Suplimentele pentru imunitate, eficiente în fața gripei sau doar marketing?
Suplimentele pentru imunitate, eficiente în fața gripei sau doar marketing?
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestMinistrul Sănătății, Dr. Alexandru Rafila și Dan Zaharescu, director Executiv al Asociației Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), au vorbit despre utilitatea vaccinului antigripal în România. Mai mult, explică ministrul de resort, de anul trecut România are implementat un sistem de compensare, iar pacienții români au posibilitatea de a face vaccinul chiar în farmacie.
„E extrem de importantă această comunicare cu publicul larg și prezentarea avantajelor vaccinării comparativ cu alte soluții care sunt propuse. Dacă e să facem o analiză cost-eficacitate la nivel personal, dacă ne uităm cât costă un vaccin și cât costă un supliment alimentar care ar avea proprietăți ce îți cresc imunitatea, vei observa că acel produs care crește imunitatea, altul decât vaccinul, are un preț de cel puțin o dată și jumătate mai mare decât vaccinul", a explicat Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM, în cadrul conferinței cu titlul „Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”, organizată de dcnews.
„Vaccinul garantează faptul că te protejează pentru sezonul epidemic, în timp ce celălalt produs nu oferă niciun fel de garanție. Mai mult decât atât, dacă ajungi să te îmbolnăvești, costurile personale pentru a cumpăra diferite produse – picături de pus în nas, pastile pentru dureri în gât – ajung să fie de 10 ori mai mari decât ar fi costatvaccinul”, a subliniat șeful ARPIM, citează stiripesurse.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News