Rose sunt la mare căutare, dar un spectacol de 45 de minute ajunge la sume uriașe.

”Cererea și numărul de evenimente sunt mult mai mari decât în 2019. Cine este acum în vogă este mai scump, iar cine a intrat într-un con de umbră a devenit mai ieftin. Unele tarife au mai crescut, altele au mai scăzut. Pare a fi un an extraordinar pentru activitatea artistică”, a spus artistul.

Cei mai căutați artiști din țară

Alin Oprea a declarat că cei mai căutați artiști sunt Carla s, The Motans, Jador, Andra, Smiley, Oana Radu și Theo Rose, dar fanii trebuie să scoată din buzunar mulți bani pentru a îi admira. Nici manele nu sunt uitate la evenimente.

”Carla s, The Motans, Jador, Andra, Smiley, Oana Radu și Theo Rose sunt cei mai solicitați. Însă, și trupele de legendă merg foarte bine, în mod constant, adică Holograf, Compact, Talisman și Iris, în virtutea zecilor de hit-uri lansate de-a lungul anilor. Cam acestea sunt capetele de afiș la orice eveniment mare! Manelele merg și ele bine. Vali Vijelie, Adi Minune, Jean de la Craiova și Daniela Gyorfi prind cel mai bine la evenimentele private”, a spus Alin Oprea.

Sume fabuloase pentru doar 45 de minute

Carla s Dreams, Andra, Smiley și Theo Rose nu lipsesc de pe lista soliștilor de la evenimentele private. Cu toate că Talisman sau Holograf sunt cunoscuți de ani de zile, aceștia cer sume mai mici decât artiștii mai tineri. Alin Oprea a povestit câți bani câștigă fiecare solist în parte pentru 45 de minute de spectacol.

”Ei sunt foarte bine cotați, în acest moment, au și 15.000 de euro, pentru un eveniment de 45 de minute. Au însă o echipă mare, uneori este nevoie și de cazare și de diurnă pentru masă și transport”, a spus acesta.

Iris, Holograf sau Talisman nu se bucură de aceste sume fabuloase. ”Ei câștigă în jur de 7.000 de euro pentru un spectacol. Au mare succes, lumea îi iubește, au hit-uri, multe dintre ele sunt piese de dragoste. La spectacolele lor vin foarte mulți iubitori de muzică și mulți nostalgici”.

Banii câștigați de maneliști

Nici manelistii nu se lasă mai prejos, iar tarifele cerute sunt mai ridicate de la an la an. ”Jador avea în jur de 2.500 de euro, dar, după participarea la Survivor, i-a crescut cota, câștigă și 4.000 de euro pentru un recital de 45 de minute. Iar marii maneliști, Vali Vijelie și Adi Minune, pot ajunge și la 10.000 de euro, la spectacole și la petreceri mari, cu instrumentiști”.

”Oana Radu are un onorariu de 3.000 de euro, de la 2.000 de euro, iar Theo Rose a ajuns la 5.000 de euro, de la 3.000 de euro, în anii trecuți. Ambele au un repertoriu bogat, abordând diferse stiluri muzicale, la petreceri”, a mai dezvăluit impresarul artiștilor, scrie evz.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218