REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Superalimentele de care ficatul tău are nevoie: Îl protejează și îl ajută să se regenereze

Superalimentele de care ficatul tău are nevoie: Îl protejează și îl ajută să se regenereze

A.F. 26 iulie 2023 | 00:00 389

Ficatul este un organ complex care poate fi afectat de multe probleme de sănătate. Pentru a-l proteja, trebuie să acordați o atenție deosebită alimentației, în ceea ce privește evitarea grăsimilor, zahărului, alcoolului în exces.

Superalimentele de care ficatul tau are nevoie: il protejeaza si il ajuta sa se regenereze

La fel de important, potrivit ndtv, este și faptul că o dietă bogată în alimente proaspete este cel mai bun prieten al ficatului. După cum știți, ficatul este responsabil pentru peste 500 de funcții importante, cum ar fi eliminarea toxinelor din organism și menținerea nivelului de zahăr din sânge.

Bolile ficatului pot fi transmise genetic sau pot fi cauzate de anumiți factori cum ar fi viruși sau consumul excesiv de alcool. Obsezitatea de aseemena poate cauza probleme ficatului. În timp, aceste afecțiuni pot afecta ficatul atât de tare încât acesta să facă o afecțiune numită ciroză, care poate duce la insuficientă hepatică, o donditie care pune în pericol viață.

Superalimentele de care ficatul tău are nevoie:

1. Banane
Bananele conțîn oligozaharide, un prebiotic care hrănește bacteriile bune din intestin. Această fibră scade nivelul de trigliceride din ficat, ajutându-l să se regenereze mai ușor

2. Ghimbirul
Această rădăcina are multe benefici pentru sănătate, dar când vine vorba de ficat, ghimbirul ajută la regenerarea ficatului în cazul dacă afecțiunea acestuia este cauzată de icter sau de blocaj biliar.

3. Cartof dulce
Această legumă plină de amiton a fost oferit unor șoricei din de 7 săptămâni care sufereau de problemele de ficat subacute datorate alcoolului, iar rezultatele au fost uimitor de favorabile

4. Turmericul
Turmericul previne afecțiunile ficatului cauzate de excesul de fier, de excesul de alcool, datorate blocajului biliar sau a expinerii la anumite chimicale, potrivit doctorulzilei.ro.

5. Ciulin de lapte
Ciulinul de lapte este cunoscut pentru abilitățile sale de vindecare a ficatului datorate flavonoidelor.

Ciulinul de lapte are activități antioxidante și antifibrocitice care reduc cantitatea de grăsime din ficat.

6. Păpădie
Această plantă are utilizări medicinale uimitoare. De fapt, este un potențial diuretic și are activități antioxidante și poate ajută la prevenirea sindromului metabolic care contribuie la bolile de ficat.

7. Uleiul de semințe negre
Uleiul de semințe negre protejează împotriva stresului oxidativ, astfel că ajută ficatul să nu fie la fel de afectat de problemele cauzate de chimicale și toxine.

8. Legumele crude
Legumele crucifere, citricele și uleiul de semințe de ras, toate au beneficii chemopreventine și sunt benefice pentru ficat.

9. Vitamina E
Vitamina E este benefică pentru non-diabetici și previne afecțiunile ficatului cauzate de anumiți factori de risc precum diabet sau obezitate.

10. Consumă ficat
Da, pentru a-ți menține ficatul sănătos, consumă.. ficat! Acest organ conține toate ingredientele de care are nevoie organismul tău să fie sănătos. Pentru cele mai bune rezultate, alege ficatul de vită crescută cu iarbă organică și nu mânca mia mult de 2 porții pe săptămână, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468