REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Summit B9 - Preşedintele Poloniei: Vizita mea în Ucraina, una dintre cele mai dure experienţe

Summit B9 - Preşedintele Poloniei: Vizita mea în Ucraina, una dintre cele mai dure experienţe

Replica API 11 iunie 2022 | 00:00 722

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat, vineri, la Bucureşti, că recenta sa vizită în Ucraina a fost "una dintre cele mai dure experienţe" din viaţa lui.

Andrzej Duda

Andrzej Duda co-prezidează, alături de preşedintele Klaus Iohannis, Summitul B9 care are loc la Palatul Cotroceni.

"Suntem într-un moment deosebit. Ucraina luptă cu invadatorii ruşi de patru luni, NATO îşi finalizează pregătirile pentru Summitul de la Madrid", a declarat preşedintele Poloniei, în deschiderea sesiunii, potrivit traducerii oficiale.

Andrzej Duda a mulţumit preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden, pentru sprijinul transmis pentru Summitul B9, scrie Agerpres.

"Vizita mea în Ucraina a fost una dintre cele mai dure experienţe din viaţa mea. Amintirile îmi vor rămâne pentru totdeauna. Opoziţia faţă de bestialitatea agresorilor ruşi, mila pentru victimele lor, faptul că vedem capitole, care credeam că s-au închis pentru totdeauna, că se redeschid, încercarea de a crea o ordine pe bază de cooperare n-a avut niciun fel de rezultat, pentru că Rusia nu a încetat să se gândească la proiectele sale de dezvoltare imperială, expansiune teritorială, schimbarea echilibrului de puteri şi a sferelor de influenţă. Se vorbeşte despre ruski mir (pacea rusă - n.r.)", a mărturisit preşedintele Poloniei.

El a subliniat că "Ucraina este capabilă să se apere de agresorii ruşi, pe tot teritoriul său".

"Pentru a evita greşelile viitoare, va trebui să examinăm foarte atent cum s-a putut întâmpla aşa ceva. Cel mai important lucru acum este să sprijinim Ucraina, să întărim factorul de descurajare al NATO, să facem o strategie coerentă pentru a opri imperialismul lui Putin. Acestea trebuie bazate pe sinergia de acţiuni între NATO şi Uniunea Europeană şi trebuie folosit potenţialul de tipul Bucureşti 9", şi-a încheiat Andrzej Duda intervenţia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272