REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Summit Ucraina-UE pe 3 februarie, la Kiev, anunţă preşedinţia ucraineană

Summit Ucraina-UE pe 3 februarie, la Kiev, anunţă preşedinţia ucraineană

A.F. 4 ianuarie 2023 | 00:00 392

Un summit între Ucraina şi Uniunea Europeană va avea loc pe 3 februarie la Kiev pentru a discuta despre sprijinul financiar şi militar european, a anunţat marţi biroul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, citat de AFP.

Ursula von der Leyen, Volodimir Zelenski

UE a confirmat data, dar nu şi locul acestei reuniuni, indică agenţia franceză de presă.

'În acest stadiu nu pot să confirm locul în care se va desfăşura summitul', a declarat marţi Barend Leyts, un purtător de cuvânt al preşedintelui Consiliului European, Charles Michel.

El a precizat că la acest summit vor participa Volodimir Zelenski, Charles Michel şi şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi nu cei 27 de şefi de stat şi de guvern ai ţărilor membre.

UE desfăşoară în fiecare an o reuniune la nivel înalt cu Ucraina.

Purtătorul de cuvânt citat afirmase în luna decembrie că preşedintele ucrainean beneficiază de o 'invitaţie permanentă' din partea UE pentru a merge la Bruxelles.

Potrivit unui comunicat al preşedinţiei ucrainene, Zelenski a discutat în detaliu despre summit cu Ursula von der Leyen în cursul primei sale convorbiri telefonice din acest an luni, citează Agerpres.

'Cele două părţi au discutat despre rezultatele aşteptate la viitorul summit Ucraina-UE, care urmează să aibă loc în 3 februarie la Kiev şi au convenit să intensifice lucrările pregătitoare', a subliniat biroul preşedintelui ucrainean.

Volodimir Zelenski şi Ursula von der Leyen au discutat despre livrările de arme 'corespunzătoare' şi despre lansarea unui nou program de ajutor financiar pentru Ucraina, care se ridică la 18 miliarde de euro, proiect adoptat în decembrie de către Parlamentul European.

Preşedintele ucrainean a insistat ca o primă tranşă din această asistenţă să fie deblocată ţării sale în cursul acestei luni.

Zelenski, care nu şi-a părăsit ţara de la începutul invaziei ruse la 24 februarie, a efectuat la sfârşitul lunii decembrie o scurtă vizită la Washimgton.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272