REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Supărare mare în cartierul Compozitorilor: asfaltarea străzilor bate pasul pe loc

Supărare mare în cartierul Compozitorilor: asfaltarea străzilor bate pasul pe loc

Replica API 13 noiembrie 2017 | 00:00 459

Locuitorii cartierului Compozitorilor din municipiul Constanța se bucurau că, în sfârșit, vor avea străzi asfaltate. Mai bine de zece ani au tot bătut pe la ușile autorităților locale, pentru a le indupleca să îi scoată din glod, că doar sunt și ei constănțeni, plătesc taxe și impozite, au copii mici și nu pot ieși cu cărucioarele nici până în fața blocului, din cauza noroaielor sau prafului. Într-un final, spre marea lor ușurare, au început lucrările de asfaltare. Dar de ce să meargă toate ca pe roate? Ar fi fost prea frumos! Precum la multe alte capitole, și în ceea ce privește asfaltarea străzilor din cartierul Compozitorilor, se respectă stilul neaoș românesc.

Un exemplu elocvent în acest sens îl reprezintă lucrarea desfășurată pe strada Constantin Bobescu. O stradă unde, în ultimii ani, și-au achiziționat locuințe mulți tineri. Familii cu copii mici, deci au nevoie să îi scoată în parc, să îi ducă la școală etc. Pentru ei, noroaiele au fost o reală provocare. Anul acesta, însă, în luna septembrie, în zona a apărut un panou informativ: în baza autorizației de construire nr. 1225/6.09.2017, pe 12.09.2017 demarau lucrările pe strada lor. Lucrări de construire, reparare și ranforsare drumuri, pe str. Constantin Bobescu, porțiunea cuprinsă între str. Prelungirea Caudella Eduard și str. Dumitru Kiriac. Același panou îi informa că lucrările, realizate de SC Confort Urban SRL, urmau să fie finalizate până pe 12.11.2017. Termenul a venit, a trecut...dar o bună porțiune din stradă încă așteaptă covorul asfaltic. Ba mai mult, ne-au reclamat locuitori din zonă, nici pe porțiunea asfaltată nu au scăpat de disconfortul noroaielor.

„Au asfaltat o porțiune din stradă. La început, muncitorii erau chiar conștiincioși. Veneau dimineață, la ora 7,00 și munceau până la 17,00. Au împânzit zona cu zeci de utilaje, pe care le tot mutau dintr-o parte în alta. Zgomot infernal, praf, a fost un calvar mai ales pentru cei cu copii mici, dar asta este! Într-un final, am avut surpriza să constat că au asfaltat doar strada propriu-zisă. Nu au făcut și trotuarele. Acestea, din câte am înțeles, vor fi făcute după ce se termină toată lucrarea. Așa că, cu tot asfaltul, încă suntem în noroi. Pentru că între stradă și blocuri au rămas metri buni, fără alei, fără trotuare. Constructorii blocurilor ar fi trebuit să facă și aleile, dar numai vreo două sau trei blocuri au. Restul nu. Mă gândesc cu groază că vin ploile, iar vom înota prin noroaie!”, ne-a semnalat o locatară de pe strada Constantin Bobescu.

Cât privește motivul pentru care lucrările nu au fost încheiate, așa cum își luau angajamentul cei de la SC Confort Urban SRL, conform autorizației de construire, vom reveni cu un punct de vedere de la reprezentanții societăți, având în vedere că pentru realizarea acestui articol nu au putut fi contactați.

Reamintim că, potrivit anunțului Primăriei Constanța, anul acesta în cartierul Compozitorilor trebuie să fie asfaltate următoarele străzi: Constantin Bobescu, Sergiu Celibidache, Barbu Filaret, Tiberiu Brediceanu, Gheorghe Dumitrescu, Gheorghe Dima, Mihai Jora, Operei.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasa ca va face bine, ca la vot nu v-a interesat cine cum , indolenta voastra este succesul hotilor , sa va asfalteze cand va face plopul mere si rachita micsiunele
0
1
se asfalteaza ca la tara, fara borduri. piatra care au pus-o este amestecata 50% cu pamant galben.
2
0
Poate le duceti fiecare cate o roaba de noroi la primarie sa vada si ei cam care e situatia. Ii doare fix in cot cum ar zice olGuta.
1
0
Dar Aleea Colindelor in ce an se va asfalta si vom scapa de noroaie ?
0
0
Si cine raspunde, domnule Primar? Incompetenta angajatilor sau indolenta firmelor de constructii va aduc grave prejudicii de imagine...
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108