REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.9° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Sunt tineri care așteaptă de 10 ani o locuință ANL!

Sunt tineri care așteaptă de 10 ani o locuință ANL!

Replica API 28 aprilie 2020 | 00:32 2047

Consiliul Local Constanța a fost convocat în ședință ordinară, miercuri, 29 aprilie, începând cu ora 12. Această ședință are pe ordinea de zi un număr de 41 de proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără și cele referitoare la situația repartizării unor locuințe construite pentru tineri. Mai pe scurt, este vorba despre programele ANL destinate închirierii.

La punctele 13, 14 și 15 este vorba despre lista de priorități în repartizarea locuințelor pentru tineri construite prin programele ANL destinate închirierii, situate pe raza municipiului Constanța. Aceste liste de priorități adună peste 100 de persoane, care au depus dosarele încă din 2007.

Directorul RAEDPP, Florin Gheorghe, a precizat că acest lucru trebuia făcut încă de prin luna februarie, însă, pandemia a dat peste cap planurile și abia acum când lucrurile par să se mai relaxeze, aceste locuințe să poată fi date în folosință tinerilor. „Acest lucru trebuia făcut încă din februarie, dar dacă a venit pandemia, nu am mai putut finaliza procesul. Noi am cerut din timp dosarele tinerilor pentru a putea derula procesul de repartiție și uite că acum, miercuri, 29 aprilie, în ședința de Consiliu Local vom putea finaliza această repartiție a lor și le vom putea da cheile la apartamente”, a spus Florin Gheorghe.

Doi tineri așteeaptă această repartiție de mai bine de zece ani

Florin Gheorghe a vorbit și despre timpul îndelungat de așteptare pe care a trebuit să îl îndure acești tineri. „Primii doi tineri așteaptă încă din 2008 și 2010. De atunci au dosarele. Până acum nici nu prea s-au mai făcut aceste repartiții. Ultima a fost în 2017. Au fost diverse motive, ba că nu erau libere, ba nu s-au actualizat criteriile”, a mai spus directorul RAEDPP.

Mă bucur că au primit și tinerii care meritau aceste locuințe

Directorul RAEDPP spune că ar fi patru apartamente și zece garsoniere disponibile în acest moment, iar că altele se vor elibera recent sau s-au eliberat deja în ultima perioadă. „În acest moment sunt patru apartamente și zece garsoniere disponibile. Între timp s-au mai eliberat un apartament și două garsoniere. Chiriașii au renunțat la contracte. Mai avem încă trei chiriași care ar trebui să îi evacuăm. Ne-am judecat cu ei. Am câștigat procesele și trebuie să îi dăm afară. În blocul de aici, situat în Tomis Nord ne judecăm cu două persoane. Nu vor să renunțe. Mă bucur că au mai primit și tinerii care trebuie, care meritau aceste locuințe”, a mai declarat Florin Gheorghe.

Poți vedea aici convocatorul ședinței de Consiliu Local din 29 aprilie

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si eu am bon de ordine din anul 1991, dar intre timp am iesit la pensie. Pana la urma am ajuns la concluzia ca aneleurile astea nu sunt decat posibilitati de a trage unii tunuri, avand in vedere criteriile de acordare si preturile la care se vand ulterior catre asa zisii chiriasi. Mazare a praduit o gramada de locuinte construite pe bani publici, in zona Baba Novac, repartizandu-le aleator la smecheri prin metoda calculatorul. Daca te uiti in parcarile acelor blocuri o sa vezi doar masini de saraci, da-o-n sloboz de smecherie....am vrut sa spun saracie
0
0
In ziua de azi croncanitorii primesc gratis
0
0
blocul OB2 de la poarta 6 sunt apartamente libere, altele sunt repartizate la persoane care nu au locuit niciodata, pe ce criterii le acorda?
0
0
Pe vremuri,cand nu exista ANL,primeau locuinte sociale chiar si senatorii!Tanase Barde este un exemplu!
3
0
ieftin si bun este in COADA
1
0
Si n-au renuntat pana acum? Perseverenti oameni!
2
0
e bine ca a beneficiat dl candidat usr, stelian ion.Din salariu de avocat si deputat saracu nu si permite o chirie, priveaza o familie nevoiasa de un acoperis.Urat!
6
0
toate zdrentele din primarie aveau locuinta ANL.sefii din defunctul TV NEPTUN aveau si ei locuinte Anl..
7
0
Ce tineri mai sunt ma daca au mai trecut 10 ani...!?
7
0
ca tinerii sa nu mai fie tineri futu-va-n gat de hoti !!!
8
1
cum astepti 10 ani si Stelian Ion a fost prioritar! era cel mai sarac din cta la vremea respectiva din tot orasul! ipocrizia scufunda romania! mincinos ordinar.
7
1
Acest Gheorghe a ramas la fel de prost ca si cand a venit. In afara de amante nu stie altceva
6
2
Bine ca altii asteapta de 10 ani si stelian ion beneficiaza si acum de una de la clientul lui mazare
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272